Állami ingatlan értékesítés az EAR-en

Állami ingatlan értékesítés az EAR-en
2023. 03. 13., 08:19

Az MNV Zrt. az ingatlan értékesítéseket 2015. szeptemberétől a transzparenciát és a nyilvánosságot biztosító Elektronikus Aukciós Rendszeren (a továbbiakban: EAR) keresztül bonyolítja le. Az EAR az MNV Zrt. honlapján keresztül bárki számára elérhető, a felületen meghirdetett és licitálás alatt álló ingatlanokról az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak részvételtől függetlenül.

Új fejlesztésként hamarosan elérhető lesz az EAR-en belül a kínálati menüpont, ahol az érdeklődők olyan értékesíteni tervezett ingatlanok közül is válogathatnak, melyek jelenleg nem állnak meghirdetés alatt. Az MNV Zrt. várja ezen ingatlanok tekintetében a vételi kérelmeket, melyek alapján a meghirdetésről gondoskodik.

Az EAR-be történő regisztrációhoz mindössze Ügyfélkapu létesítése szükséges. Az árverésen történő részvétel biztosíték befizetéséhez kötött, a licitálás a kiírásokban rögzített licitlépcső alapján történik.

Az elmúlt évek eredményei alapján az EAR rendszer nagy érdeklődésre tett szert, könnyen kezelhető és átlátható felülete egy hatékonyabb értékesítési eljárást tesz lehetővé.

Az EAR felületen meghirdetésre kerülő ingatlanok országos szinten a portfólió széles skáláját lefedik. A lakhatási célt szolgáló ingatlanoktól kezdve, az ipari jellegű ingatlanokon át, egészen a befektetői, ingatlanfejlesztői kört célzó, nagy értékű irodaházak, szállodák, balatoni üdülőingatlanokig bezárólag találhatók ingatlanok a kínálatban.

Az EAR felületét érdemes figyelemmel kísérni a 2023. évben is, mivel az MNV Zrt. idén közel 1000 ingatlan meghirdetését tervezi, köztük sor kerül eddig még meg nem hirdetett irodaház, szálloda és társasház értékesítésére is.

Az Elektronikus Aukciós Rendszer rendszeresen frissülő ajánlatokkal várja az érdeklődőket. (X)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.