Állami ingatlan értékesítés az EAR-en

Állami ingatlan értékesítés az EAR-en
2023. 03. 13., 08:19

Az MNV Zrt. az ingatlan értékesítéseket 2015. szeptemberétől a transzparenciát és a nyilvánosságot biztosító Elektronikus Aukciós Rendszeren (a továbbiakban: EAR) keresztül bonyolítja le. Az EAR az MNV Zrt. honlapján keresztül bárki számára elérhető, a felületen meghirdetett és licitálás alatt álló ingatlanokról az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak részvételtől függetlenül.

Új fejlesztésként hamarosan elérhető lesz az EAR-en belül a kínálati menüpont, ahol az érdeklődők olyan értékesíteni tervezett ingatlanok közül is válogathatnak, melyek jelenleg nem állnak meghirdetés alatt. Az MNV Zrt. várja ezen ingatlanok tekintetében a vételi kérelmeket, melyek alapján a meghirdetésről gondoskodik.

Az EAR-be történő regisztrációhoz mindössze Ügyfélkapu létesítése szükséges. Az árverésen történő részvétel biztosíték befizetéséhez kötött, a licitálás a kiírásokban rögzített licitlépcső alapján történik.

Az elmúlt évek eredményei alapján az EAR rendszer nagy érdeklődésre tett szert, könnyen kezelhető és átlátható felülete egy hatékonyabb értékesítési eljárást tesz lehetővé.

Az EAR felületen meghirdetésre kerülő ingatlanok országos szinten a portfólió széles skáláját lefedik. A lakhatási célt szolgáló ingatlanoktól kezdve, az ipari jellegű ingatlanokon át, egészen a befektetői, ingatlanfejlesztői kört célzó, nagy értékű irodaházak, szállodák, balatoni üdülőingatlanokig bezárólag találhatók ingatlanok a kínálatban.

Az EAR felületét érdemes figyelemmel kísérni a 2023. évben is, mivel az MNV Zrt. idén közel 1000 ingatlan meghirdetését tervezi, köztük sor kerül eddig még meg nem hirdetett irodaház, szálloda és társasház értékesítésére is.

Az Elektronikus Aukciós Rendszer rendszeresen frissülő ajánlatokkal várja az érdeklődőket. (X)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS