A légtisztítás az egészségmegőrzés része

A légtisztítás az egészségmegőrzés része
2024. 06. 07., 06:30

Azt mindannyian tudjuk, hogy a levegő az alapvető létfeltételek egyike. Az sem lehet kérdés, hogy a minősége is éppoly lényeges. Ha sütünk-főzünk, a felhasznált alapanyagok illata kering a levegőben. Ez van, aki számára kellemes, míg másokat kifejezetten zavarhat. De a kedvencek benti tartása is járhat nem kívánatos szagokkal. Ha nem szellőztet valaki eleget, vagy keveset mossa a lakástextileket, netán bent dohányzik, azt is megérzi a környezete.

Az orrunk érzékeny érzékszervünk, de egy idő után hozzászokik a szagokhoz. Abban, hogy kellemes legyen a levegő otthon vagy az irodában, sokat segíthetnek például a BonAir.hu légtisztítói. Lehet, hogy többe kerül egy professzionális, megbízható gyártó berendezése, de hosszabb távon megéri a befektetés, hiszen segít az egészségünk megőrzésében.

A jó levegő alap

A legtöbb időt a munkahelyen vagy nevelési-oktatási környezetben, illetve az otthonunkban töltjük. Mindenhol egyaránt fontos, hogy tiszta, jó minőségű levegőt lélegezzünk be, hiszen naponta a 23 000-et is meghaladja légvétel száma. A tüdőnk öntisztuló szerv, de nem a végtelenségig.

A szobák, helyiségek bizonyos hányadában bútorok, lakberendezési kellékek vannak, nagyobb részét pedig a légtér tölti ki. Bár szabad szemmel nem láthatjuk, de rengeteg szennyező, irritáló anyag lehet bent, zárt ablakok mögött is. Ahol csak lehet, figyelni kell a légtisztításra.

Tiszta levegő fél egészség

Szervezetünknek nap mint nap egyre több nem kívánatos anyaggal kell megbirkóznia, legyen az háztartási vegyszer, kipufogógáz vagy a gyárak szennyezése. Ezek a környezeti tényezők rontják a levegő minőségét, és negatív hatással lehetnek az egészségünkre is. Tény, hogy folyamatosan növekszik az asztmás, allergiás, és különféle légzési problémákkal küzdő emberek száma. A problémák megelőzésére mindenképp érdemes beszerezni egy légtisztító berendezést.

Néhány főbb típus

Sokféle légtisztító létezik a piacon, ezért nem is könnyű közülük kiválasztani a számunkra ideálisat. Létezik HEPA szűrős vagy applikációval vezérelhető légtisztító, és olyan is, amelyik aromaterápiára is használható. De vannak eszközök, amelyek párásítók is egyben, illetve légmosó berendezéseket is találhatunk a boltok polcain. Legújabb innovációk az okos eszközök, melyekkel gombnyomásra, távvezérelve is irányíthatjuk a levegő tisztítását.

Döntéshez szempontok

Vásárlásnál mindig figyeljünk arra, hogy az érintett helyiség méretéhez és az igényekhez igazítva döntsünk a megfelelő berendezésről. A CADR (Clean Air Delivery Rate) mérőszám fogja azt megmutatni, hogy bizonyos idő alatt mekkora helyiség levegőjét tudja a leghatékonyabban átszűrni az adott légtisztító. Ezt az értéket mindenképp keressük meg a gyártói leírásban! Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mekkora a készülék zajszintje!

Ha a fentieket figyelembe vesszük, könnyen megtalálhatjuk az ideális eszközt. Ezzel pedig már meg is tettük az egyik legfontosabb lépést az egészségünk megőrzése érdekében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS