Wolf András az Év Projektmenedzsere

Wolf András az Év Projektmenedzsere
2023. 11. 09., 17:08

A Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódva idén már 23. alkalommal díjazta a szakma legjobbjait a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla.

A Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódva idén már 23. alkalommal díjazta a szakma legjobbjait a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri. A Tábla tagjai: a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ), a Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ), a HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, az IVSZ, az Építéstudományi Egyesület (ÉTE), az NJSZT és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). 

Napjainkban a projektmenedzsment szakma kiemelkedő fontossággal bír a vállalatok és szervezetek életében, kiemelten fontos a siker és hatékonyság szempontjából. A megfelelő projektmenedzsment révén a vállalatok képesek optimalizálni erőforrásaikat, hatékonyan kezelni projektjeiket és jobban alkalmazkodni a változó üzleti környezethez. Ebben a rendszerben van kitüntetett szerepe a projektvezetőknek, akiknek számos kulcsfontosságú feladata van, amelyek hozzájárulnak a projektek hatékony végrehajtásához és a célok eléréséhez – olvasható az IVSZ közleményében.

Az Év Projektmenedzsere Díj célja, hogy reflektorfénybe állítsa a példaértékű szakmai eredményeket, sikeres életutakat. A kiemelkedő kompetenciákkal rendelkező projektmenedzserek elismerésével a projektmenedzsment kultúra fejlődését kívánja erősíteni.

Az Év Projektmenedzsere Díjat idén Wolf András, a Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese vehette át, aki a MOL Campus generálkivitelezését irányította műszaki igazgatóként, projektvezetőként. A 2022. őszén átadott, 143 méter magas toronyház Magyarország legmagasabb, leginnovatívabb és legkörnyezettudatosabb épülete, több mint 25 000 négyzetméter homlokzati felülettel és teljesen egyedi térformálással, illetve belsőépítészeti kialakítással. A kivitelezés különleges műszaki megoldásokat, látásmódot és szervezőkészséget követelt meg. A több mint 50 fős generálkivitelező csapat irányítása igazi kihívás volt.

Wolf András kiemelte, hogy projektmenedzserként a célja a különböző személyiségű csoporttagokat egy koherens csapattá kovácsolni. Elmondta, hogy fontos számára az eredmény, és az odavezető út teszi igazán izgalmassá a projektet. Szerinte egy projektmenedzsernek gyorsan kell kezelnie a váratlan helyzeteket, és tudnia kell a partner és a szponzor fejével gondolkodni.

Különdíjat kapott Molnár Ákos András, a PriceWaterHouseCooper Magyarország Kft. vezető menedzsere, a Thyssenkrupp budapesti fejlesztőközpontjában zajló agilis transzformáció támogatásáért. A projektben a fő kihívást az jelentette, hogy a projektmenedzsment módszertan változásával szervezeti változásokat is kellett menedzselni, ráadásul igen szoros határidővel.

A képen Molnár Ákos András (b) és Wolf András (j).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 16:10:00
Átadták a CallComm Zrt. új irodáját Nyíregyházán, amelyet a vállalat a Nyíregyházi Egyetem épületében alakított ki. A 2,7 millió euró összértékű beruházással a cég 100 új munkahelyet teremtett és 150 munkavállaló részére indította el szakmai és idegen nyelvi képzési programját.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS