Wolf András az Év Projektmenedzsere

Wolf András az Év Projektmenedzsere
2023. 11. 09., 17:08

A Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódva idén már 23. alkalommal díjazta a szakma legjobbjait a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla.

A Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódva idén már 23. alkalommal díjazta a szakma legjobbjait a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri. A Tábla tagjai: a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ), a Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ), a HTE Projektmenedzsment Szakosztálya, az IVSZ, az Építéstudományi Egyesület (ÉTE), az NJSZT és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). 

Napjainkban a projektmenedzsment szakma kiemelkedő fontossággal bír a vállalatok és szervezetek életében, kiemelten fontos a siker és hatékonyság szempontjából. A megfelelő projektmenedzsment révén a vállalatok képesek optimalizálni erőforrásaikat, hatékonyan kezelni projektjeiket és jobban alkalmazkodni a változó üzleti környezethez. Ebben a rendszerben van kitüntetett szerepe a projektvezetőknek, akiknek számos kulcsfontosságú feladata van, amelyek hozzájárulnak a projektek hatékony végrehajtásához és a célok eléréséhez – olvasható az IVSZ közleményében.

Az Év Projektmenedzsere Díj célja, hogy reflektorfénybe állítsa a példaértékű szakmai eredményeket, sikeres életutakat. A kiemelkedő kompetenciákkal rendelkező projektmenedzserek elismerésével a projektmenedzsment kultúra fejlődését kívánja erősíteni.

Az Év Projektmenedzsere Díjat idén Wolf András, a Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese vehette át, aki a MOL Campus generálkivitelezését irányította műszaki igazgatóként, projektvezetőként. A 2022. őszén átadott, 143 méter magas toronyház Magyarország legmagasabb, leginnovatívabb és legkörnyezettudatosabb épülete, több mint 25 000 négyzetméter homlokzati felülettel és teljesen egyedi térformálással, illetve belsőépítészeti kialakítással. A kivitelezés különleges műszaki megoldásokat, látásmódot és szervezőkészséget követelt meg. A több mint 50 fős generálkivitelező csapat irányítása igazi kihívás volt.

Wolf András kiemelte, hogy projektmenedzserként a célja a különböző személyiségű csoporttagokat egy koherens csapattá kovácsolni. Elmondta, hogy fontos számára az eredmény, és az odavezető út teszi igazán izgalmassá a projektet. Szerinte egy projektmenedzsernek gyorsan kell kezelnie a váratlan helyzeteket, és tudnia kell a partner és a szponzor fejével gondolkodni.

Különdíjat kapott Molnár Ákos András, a PriceWaterHouseCooper Magyarország Kft. vezető menedzsere, a Thyssenkrupp budapesti fejlesztőközpontjában zajló agilis transzformáció támogatásáért. A projektben a fő kihívást az jelentette, hogy a projektmenedzsment módszertan változásával szervezeti változásokat is kellett menedzselni, ráadásul igen szoros határidővel.

A képen Molnár Ákos András (b) és Wolf András (j).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 13:10:00
Időről-időre felmerülő kérdés, hogy a cég tagja miként felel a cég által felhalmozott tartozásért. Különösen a kft. esetén szokott előkerülni a tag felelősségének kérdése, hiszen a kft. lényege a tagok korlátozott felelőssége. Ez sem jelenti azonban, hogy a kft. tagja soha nem vonható felelősségre a cég által ki nem fizetett tartozásért – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS