Új vezető partner a Deloitte adó- és jogi tanácsadás üzletágán

2022. 03. 30., 18:47

A Deloitte adó- és jogi tanácsadás üzletágának vezetését márciustól Tancsa Zoltán vette át. Elődje, dr. Winkler László, akinek vezetése alatt az üzletág többször is elnyerte az International Tax Review Év Adótanácsadójának és Év Transzferár Tanácsadójának járó díját Magyarországon, továbbra is a Deloitte Magyarország adópartnereként folytatja munkáját.

2022. március 1-jétől dr. Tancsa Zoltán irányítja a Deloitte Magyarország adó- és jogi tanácsadással foglalkozó üzletágát. Zoltán 2007-ben, még egyetemi tanulmányai alatt csatlakozott gyakornokként a Deloitte adótanácsadó csapatához, ahol 2018 óta már partnerként vezette a közvetett adókkal foglalkozó és az adótechnológiai csapatokat. Tanácsadói munkája során széles körű tapasztalatot szerzett a hazai és nemzetközi ÁFA tanácsadás területén.

Elsődlegesen olyan innovatív technológiai megoldások kifejlesztésére fókuszál, amelyek hatékony eszközt jelenthetnek ügyfelei számára különböző adózási problémáik megoldására, gyakorlatuk fejlesztésére. Az általános forgalmi adózáson belül a szakterületét elsősorban a pénzintézetek adózásának kérdései jelentik.

„Az elsődleges célom, hogy továbbra is a legmagasabb minőségű szolgáltatásokat nyújtsuk ügyfeleink számára és a legösszetettebb adózási és jogi kihívásokra adjunk megoldásokat. Több olyan kezdeményezésen és szolgáltatáson dolgozunk, amelyek bevezetésével olyan trendekre reagálunk, mint a digitalizáció fejlődése és a fenntarthatósághoz kapcsolódó változások. Az üzleti céljaink elérésére érdekében pedig kiemelten fontosnak tartom az egyedüllálló tanácsadói csapatunk továbbépítését, mert hiszek benne, hogy a Deloitte több mint egy munkahely és közösségünk erejéből az ügyfeleink is profitálhatnak” – hangsúlyozta dr. Tancsa Zoltán.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS