Új ügyvezető a Hewlett Packard Enterprise-nál

2020. 09. 23., 19:00

Szpisják Tibor, a Hewlett Packard Enterprise (HPE) kereskedelmi igazgatója novemberben veszi át az ügyvezetői feladatokat a T-Systems-hez távozó Gonda Gábortól. Ügyvezető igazgatóként Szpisják Tibor egyik legfontosabb célkitűzése a hazai top vállalatok mintegy 90 százalékával együttműködő, vállalati informatikai megoldásokat biztosító HPE élén, a felhőélményt kínáló, szolgáltatásalapú informatika elterjedésének elősegítése.

A Hewlett Packard Enterprise magyarországi csapatában 2016 óta kereskedelmi igazgatói pozíciót betöltő Szpisják Tibor ügyvezető igazgatóként november 1-től veszi át a HPE irányítását. A villamosmérnök végzettségű 34 éves szakember friss diplomásként 2010-ben csatlakozott a HPE elődszervezetéhez, a HP-hoz.

A pályafutása kezdete óta nagyvállalati eszközökkel és a viszonteladói hálózat építésével foglalkozó Szpisják Tibor a HP kettéválását követően a nagyvállalatok számára informatikai eszközöket kínáló Hewlett Packard Enterprise-nál 2015-ben lépett vezetői pályára.

„Az idei modellváltást követően immár szolgáltatásalapú informatikai megoldásokat kínáló HPE-nél az a célunk, hogy ügyfeleinknek a lehető legkorszerűbb informatikai megoldáscsomagot biztosítsuk, amelyet rugalmasan, az aktuális igényeiknek megfelelően használhatnak. A felhőélményt helyi adatközpontban megvalósító platformunk lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy mind hardver, mind szoftver tekintetében nagyobb beruházás nélkül, fogyasztásalapon élhessenek a legújabb technológiák adta előnyökkel. A népes helyi szakembergárdánk és a folyamatos képzés alatt álló viszonteladói csapatunk biztosítani tudják, hogy a központ által kifejlesztett megoldásokat itthon testre szabjuk az ügyfeleink igényei szerint” – mondta Szpisják Tibor.

A Hewlett Packardnál és a Hewlett Packard Enterprise-nál 17 éve dolgozó, 2012 óta a HP-nál, 2015 óta a HPE-nél ügyvezetői igazgatói pozíciót betöltő, 2018 óta a HPE teljes közép-európai régióját vezető és a HPE-t novemberig ügyvezető igazgatóként irányító Gonda Gábor a T-Systems vezérigazgatója lett.

(Az Üzletem korábbi interjúját Szpisják Tiborral az adatbiztonságról ITT olvashatja.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS