Sohajda Júlia egyedüli magyarként került be az amerikai Forbes 2022-es válogatásába

Sohajda Júlia egyedüli magyarként került be az amerikai Forbes 2022-es válogatásába
2022. 05. 09., 19:27

Az amerikai Forbes szerkesztősége idén is összeállította a harminc év alatti sikeres fiatalok harmincas toplistáját, amelyre idén egyedüli magyarként felkerült Sohajda Júlia, a budapesti kockázati tőkealap-kezelő, Vespucci Partners társalapítója és ügyvezető partnere is.

A tekintélyes magazin 2011-ben publikálta először a 30 under 30, azaz a legsikeresebb harminc 30 év alatti fiatalok toplistáját Amerikában, majd idővel kontinentális listákat hozott létre Ázsiában, 2016 óta pedig immár Európában is.

A magazin szerkesztői tizenhárom kategóriában keresték azokat a fiatalokat, akikre érdemes odafigyelni Európában. A listán szerepel többek között a sikeres TikToker, Khabane (Khaby) Lame, az Eurovíziós Dalverseny legutóbbi győztesei, az olasz Maneskin rockzenekar, az ukrán The Kyiv Independent újságírója, Anastasiia Lapatina, és Charles Leclerc, a Ferrari Forma–1-es pilótája, a pénzügyi lista helyezettjei között pedig Sohajda Júlia, aki csapatával együtt folyamatosan szélesíti a Vespucci Partners portfólióját, hogy minél több ígéretes magyar vállalkozás valósíthassa meg álmait a biotechnológia, a MedTech, a robotika, a mesterséges intelligencia, az IoT vagy akár a gépi tanulási innovációk területén – olvasható a Vespucci Partners honlapján.

A budapesti kockázati tőkealap-kezelő társalapítójának és ügyvezető partnerének Forbes által összeállított profiljából megtudhatjuk, hogy 2019-ben Macher Péterrel együtt alapította meg a Vespucci Partnerst, amely magvető fázisban lévő technológiai startupokba fektet be, és amelynek célja, hogy egyfajta hidat alkosson a kelet-közép-európai régió innovatív vállalatai és a nemzetközi startup piacok között, mindezt úgy, hogy magyar-amerikai hibrid vállalatként az Egyesült Államokra összpontosítanak.

Röviden bemutatják az egyik legsikeresebb Vespucci Partners által támogatott vállalkozást, a TranscendH2O-t is, amely startup több száz mérnöki munkaórát vált ki automatizálással, miután az innovatív megoldásukkal, egy szoftverrel 15-20 perces adatbevitel után hat-nyolc óra alatt öt dizájntervet állít elő az árajánlathoz vagy pályázathoz szükséges dokumentációval együtt.

Ezzel akár 1500 mérnöki órát szabadít fel. A következő befektetésre már több mint száz potenciális befektető mutatott érdeklődést és a cég végül további 14,5 millió dollár tőkét vont be külföldi kockázati tőkealapoktól.

„A Transcend az egyik legnagyobb sikertörténetünk, nagyszerűen reprezentálja a hibrid modellünket, amelyben a kezdetek óta hiszünk Vespuccinál. Startupjaink Magyarországon fejlesztenek, de a megoldást már az Egyesült Államokban értékesítjük” – mondta a Vespucci Partners társalapítója.

„Arra vagyok a legbüszkébb, hogy társaimmal együtt olyan befektetési céget alapítottunk, amely nemcsak anyagi támogatást, de okostőkét is biztosít a velünk dolgozó startupok alapítóinak, emellett pedig valódi lehetőséget arra, hogy sikeresek legyenek a nemzetközi piacokon” – mondja Sohajda Júlia, a Vespucci Partners társalapítója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS