Raffaella Bondi lett a Roche Magyarország ügyvezető igazgatója

2021. 10. 07., 13:45

Fontos változások jönnek a svájci Roche-csoport magyar leányvállalata életében: új ügyvezető igazgató érkezett a vállalat élére, amely a Budapest One irodaházban folytatja működését. A költözéssel párhuzamosan agilis szervezeti modellre áll át a gyógyszeripari vállalat.

Közel két évtizedes, a diagnosztikától a gyógyszeriparon át a diabétesz-ellátásig a vállalatcsoport számos területén szerzett tapasztalattal felvértezve érkezett Magyarországra Raffaella Bondi, a Roche Magyarország újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója, aki Svájcban, Dániában és szülőhazájában, Olaszországban is dolgozott korábban

A jövőt az innovációban és a kutatás-fejlesztésben látó szakember szerint az értékalapú és fenntartható egészségügyi ellátáshoz elengedhetetlen a személyre szabott terápiák további térhódítása.

Az idén 125 éves évfordulóját ünneplő, már több mint 35 éve Magyarországon is jelen lévő svájci F. Hoffman-La Roche gyógyszeripari vállalat újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: agilis alapokra helyezi át működését, hogy ezáltal is minél hatékonyabb gyógyászati és diagnosztikai megoldásokkal szolgáljon a magyar betegek és a hazai egészségügyi dolgozók számára.

Az átállást egyúttal székhelyváltoztatás is kíséri: a Magyarországon jelenleg közel 200 főt foglalkoztató Roche Budaörsről a Futureal által fejlesztett Budapest One épületébe költözik át, ahol 1800 négyzetméteren alakítja ki új, tevékenységalapú irodáját, melynek belsőépítészeti koncepciójáért a Jones Lang LaSalle felelt, a design terveket pedig a LAB5 készítette.

„Az egészségügy világszerte átalakulóban van; az adatalapú digitális megoldások, komplex, egymást támogató szolgáltatások egyre nagyobb teret nyernek, amire a COVID-19 járvány is ráerősített” – mondta Raffella Bondi, az egészségügyi vállalat magyarországi ügyvezető igazgatója.

„A Roche-nál a jövő innovációin dolgozunk és agilis választ adunk a jelen kor kihívásaira, ezért olyan modellben folytatjuk munkánkat, amely minden eddiginél hatékonyabban támogatja a csapataink együttműködését. Célunk, hogy a Roche a magyar egészségügy rendszerszintű partnereként még több hozzáadott értéket teremtsen a társadalom számára.”

A Budapest One fejlesztésért a Futureal, a belsőépítészeti koncepciójáért a LAB5, a kivitelezésért pedig a Jones Lang LaSalle felelt. Az ikonikus formavilágú épület Őrmezőn, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában helyezkedik el. A komplexumot a dolgozók egészségi állapotára és hangulatára pozitív hatást gyakorló szempontok szerint alakították ki a BREEAM és a WELL Platina sztenderdek szerint.

Az új irodában nincsenek dedikált munkaállomások, a munkatársak egy applikáción keresztül foglalhatják az aznapi munkavégzésüknek leginkább megfelelő helyiséget: kisebb és nagyobb tárgyalókat, íróasztalokat és kollaborációs területeket, de lehetőségük van elvonulni is, ha az adott feladat ezt igényli.

„A tevékenységalapú térkialakítás rugalmasabb és hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé, és felhatalmazza a dolgozókat arra, hogy maguk válasszák meg munkakörülményeiket” – tette hozzá Raffaella Bondi.

„Megtiszteltetés, hogy a gyógyszeripari szektor egyik meghatározó szereplője a Budapest ONE irodaházat választotta. A Roche döntése is megerősít bennünket abban, hogy a piacon továbbra is hatalmas az érdeklődés a kiváló lokációjú, magas minőségű, modern, kényelmes, és flexibilis tereket nyújtó irodákra. A komplexum utolsó két üteme is a fejlesztés utolsó fázisához ért, elkészületekor pedig az ikonikus formavilágú irodapark egy új városközpont üzleti hajtóerejévé is válik” – hangsúlyozta dr. Berki J. János, a Futureal nemzetközi iroda bérbeadási és vagyongazdálkodási igazgatója.

„Visszatekintve a 2013 óta tartó szoros munkakapcsolatunkra, igen meghatározó volt számunkra az elmúlt két év. 2020 júniusában adtuk át a Roche Szolgáltató központ új székházát és egy évvel később pedig a Roche Magyarország központi irodájának megnyitóját ünnepelhettük” – mondta Bukta Dániel, a Jones Lang LaSalle project managere.

Hozzátette: „mindkettő különleges volt számunkra, mégis sokkal személyesebb kapcsolatok és egyeztetések jellemezték az utóbbi projektet. Az egyedi anyagválasztások és megoldások ötvözete, valamint a jól összehangolt csapat tette igazán izgalmassá ezt az építést. Mi úgy véljük, hogy sikerült egy olyan irodát létesíteni, ahova az emberek a járvány által okozott nehézségek után visszavágynak. Számunkra a legnagyobb öröm az volt, amikor a munkavállalók arcán láthattuk a lenyűgözött és örömteli tekinteteket.”

„Az új iroda kialakításában aktívan részt vettek a Roche különböző feladatkörökben dolgozó munkatársaiból álló csapatok. Ez a tervezést végigkísérő folyamatos csapatmunka volt a siker záloga” – mondta Erdélyi Linda, a LAB5 vezető tervezője.

Hozzátette: „a sok egyeztetés eredménye egy valóban a Roche igényeire szabott, mégis végtelenül sokoldalú, rugalmasan használható téregyüttes. Az élő zöld növényzetet sikerült dzsungelszerűen alkalmazni a terekben, kiegészítve különleges burkolati anyagokkal. Hol enyhén tükröződő felület, hol rusztikusan rakott faburkolat, hol pedig hangelnyelő tulajdonsággal is rendelkező különleges szövet fedi a belső tér zárt elemeit, így teremtve különböző atmoszférájú tereket, segítve ezzel a kollégák szabad helyválasztását a napi munkavégzéshez.”

A Roche költözés projektjében több mint 40 beszállító és vállalkozó vett részt, legalább 150 szakember, valamint 56 önkéntes a vállalat részéről. A kivitelezés során 900 négyzetméter monolit mennyezetet és 1500 négyzetméter gipszkarton falfelületet építettek, emellett 35.000 méter kábelt, 400 db lámpatestet és 100 db padlódobozt használtak fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 11. 30., 11:59
Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át 2021. november 23-án. (x)
2021. 12. 02., 09:26
Az Amway 30 éve működik sikeresen a magyarországi piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni – mondta az Üzletemnek Kiss-László Dalma, az Amway Hungária marketing és PR igazgatója.
2021-12-07 10:47:27
A magyarok 83 százaléka szokott online számlát fizetni, a többségük valamennyi számláját online fizeti, de akadnak olyanok, akik megszokásból vagy a lehetőség hiánya miatt 1-1 számlát készpénzzel kénytelenek rendezni – derült ki az NHKV Zrt. által készített kutatásból.
2021-12-07 08:28:28
A fiatal innovátorokat támogató Hungarian Startup University Program kapta idén a „Most Innovative Business Development Project of Europe 2021” díjat. A rangos nemzetközi elismerést a program egyik alapítója, Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese vehette át a 2021-es Fiatal Vállalkozók Hete keretében.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Európa-szerte egyre több ország ismeri fel, hogy a zavartalan, klímabarát, megfizethető árú energiaellátás érdekében szükség van az áramtermelésben az atomenergiára. Legutóbb Hollandia és Franciaország döntött új atomerőmű építése mellett.