Megújult az Appeninn Nyrt. menedzsmentje

2020. 10. 01., 10:45

Megtartotta rendkívüli közgyűlését az Appeninn Nyrt., amelyen szinte teljes mértékben átalakult a társaság igazgatótanácsának és auditbizottságának összetétele, továbbá megerősítették az igazgatótanács által áprilisban, a jogszabályi kötelezettségeknek történő megfelelés érdekében közgyűlési hatáskörben meghozott döntéseket. A nagyrészvényesek javaslataira több széleskörű tapasztalattal rendelkező szakembert is megválasztottak vezető tisztségviselőnek, az ülést követően pedig az igazgatótanács megválasztotta a vállalat vezérigazgatójának dr. Bihari Tamást.

Rendkívüli közgyűlés keretében választottak új tagokat az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsába és auditbizottságába. A közgyűlést megelőzően a társaság két 5 százalék feletti részvényese, az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Avellino Holding Zrt., valamint a Zinventive Zrt. is több komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szakember megválasztására tett javaslatot.

A közgyűlés döntéseinek értelmében igazgatótanácsi taggá választották dr. Bihari Tamást, Kertai Zsoltot, továbbá Nemes István Róbertet és dr. Hegelsberger Zoltánt. Utóbbi három szakembert egyúttal a társaság auditbizottsági tagjaivá is választotta a közgyűlés. Igazgatótanácsi tag maradt továbbá dr. Szabó Nóra jogi igazgató.

A közgyűlést követő igazgatótanácsi ülésen dr. Bihari Tamást megválasztották a tőzsdei társaság vezérigazgatói pozíciójára is. A szakember a döntés kapcsán elmondta elmondta: „Rendkívül stabil fundamentumokkal rendelkező vállalatnak látom az Appeninnt. Az igazgatótanács többi tagjával együtt azon fogunk dolgozni, hogy az egyik legmeghatározóbb magyar ingatlanpiaci vállalattá nőjön a társaság a következő években, mind piaci súlyt tekintve, mind szakmai értelemben.”

Az újonnan megválasztott tisztségviselők érkezésével átalakult menedzsment hatásosan irányíthatja a vállalat növekedési terveinek megvalósítását; a tagok között található jogi, pénzügyi és ingatlanpiaci szakember.

A közgyűlés mindezek mellett megerősítette a társaság igazgatótanácsa által áprilisban, a jogszabályi kötelezettségeknek történő megfelelés érdekében halasztást nem tűrő kérdések ügyében közgyűlési hatáskörben meghozott döntéseket: így a közgyűlés szavazott az előző évi pénzügyi beszámoló jóváhagyásáról, valamint jóváhagyta az igazgatótanács saját részvény vásárlásáról szóló felhatalmazását.

Mindezek mellett a közgyűlés jóváhagyása nyomán a társaság alapszabálya módosult egy kiegészítéssel, amely a továbbiakban lehetővé teszi konferencia-közgyűlés megszervezését, valamint az írásbeli szavazást különleges helyzetekben. Így a jövőben az olyan rendkívüli esetekben, mint amilyen a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet volt tavasszal, személyes jelenlét nélkül is megtartható lesz az Appeninn Nyrt. közgyűlése.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 09:40:00
A beruházások volumene 2023 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 12,1 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 2,2 százalékkal mérséklődött – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-11-27 19:00:33
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS