Jóna Renáta 11 ezer diákból lett a legjobb az adózási vizsgán

2021. 10. 04., 20:00

A Diageo Tax Reporting Junior Manager pozíciótbetöltő munkatársa érte a legmagasabb pontszámot a világon a nemzetközileg elismert ACCA, a Nemzetközi Pénzügyi és Számviteli Szakemberek Szövetségének adózási vizsgáján. Jóna Renáta 100-ból 96 pontot ért el, ezzel a világon a legmagasabb minősítési pontszámot érte el a több mint 11 ezer induló diák között.

A győztes meghívást kapott az ACCA diákünnepségére, hogy átvegye a világon elért legmagasabb osztályzat eléréséért járó díját. Az ACCA közép-európai vezetősége csodálatát és elismerését fejezte ki az elért 96 pontos eredmény kapcsán, mellyel a világon a legjobb eredményét érte el az adózási vizsgán, mindezt úgy, hogy angol anyanyelvű nevezők ezreivel versenyzett a legmagasabb pontszámért.

Jóna Renáta útja az ACC elismerésig – karrier a Diageónál

Renáta 2019-ben csatlakozott a Diageóhoz, mint Direct Tax Analyst, majd rövid időn belül, 2020 januárjától előléptették és így Direct Tax Senior pozícióban folytatta munkáját.

Az elmúlt csaknem két év alatt amellett, hogy a Diageo több szervezetében adójogszabályoknak való megfelelésért és különböző jelentési feladatokért is közvetlenül felelt, Renáta sikeresen mozgatta át a német entitásokat a Direct Tax Team Budapest hatókörébe. Mindemelett elősegítette a különböző szabványosítási és fejlesztési folyamatokat, támogatva a Diageót a „dinamikus érték megteremtésében”.

Jelenleg értékes tagja a Tax Reporting csapatnak, ahol továbbra is fejleszti szakmai és személyes készségeit. Szilárd számviteli és adózási ismeretei mellett Renáta szenvedélye, megoldás orientált hozzáállása és kiváló folyamatokhoz való készsége támogatta őt abban, hogy a Diageo munkatársak számára példakép legyen és a Diageo értékeit képviselje.

(Fotó: Diageo)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS