Jóna Renáta 11 ezer diákból lett a legjobb az adózási vizsgán

2021. 10. 04., 20:00

A Diageo Tax Reporting Junior Manager pozíciótbetöltő munkatársa érte a legmagasabb pontszámot a világon a nemzetközileg elismert ACCA, a Nemzetközi Pénzügyi és Számviteli Szakemberek Szövetségének adózási vizsgáján. Jóna Renáta 100-ból 96 pontot ért el, ezzel a világon a legmagasabb minősítési pontszámot érte el a több mint 11 ezer induló diák között.

A győztes meghívást kapott az ACCA diákünnepségére, hogy átvegye a világon elért legmagasabb osztályzat eléréséért járó díját. Az ACCA közép-európai vezetősége csodálatát és elismerését fejezte ki az elért 96 pontos eredmény kapcsán, mellyel a világon a legjobb eredményét érte el az adózási vizsgán, mindezt úgy, hogy angol anyanyelvű nevezők ezreivel versenyzett a legmagasabb pontszámért.

Jóna Renáta útja az ACC elismerésig – karrier a Diageónál

Renáta 2019-ben csatlakozott a Diageóhoz, mint Direct Tax Analyst, majd rövid időn belül, 2020 januárjától előléptették és így Direct Tax Senior pozícióban folytatta munkáját.

Az elmúlt csaknem két év alatt amellett, hogy a Diageo több szervezetében adójogszabályoknak való megfelelésért és különböző jelentési feladatokért is közvetlenül felelt, Renáta sikeresen mozgatta át a német entitásokat a Direct Tax Team Budapest hatókörébe. Mindemelett elősegítette a különböző szabványosítási és fejlesztési folyamatokat, támogatva a Diageót a „dinamikus érték megteremtésében”.

Jelenleg értékes tagja a Tax Reporting csapatnak, ahol továbbra is fejleszti szakmai és személyes készségeit. Szilárd számviteli és adózási ismeretei mellett Renáta szenvedélye, megoldás orientált hozzáállása és kiváló folyamatokhoz való készsége támogatta őt abban, hogy a Diageo munkatársak számára példakép legyen és a Diageo értékeit képviselje.

(Fotó: Diageo)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 11. 30., 11:59
Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át 2021. november 23-án. (x)
2021. 12. 02., 09:26
Az Amway 30 éve működik sikeresen a magyarországi piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni – mondta az Üzletemnek Kiss-László Dalma, az Amway Hungária marketing és PR igazgatója.
2021-12-07 09:21:10
2021 októberében az ipari termelés volumene 3,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól; munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,7 százalékkal csökkent – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2021-12-07 08:28:28
A fiatal innovátorokat támogató Hungarian Startup University Program kapta idén a „Most Innovative Business Development Project of Europe 2021” díjat. A rangos nemzetközi elismerést a program egyik alapítója, Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese vehette át a 2021-es Fiatal Vállalkozók Hete keretében.
2021-12-06 21:00:27
A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. hiánypótló kutatást végzett a potenciálisan kevésbé káros (azaz a cigaretta helyett alternatívaként szolgáló) termékekkel összefüggésben, amelynek eredményeit egy workshop keretén belül mutatta be.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Európa-szerte egyre több ország ismeri fel, hogy a zavartalan, klímabarát, megfizethető árú energiaellátás érdekében szükség van az áramtermelésben az atomenergiára. Legutóbb Hollandia és Franciaország döntött új atomerőmű építése mellett.