Jóna Renáta 11 ezer diákból lett a legjobb az adózási vizsgán

2021. 10. 04., 20:00

A Diageo Tax Reporting Junior Manager pozíciótbetöltő munkatársa érte a legmagasabb pontszámot a világon a nemzetközileg elismert ACCA, a Nemzetközi Pénzügyi és Számviteli Szakemberek Szövetségének adózási vizsgáján. Jóna Renáta 100-ból 96 pontot ért el, ezzel a világon a legmagasabb minősítési pontszámot érte el a több mint 11 ezer induló diák között.

A győztes meghívást kapott az ACCA diákünnepségére, hogy átvegye a világon elért legmagasabb osztályzat eléréséért járó díját. Az ACCA közép-európai vezetősége csodálatát és elismerését fejezte ki az elért 96 pontos eredmény kapcsán, mellyel a világon a legjobb eredményét érte el az adózási vizsgán, mindezt úgy, hogy angol anyanyelvű nevezők ezreivel versenyzett a legmagasabb pontszámért.

Jóna Renáta útja az ACC elismerésig – karrier a Diageónál

Renáta 2019-ben csatlakozott a Diageóhoz, mint Direct Tax Analyst, majd rövid időn belül, 2020 januárjától előléptették és így Direct Tax Senior pozícióban folytatta munkáját.

Az elmúlt csaknem két év alatt amellett, hogy a Diageo több szervezetében adójogszabályoknak való megfelelésért és különböző jelentési feladatokért is közvetlenül felelt, Renáta sikeresen mozgatta át a német entitásokat a Direct Tax Team Budapest hatókörébe. Mindemelett elősegítette a különböző szabványosítási és fejlesztési folyamatokat, támogatva a Diageót a „dinamikus érték megteremtésében”.

Jelenleg értékes tagja a Tax Reporting csapatnak, ahol továbbra is fejleszti szakmai és személyes készségeit. Szilárd számviteli és adózási ismeretei mellett Renáta szenvedélye, megoldás orientált hozzáállása és kiváló folyamatokhoz való készsége támogatta őt abban, hogy a Diageo munkatársak számára példakép legyen és a Diageo értékeit képviselje.

(Fotó: Diageo)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.
2023-12-01 17:55:00
„Az AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban – a szakértő könnyvizsgálót azonban nem tudják helyettesíteni.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS