Jogi üzletággal erősödik a BDO Magyarország

2019. 02. 19., 18:00

A Jókay & Társai Ügyvédi Iroda csatlakozott a BDO Magyarországhoz. Az üzleti jog valamennyi területén teljes körű jogi tanácsadást nyújtó iroda ezentúl BDO Legal Jókay & Társai Ügyvédi Iroda néven működik tovább. A BDO munkaügyi tanácsadás üzletága dr. Máriás Attila vezetésével a BDO Legal Jókay & Társai Ügyvédi Irodába olvadva folytatja tevékenységét.

A BDO Legal irodavezető partnere, dr. Jókay István ügyvédjelöltként az osztrák CHSH irodánál, majd a PwC társasági adó, nemzetközi adó osztályán szerezte tapasztatát.

A szakember a jogi szakvizsgát követően 2006 és 2014 között a Noerr ügyvédi iroda budapesti irodájában dolgozott, ezt követően a saját alapítású és nemzetközi ügyfélkört kiszolgáló Jókay & Társai Ügyvédi Irodában folytatta ügyvédi tevékenységét. Több mint 15 éves szakmai tapasztalata alatt részt vett számos külföldi befektető zöldmezős beruházásának, illetve M&A projektjének lebonyolításában, valamint számos kiemelt adózót képviselt az adóhatóság ellen indított adóperekben.

A BDO Legal elindulása a BDO Magyarország, valamint a Jókay & Társai Ügyvédi Iroda korábbi sikeres együttműködésének eredménye. A jogi tanácsadással együtt a BDO Magyarország tevékenységi köre immár nyolc üzletágra terjed ki, amiből a legtöbbet az ügyfelek profitálnak. Évről évre felértékelődik az egy kézből kapható komplex tanácsadási szolgáltatások jelentősége, így egyre fontosabbá válik a jogi szakértők szoros együttműködése is más üzleti területek tanácsadóival.

Professzionális tanácsadó cégként folyamatosan arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek az üzleti tevékenységet érintő lehető legszélesebb körű szakmai támogatást tudjuk biztosítani. Meggyőződésem, hogy az elismert és komoly nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező Jókay & Társai Ügyvédi Irodában megtaláltuk az optimális partnert a jogi tanácsadási üzletágunk kiépítésére” – mondta Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország vezető és adótanácsadó partnere.

A nemzetközi ügyfeleket kiszolgáló hazai jogi tanácsadói piacon nagy átalakulások mentek végbe az elmúlt időszakban. Konszolidációs folyamatot láthattunk a nemzetközi ügyvédi irodák között, emellett itthon is megfigyelhető az a globális trend, hogy a nagy tanácsadó cégek egyre jelentősebb szeletet kívánnak kihasítani maguknak a jogi szolgáltatói piacon. Ebbe a trendbe illeszkedik, hogy a BDO Global még 2011-ben döntött a jogi üzletág elindításáról, majd számos külföldi sikertörténet után Magyarországon is megjelenhetett a BDO Legal.

Irodánk rendkívül tapasztalt jogász csapattal rendelkezik, a meglévő szaktudásunkat pedig kiválóan egészíti ki a BDO tanácsadóinak tapasztalata. A BDO Magyarország immár egy kézből tud jogi, adó és pénzügyi átvilágítást nyújtani. A GDPR tanácsadásnál adatvédelmi jogászaink immár együttműködnek a BDO Magyarország IT tanácsadóival. A BDO Legal a jövőben munkajogi területen is komplex tanácsadást nyújt, ötvözve a munkajogi csoportunk és a BDO Magyarország jelentős hatósági ellenőrzési tapasztalattal is rendelkező munkaügyi tanácsadóinak tudását – emelte ki az együttműködés néhány meghatározó előnyét dr. Jókay István, a BDO Legal Jókay & Társai Ügyvédi Iroda irodavezető partnere.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-26 15:10:00
Húsz százalék fölötti átlagos hozam, rekord összegű befizetés és kifizetés: ez a nyugdíjpénztárak 2023-as mérlege. A reálhozam megvolt, a tagság viszont egyre csak öregszik – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS