Elnöki váltás a Mastercard Europe élén

2020. 05. 05., 11:30

Mark Barnett lesz a brüsszeli székhelyű Mastercard Europe elnöke. Ő felel a vállalat stratégiájáért, irányításáért és üzleti tevékenységéért a régióban.

A Mastercard európai régiója 53 országot foglal magába és több, mint 950 millió fogyasztót szolgál ki kereskedőkkel, pénzügyi intézményekkel és más vállalatokkal együttműködve – írja a Computerworld

Mark Barnett közvetlenül Gilberto Caldartnak, a Mastercard nemzetköz piacaiért felelős elnökének számol majd be munkájáról, a Mastercard irányítóbizottságához 2020. június 1-től csatlakozik. 

Barnett 2003-ban kezdett dolgozni a Mastercardnál, és számos pozíciót töltött be azóta. Többek között a pénzforgalmi tanácsadó részleget vezette Európában, majd világszerte. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a lakossági banki és pénzforgalmi ágazatban.

A mostani elnök, Javier Perez év végén vonul vissza, Barnett ezt követően foglalja el a Mastercard Europe elnöki pozícióját. Perez 1996-ban csatlakozott a Mastercardhoz. 

„A Mastercard Európában élen jár a vállalkozások és a gazdaság támogatásában, örülök, hogy egy olyan csapatot és egy olyan vállalatot vezethetek, amelynek célja az emberek életének egyszerűbbé tétele” – mondta Barnett a kinevezése kapcsán.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS