Az Ikeától érkezik a Decathlon új vezérigazgatója

Az Ikeától érkezik a Decathlon új vezérigazgatója
2022. 01. 29., 13:55

Március közepétől Barbara Martin Coppola tölti be Decathlon vezérigazgatói tisztségét – jelentette be Fabien Derville, a francia sportszerkereskedő cég elnökségi igazgatója. Coppola az Ikeától érkezik majd, ahol eddig digitális vezetőként tevékenykedett.

Barbara Martin Coppola elődje Michel Abbalea, aki 2015 óta látta el ezt a feladatkört.

„A Decathlon jelenlegi egészséges gazdasági helyzete és erős ambícióink, arra sarkallnak, hogy felgyorsítsuk üzleti modellünk átalakítását, ezáltal erősítsük pozíciónkat a sportmárkák élvonalában.  Meggyőződésünk, hogy Barbara az alkalmas személy arra, hogy ezt az átalakulást levezényelje, meglévő értékeink és vállalati kultúránk tiszteletben tartása mellett” – nyilatkozta Fabien Derville.

A 45 éves, spanyol-francia származású Barbara Martin Coppola (képünkön) sikeres múltra tekint vissza nagyvállalatok globális átalakulásában végzett munkája kapcsán. Erős üzleti és digitális háttérrel rendelkezik, amely 20 évnyi, 9 országban szerzett tapasztalataira épül. A Decathlon előtt olyan nagyvállalatoknál töltött be vezető pozíciót, mint az Ikea, a Google, a YouTube vagy a Texas Instruments.

„Izgatott vagyok, hogy egy olyan vállalathoz csatlakozhatok, mely személyesen is kedves a számomra. Nagyon várom, hogy hozzájárulhassak a Decathlon világra gyakorolt hatásához, mellyel emberek millió számára szeretnék elérhetővé tenni a sportolást. A Decathlon termékei és szolgáltatásai az egészséget és a jólétet szolgálják, ezért is megtisztelő számomra, hogy hozzátehetek ehhez a gyönyörű küldetéshez” – hangsúlyozta Coppola.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS