Nem mindegy, hogy milyen a fizetési felszólítás

2022. 10. 28., 13:22

A fizetési felszólítás sajnos sok vállalkozás számára nem ismeretlen. Ennek oka, hogy a számlákat még ma sem mindig és nem mindenki fizeti ki határidőben. Minden fizetési felszólítás egyforma? Mire érdemes figyelni a felszólítások esetén? A legfontosabb tudnivalókat dr. Kocsis Ildikó ügyvéd foglalta össze.

Minden fizetési felszólítás egyforma?

Nem minden fizetési felszólítás egyforma. Fő szabályként a fizetési felszólításokra nincs egy minden esetben alkalmazható kötelező törvényi előírás – kezdi az Érthető Jog friss bejegyzését dr. Kocsis Ildikó ügyvéd. Ettől függetlenül azonban elvárható, hogy egy fizetési felszólításból pontosan derüljenek ki a következő adatok:

– Ki az, aki a követelést érvényesíteni kívánja.

– Kivel szemben akarja érvényesíteni a követelést, vagyis ki az, aki tartozik.

– Pontosan milyen összegű követelésről van szó.

– Mi a követelés jogcíme, vagyis mi alapján áll fenn a tartozás. Például a lejárt számla megjelölése.

– Mikor járt le a követelés fizetési határideje, mikortól esedékes az adott összeg.

– Milyen határidőn belül kell az adósnak rendeznie a tartozását.

– Milyen mértékű késedelmi kamatot kér a hitelező. Ezt nem egy pontosan meghatározott összegben célszerű megadni, hiszen a késedelmi kamat egészen a kifizetésig jár, vagyis az a felszólítást követően is változik. Ezért érdemes azt meghatározni, hogy a késedelmi kamat mi alapján és milyen mértékben terheli az adóst. A késedelmi kamatot meghatározhatja a felek közötti megállapodás, vagy jogszabály is, mint például a Polgári Törvénykönyv.

– Célszerű a felszólításban rögzíteni azt is, hogy milyen módon, hova fizethető meg a tartozás. A hitelező által megadott bankszámlaszámot érdemes ismételten feltüntetni a felszólításban.

– A fizetési felszólítás tartalmazhat arra vonatkozó tájékoztatást is, hogy a fizetés további elmaradása milyen következménnyel járhat az adósra nézve.

Hogyan küldhető fizetési felszólítás?

A fizetési felszólítás akár e-mailben is kiküldhető, ám nem feltétlenül ez a legjobb választás. Önmagában a fizetési felszólítás még nem minden esetben jár sikerrel. Előfordul, hogy a felszólítást követően a hitelezőnek további lépéseket kell megtennie annak érdekében, hogy behajtsa a követelését. Ilyen esetben szükség lehet arra, hogy megfelelő módon igazolni tudja a fizetési felszólítás megtörténtét. Ehhez pedig nem árt, ha a fizetési felszólítás megküldését, illetve adós általi átvételét hitelt érdemlő módon lehet bizonyítani. Ezért a fizetési felszólítást postai küldeményként érdemes megküldeni az adós részére. Ilyenkor jöhet szóba az ajánlott vagy a tértivevényes levél.

Van a fizetési felszólítások közt különbség?

Ahogyan láthattuk, nincs olyan törvényi előírás, ami minden fizetési felszólítás esetén kötelező lenne. Ám ennek ellenére mégis van olyan forma, ami „mindent visz”, vagyis minden esetre a legjobb megoldás.

A tartozások behajtására többféle jogi eszköz is rendelkezésre állhat. Ezek között van egy, ami valójában nem kifejezetten a tartozások behajtására jött létre, elsődlegesen nem az a célja. Ez a felszámolási eljárás. A felszámolási eljárás valódi célja, hogy a fizetésképtelen adós jogutód nélküli megszüntetése során a hitelezők kielégítést nyerjenek. Ennek ellenére mégis sok esetben a tartozások behajtására használják, hiszen az adósra nézve komoly következménnyel járhat. A felszámolási eljárás következményeként ugyanis az adós megszüntetését mondhatja ki a bíróság. Éppen ezért az adós minden tőle telhetőt megtesz ennek elkerülése érdekében, így valóban komolyan veszi a fizetési felszólítást is.

Felszámolási eljárásról a gazdálkodó szervezetek esetén beszélhetünk, a magánszemély adósok esetén az nem alkalmazható. A felszámolási eljárás megindításához azonban fontos, hogy az azt megelőző fizetési felszólítás mit tartalmazott. Ha egy fizetési felszólítás megfelel a felszámolási eljáráshoz előírt szabályoknak, akkor más eljárásnál, például egy fizetési meghagyás iránti eljárás esetén is használható lesz.

Milyen legyen a felszámoláshoz is megfelelő felszólítás?

A felszámolási eljárásról szóló törvény pontosan előírja, hogy az eljárást megelőző fizetési felszólításnak mit kell tartalmaznia.

A törvény kimondja, hogy a fizetési felszólításban meg kell jelölni a következőket:

– az adós tartozásának jogcímét,

– a tartozás összegét,

– a teljesítési határidőt,

– azt a végső határidőt, amelynek eredménytelen elteltét követően a hitelező meg kívánja indítani a felszámolási eljárást vagy egyéb jogi úton kívánja érvényesíteni a követelését.

Ha a fizetési felszólítást a hitelező postán juttatja el az adósnak, azt tértivevényes küldeményként kell elküldenie. A küldeményt a feladástól számított tizenötödik munkanapon akkor is a címzett által kézhez vettnek kell tekinteni, ha

– a postai kézbesítési szabályok szerint a kézbesítés akadályozott,

– a küldemény átvételét a címzett megtagadta, vagy

– a küldeményért a címzett nem jelentkezett.

Ha a fizetési felszólítás ezeknek nem felel meg, akkor az alapján nem lehet eredményesen felszámolási eljárást kezdeményezni.

Fontos tudni, hogy felszámolási eljárásra csak akkor nyílik lehetőség, ha a követelés összege kamatok és járulékok nélkül a nettó 200 ezer forintot meghaladja. Ennél kisebb összegű tartozás esetén nem lehet felszámolási eljárást kezdeményezni. A felszámolási eljárás megindításához további feltételeknek is meg kell felelni, de ebben a cikkben a fizetési felszólítás tartalmára vonatkozó szabályokat néztük át.

 

dr. Kocsis Ildikó
ügyvéd

Érthető Jog

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS