Munkajogi változások 2023-ban: mentesítés, szabadság

Munkajogi változások 2023-ban: mentesítés, szabadság
2023. 02. 01., 10:11

A Munka Törvénykönyvének módosítása jelentős változásokat vezetett be a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés és az igénybe vehető szabadság körében is. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

Korábbi cikkünkben már volt szó a Munka Törvénykönyve legfrissebb módosítása által hozott egyes változásokról. A törvénymódosítás jelentős változásokat vezetett be a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés és az igénybe vehető szabadság körében is. Melyek az ezekkel kapcsolatos munkajogi változások 2023-ban?

Gondozói munkaidő-kedvezmény

A Munka Törvénykönyvének módosítása 2023-tól a munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés egy új formáját vezette be. Ezt gondozói munkaidő-kedvezménynek is nevezik.

A gondozói munkaidő-kedvezmény igénybevételére a munkavállaló súlyos egészségi okból gondozásra szoruló hozzátartozójának, vagy a munkavállalóval közös háztartásban élő személynek nyújtott személyes gondozás céljából van lehetőség. A súlyos egészségi ok fennállása és a gondozás indokoltsága a gondozásra szoruló személy kezelőorvosa által kiállított igazolással igazolható.

A gondozói munkaidő-kedvezmény igénybe vehető időtartama évente 5 munkanap. A munkaidő-kedvezményt a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban, legfeljebb két részletben kell biztosítani.

A gondozói munkaidő-kedvezmény időtartamára a munkavállaló mentesül a munkavégzési kötelezettség alól. Ugyanakkor ez az időtartam nem minősül szabadságnak, így a dolgozó ezen időre nem jogosult sem munkabérre, sem távolléti díjra. Ezért a gondozói munkaidő-kedvezmény idejére a munkavállalónak egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie az adóhatóság felé.

A munkajogi változások egyike a szülői szabadság

A törvénymódosítás a szabadság új típusaként bevezette a szülői szabadságot. Szülői szabadságként a munkavállaló 44 munkanap szabadságot jogosult igénybe venni gyermeke 3 éves koráig.

A szülői szabadság akkor vehető igénybe, ha a munkaviszony legalább 1 éve fennáll. Tehát a munkavállaló a munkaviszony első időszakában nem jogosult a szülői szabadság igénybevételére. A szülői szabadságot a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

A szülői szabadság idejére a távolléti díj 10%-a jár a munkavállalónak. Tehát a „rendes” szabadsághoz képest a szülői szabadság tartamára járó díjazás jóval kevesebb. A szülői szabadság idejére járó távolléti díj összegét csökkenteni kell a munkavállalónak erre az időszakra megfizetett gyermekgondozási díj, illetve gyermekgondozást segítő ellátás összegével.

Munkajogi változások az apasági szabadságban

Az apasági szabadságot eddig is ismerte a törvény. 2023. januártól azonban az apasági szabadság tartama 10 munkanapra nőtt. Az apa e szabadságot gyermeke születése esetén legkésőbb a gyermeke születését követő (örökbefogadás esetén legkésőbb az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását követő) második hónap végéig veheti igénybe. Az apasági szabadságot az apa kérésének megfelelő időpontban, legfeljebb két részletben kell kiadni.

A munkavállalót az apasági szabadság első 5 munkanapjára a teljes távolléti díja illeti meg, a hatodik munkanapjától a távolléti díj 40 százaléka jár.

A szülői és apasági szabadság közös jellemzői

A szülői szabadságot és az apasági szabadságot pénzben nem lehet megváltani sem a munkaviszony alatt, sem a munkaviszony megszűnésekor. A szabadság többi típusától eltérően e szabadságok időtartamát akkor sem kell arányosítani, ha a munkaviszony év közben kezdődött vagy szűnt meg.

Mind az apasági szabadság, mind a szülői szabadság ideje alatt a munkavállalót felmondási védelem illeti meg. Ennek alapján ezen időtartam alatt a munkaviszonyt a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg.

dr. Szabó Gergely
ügyvéd, irodavezető partner
Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.
2023-03-21 12:13:16
Februárban a DataHouse előzetes adatai szerint 64 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami ugyan 4 százalékkal alatta marad a januári 67 700-as mennyiségnek, ám ha a naptárhatással korrigálunk, ez az érték mintegy 70 ezres átlagos havi darabszámnak felel meg.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS