Munkajogi változások 2023-ban: mentesítés, szabadság

Munkajogi változások 2023-ban: mentesítés, szabadság
2023. 02. 01., 10:11

A Munka Törvénykönyvének módosítása jelentős változásokat vezetett be a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés és az igénybe vehető szabadság körében is. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

Korábbi cikkünkben már volt szó a Munka Törvénykönyve legfrissebb módosítása által hozott egyes változásokról. A törvénymódosítás jelentős változásokat vezetett be a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés és az igénybe vehető szabadság körében is. Melyek az ezekkel kapcsolatos munkajogi változások 2023-ban?

Gondozói munkaidő-kedvezmény

A Munka Törvénykönyvének módosítása 2023-tól a munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés egy új formáját vezette be. Ezt gondozói munkaidő-kedvezménynek is nevezik.

A gondozói munkaidő-kedvezmény igénybevételére a munkavállaló súlyos egészségi okból gondozásra szoruló hozzátartozójának, vagy a munkavállalóval közös háztartásban élő személynek nyújtott személyes gondozás céljából van lehetőség. A súlyos egészségi ok fennállása és a gondozás indokoltsága a gondozásra szoruló személy kezelőorvosa által kiállított igazolással igazolható.

A gondozói munkaidő-kedvezmény igénybe vehető időtartama évente 5 munkanap. A munkaidő-kedvezményt a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban, legfeljebb két részletben kell biztosítani.

A gondozói munkaidő-kedvezmény időtartamára a munkavállaló mentesül a munkavégzési kötelezettség alól. Ugyanakkor ez az időtartam nem minősül szabadságnak, így a dolgozó ezen időre nem jogosult sem munkabérre, sem távolléti díjra. Ezért a gondozói munkaidő-kedvezmény idejére a munkavállalónak egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie az adóhatóság felé.

A munkajogi változások egyike a szülői szabadság

A törvénymódosítás a szabadság új típusaként bevezette a szülői szabadságot. Szülői szabadságként a munkavállaló 44 munkanap szabadságot jogosult igénybe venni gyermeke 3 éves koráig.

A szülői szabadság akkor vehető igénybe, ha a munkaviszony legalább 1 éve fennáll. Tehát a munkavállaló a munkaviszony első időszakában nem jogosult a szülői szabadság igénybevételére. A szülői szabadságot a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

A szülői szabadság idejére a távolléti díj 10%-a jár a munkavállalónak. Tehát a „rendes” szabadsághoz képest a szülői szabadság tartamára járó díjazás jóval kevesebb. A szülői szabadság idejére járó távolléti díj összegét csökkenteni kell a munkavállalónak erre az időszakra megfizetett gyermekgondozási díj, illetve gyermekgondozást segítő ellátás összegével.

Munkajogi változások az apasági szabadságban

Az apasági szabadságot eddig is ismerte a törvény. 2023. januártól azonban az apasági szabadság tartama 10 munkanapra nőtt. Az apa e szabadságot gyermeke születése esetén legkésőbb a gyermeke születését követő (örökbefogadás esetén legkésőbb az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását követő) második hónap végéig veheti igénybe. Az apasági szabadságot az apa kérésének megfelelő időpontban, legfeljebb két részletben kell kiadni.

A munkavállalót az apasági szabadság első 5 munkanapjára a teljes távolléti díja illeti meg, a hatodik munkanapjától a távolléti díj 40 százaléka jár.

A szülői és apasági szabadság közös jellemzői

A szülői szabadságot és az apasági szabadságot pénzben nem lehet megváltani sem a munkaviszony alatt, sem a munkaviszony megszűnésekor. A szabadság többi típusától eltérően e szabadságok időtartamát akkor sem kell arányosítani, ha a munkaviszony év közben kezdődött vagy szűnt meg.

Mind az apasági szabadság, mind a szülői szabadság ideje alatt a munkavállalót felmondási védelem illeti meg. Ennek alapján ezen időtartam alatt a munkaviszonyt a munkáltató felmondással nem szüntetheti meg.

dr. Szabó Gergely
ügyvéd, irodavezető partner
Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS