Meghosszabbítható-e a határozott idejű munkaviszony?

2024. 03. 19., 10:10

A munkaviszony általában határozatlan időre jön létre. A munkáltató és a munkavállaló érdeke azonban azt is diktálhatja, hogy határozott idejű munkaszerződést kössenek. Mi a teendő, ha a munkavállalóra az eredetileg tervezettnél hosszabb ideig van szükség? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

A határozott idejű munkaviszony

Határozott idejű munkaviszony esetén a munkáltató és a munkavállaló a munkaszerződésben meghatározzák a munkaviszony megszűnésének időpontját. A megszűnés ideje általában naptárilag kerül meghatározásra. Például a felek meghatározzák, hogy melyik naptári napon szűnik meg a munkaviszony, vagy meghatározzák a munkaviszony időtartamát (pl. hónapokban, években).

Más módon is megjelölhető a munkaviszony megszűnésének ideje. Például a felek meghatározott feltétel bekövetkezéséhez is köthetik a munkaviszony megszűnését. Fontos azonban, ha nem naptárilag kerül meghatározásra a munkaviszony időtartama, akkor a megszűnés ideje nem függhet kizárólag az egyik fél akaratától.

A munkaviszony meghosszabbítása

Amennyiben a munkáltatónak a határozott idejű munkaszerződésben rögzített időnél hosszabb ideig van szüksége a dolgozó munkájára, és a munkavállaló is szeretné folytatni a munkaviszonyt, akkor a felek meghosszabbíthatják azt. A határozott idejű munkaviszony meghosszabbítására a felek közös megegyezésével van lehetőség, mivel ez a munkaszerződés módosítását jelenti. Ezért a munkáltató vagy a munkavállaló egyoldalúan nem jogosult a határozott idő meghosszabbítására.

Természetesen arra is van lehetőség, hogy a felek a munkaszerződést úgy módosítsák, hogy a munkaviszonyt határozottból határozatlan idejűvé alakítják át.

Ha a munkaszerződésben meghatározott időtartam letelik, akkor a munkaviszony minden további nyilatkozat vagy intézkedés nélkül megszűnik. Tehát a határozott idejű munkaviszony megszűnéséhez nem szükséges a felek részéről felmondás vagy más nyilatkozat. Ezért az ilyen munkaviszony tartamának meghosszabbítására csak a meghatározott idő lejártát megelőzően van lehetőség. Ha a határozott idő már eltelt, akkor a felek legfeljebb újabb határozott idejű munkaszerződést köthetnek egymással.

A hosszabbítás törvényi korlátai

A Munka Törvénykönyve több korlátozó szabályt tartalmaz a határozott idejű munkaviszony időtartamával és meghosszabbításával kapcsolatban.

A határozott idejű munkaviszony időtartama az 5 évet nem haladhatja meg. Az 5 éves maximális időtartamba bele kell érteni a meghosszabbított, és az előző határozott időre kötött munkaszerződés megszűnésétől számított 6 hónapon belül létesített újabb határozott tartamú munkaviszony tartamát is.

A törvényi korlátozások fő célja, hogy megelőzze a határozott idejű munkaszerződésekkel való visszaéléseket. A határozott idejű munkaviszony tulajdonságai ugyanis alkalmasak lehetnek a visszaélésszerű alkalmazásra, elősorban a munkáltató oldalán. Például a munkaviszony „megszüntetését” jelentősen megkönnyíti az ilyen munkaszerződés. Ebben az esetben ugyanis a munkáltatónak elegendő kivárnia a határozott idő leteltét, nincs szüksége felmondási indokra és felmondási idő sincs.

A törvény ezért úgy rendelkezik, hogy a határozott idejű munkaviszony meghosszabbítása vagy az ilyen munkaviszony megszűnését követő 6 hónapon belüli ismételt határozott munkaviszony létesítése csak akkor lehetséges, ha a munkáltatónak ehhez jogos érdeke fűződik. Ilyen jogos érdek lehet, ha a munkáltatónak rajta kívül álló okokból az előre kalkulálthoz képest mégis hosszabb ideig van szüksége a munkavállalóra. Például, ha egy idényjellegű munka elvégzése külső körülmények miatt a vártnál hosszabb időt vesz igénybe.

Fontos korlát, hogy a határozott idejű munkaviszony meghosszabbítása vagy az egymást követő határozott idejű munkaszerződések nem irányulhatnak a munkavállaló jogos érdekének csorbítására. Például nem irányulhatnak az ilyen megoldások arra, hogy a munkavállalónak a felmondási időhöz vagy a végkielégítéshez való jogát csorbítsák.

dr. Szabó Gergely
ügyvéd, irodavezető partner
Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-17 19:40:21
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ismételten kiállítóként vett részt a már harmadik alkalommal megrendezett üzleti eseményen, ahol olyan égető kérdésekre igyekeztek vállalkozások vezetői számára válaszokkal adni, mint a fenntarthatóság, finanszírozás, munkaerő-kölcsönzés és atipikus foglalkoztatási formák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS