Közelgő határidőre figyelmeztet a Nébih: május 31-ig le kell adni a felügyeleti díj bevallást

2023. 05. 26., 18:45

Május 31-ig adhatják le felügyeleti díj bevallásukat az élelmiszerlánc-szereplők. A benyújtás elektronikus felülete a Nébih Ügyfélprofil rendszeréből érhető el. Az érintettek több mint fele teljesítette már kötelezettségét.

A bevallási felület a Nébih Ügyfélprofil Rendszerének (ÜPR) „Felügyeleti díj” menüpontjában érhető el. Vállalkozások esetében a cég önálló képviseletére jogosult személy vagy meghatalmazott nyújthatja be a bevallást. Tavaly óta utóbbi megbízás, azaz a meghatalmazás is papírmenetes folyamattá vált, teljes körűen intézhető elektronikus formában.

A megállapított felügyeleti díj első részletét 2023. július 31-ig, a másodikat pedig 2024. január 31-ig kell befizetni, mely online is kiegyenlíthető. A díj befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat az érintettek – a bevallási időszak lezárása után – az ÜPR-ben érhetik majd el.

A felügyeleti díjjal kapcsolatban hasznos információk elérhetőek a Nébih portálon.

További kérdés esetén a Nébih Ügyfélszolgálata a 06/1/336-9024 telefonszámon, vagy a felugyeletidij@nebih.gov.hu email címen áll az ügyfelek rendelkezésére.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-12 21:10:35
Csak a személyre szabott és élményalapú munkahelyek képesek hosszú távon megtartani az értékes munkaerőt – hangzott el a FIVOSZ hétfői HR-konferenciáján, ahol panelbeszélgetésen keresték a választ arra, hogy milyen az ideális munkahely 2024-ben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS