A versenytilalom ára: mi a megfelelő ellenérték?

2021. 06. 07., 18:15

Ma már nem ritka a munkaerőpiacon a versenytilalmi megállapodás. A munkáltatók ezzel kívánják védeni gazdasági érdekeiket. Ugyanakkor a munkavállaló sem ingyen „mond le” a később kínálkozó lehetőségről, hogy tudását, tapasztalatát máshol kamatoztassa. De mennyi az annyi? Mit ér a versenytilalmi kötelezettségvállalás? Mi a megfelelő ellenérték versenytilalom esetén? A kérdésre dr. Kocsis Ildikó ügyvéd válaszol.

Mi a versenytilalmi megállapodás?

A versenytilalmi megállapodás a munkáltató és a munkavállaló közt jön létre. A versenytilalmi megállapodás alapján a munkavállaló nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekét sértené vagy veszélyeztetné – kezdi az Érthető Jog friss bejegyzését dr. Kocsis Ildikó ügyvéd.

A gyakorlatban a megállapodás a munkavállalót korlátozza abban, hogy a munkaviszony megszűnését követően meghatározott ideig a munkáltató versenytársánál helyezkedjen el, illetve ő maga váljon a volt munkáltatója versenytársává. Természetesen mindezt a munkavállaló nem ingyen vállalja, de erről mindjárt részletesebben is szó lesz.

A versenytilalom korlátai

Az elég egyértelmű, hogy a versenytilalom korlátozza a munkavállalót, hiszen a munkaviszony megszűnését követően nem helyezkedhet el akárhol, nem végezhet akármilyen tevékenységet. Persze, ez a korlátozás nem lehet végnélküli, vagyis a korlátozásnak is vannak korlátai.

Alapvetően 2 területen is van korlát felállítva a munkáltató számára.

  • Egyrészt létezik egy időkorlát, amíg a versenytilalom élhet. A versenytilalom maximális időtartama 2 év. Vagyis 2 éven túl már nem korlátozható a volt munkavállaló elhelyezkedése, tevékenysége. A 2 éves határidő mindig a munkaviszony megszűnésével veszi kezdetét.
  • A másik korlát a területi korlát. Ez azt határozza meg, hogy milyen körben, milyen területen érvényesülhet a versenytilalom. Ez többféleképpen is meghatározható. Lehet földrajzi terület, például egy megye, térség, vagy meghatározható szakterületként, tevékenységként, illetve ezek kombinációjával is. De annak sincs akadálya, hogy a felek kifejezetten megjelöljenek konkrét versenytársat, ahol a tilalom érvényesül.

Megfelelő ellenérték versenytilalom esetén

A versenytilalmi korlátozásért cserébe a munkavállalónak megfelelő ellenérték jár. Az ellenértéknek szerepelnie kell a versenytilalmi megállapodásban.

Az ellenérték lehet:

  • egyszeri, egyösszegű, vagy
  • rendszeres, akár havonta fizetendő összeg.

Havi fizetés esetén a munkaviszony alatt, vagy azt követően is történhet az ellenérték fizetése. Ez a felek megállapodásától függ. Amire mindenképpen figyelni kell, hogy ha a munkaviszony alatt is kap a versenytilalomra tekintettel ellenértéket a munkavállaló, akkor ez nem azt jelenti, hogy az alapbér egy részét nevezhetik ki versenytilalmi ellenértéknek a felek. A versenytilalmi megállapodás ellenértéke nem tehető az alapbér részévé. Az alapbérnek és a versenytilalomért járó ellenértéknek el kell különülnie egymástól. Pontosan kell látni, hogy milyen összeg milyen jogcímen, vagyis miért jár.

Ha egyösszegű a versenytilalom felek által megállapított ellenértéke, az tipikusan a munkaviszony megszüntetésekor esedékes, akkor fizetik ki a munkavállalónak.

Mennyi az annyi, vagyis mi a megfelelő ellenérték?

Az ellenérték meghatározása a feleken múlik. Mindent azért nem bíz rájuk a jogalkotó, hiszen könnyen előfordulhatna, hogy azt vagy az egyik, vagy a másik oldal „diktálná”, attól függően, hogy ki van jobb helyzetben. Talán elsőre az jut eszünkbe, hogy mindig a munkáltató az erősebb, azonban ez nem feltétlenül van így. Gondoljunk csak a hiányszakmákra, speciális szaktudásra, ahol nem lehet minden sarkon megfelelő munkatársat találni. Nyilván ilyen esetekben a munkáltatók sincsenek könnyű helyzetben. De aláírom, hogy ez a ritkább. Nyilván így látta ezt a jogalkotó is, hiszen a Munka Törvénykönyve az ellenérték minimumát határozta csak meg, a maximum összeget nem.

A Munka Törvénykönyve tehát az ellenérték tekintetében kimondja:

„Az ellenérték összegének meghatározásánál különösen arra kell tekintettel lenni, hogy a megállapodás milyen mértékben akadályozza a munkavállalót – elsősorban képzettségére és gyakorlatára tekintettel – újabb munkavégzésre irányuló jogviszony létesítésében.”

„Az ellenérték a megállapodás tartamára nem lehet kevesebb, mint az azonos időszakra járó alapbér egyharmada.”

Versenytilalom csak írásban

Viszonylag új szabály, hogy a versenytilalmi megállapodást írásba kell foglalni. Ez 2020. január 1-től van így. A bizonyítás megkönnyítése érdekében, ma már a versenytilalmi megállapodás megkötése, módosítása és megszüntetése is csak írásban érvényes.

 

dr. Kocsis Ildikó
ügyvéd
Érthető Jog

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS