Work Trend Index: Virtuális asszisztens tehermentesíti az embereket a munkahelyeken

2023. 06. 07., 17:18

Alapjaiban alakítja át a munkahelyeket a mesterséges intelligencia a Microsoft idei Work Trend Index kutatása szerint. Az AI nem veszi el az emberek munkáját, hanem felszabadítja őket a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre.

A Microsoft minden évben közzéteszi átfogó nemzetközi kutatását a munkahelyek és a munkaerőpiac aktuális állapotáról. Idén 31 országban 31 000 embert vontak be a vizsgálatba, illetve a Microsoft 365-ből, valamint a LinkedIn Economic Graph-ból kinyert adatok milliárdjait is elemezték. A Work Trend Index 2023 legfontosabb megállapítása szerint várhatóan a mesterséges intelligencia fogja a munkavállalókat tehermentesíteni azért, hogy a valóban fontos, érdemi és magas hozzáadott értékű munkájukra koncentrálhassanak.

Az innováció látja a kárát, ha nem lépnek a digitalizáció következő fokára a szervezetek

A válaszok alapján a legnagyobb terhet az jelenti a munkavállalók számára, hogy kihámozzák a kommunikáció –az elburjánzó emailek, chatek és találkozók – során keletkező óriási adathalmazból a valóban hasznos információt. A megkérdezettek közel kétharmada (62 százalék) mondta azt, hogy túl sok időt tölt el a munkaidejéből információ után kutatva. A Microsoft a saját irodai szoftvereiből származó adatokat elemezve arra jutott, hogy a kommunikáció (e-mail levelezés, Teams találkozók, Teams chat) teszi ki jelenleg a munkavállalók munkaidejének 57 százalékát, míg az érdemi munkával – vagyis például az Excel, Word, PowerPoint és OneNote kezelésével – csak az idejük 43 százalékban foglalkoznak.

Ennek következtében sérül a szervezetek azon képessége, amellyel új értéket hoznak létre. A kutatás adatai szerint a munkavállalók közel kétharmadának (64 százalék) nincs elég ideje és energiája arra, hogy időben elvégezze a munkáját. Emiatt az érintettek növekvő valószínűséggel képtelenek az innovációra, vagy arra, hogy stratégiai szinten tekintsék át a feladataikat. A megkérdezetteknek ugyancsak több mint kétharmada (68 százalék) mondta azt, hogy a munkanap során nem jut elég ideje arra, hogy zavartalanul csak a feladatára koncentráljon. Ezzel összhangban a vezetők 60 százaléka állította, hogy a túlterheltségnek már tapasztalhatók a kedvezőtlen hatásai, ami leginkább abban mutatkozik meg, hogy kevesebb az új ötlet, lassul az innováció.

A munka ráadásul nemcsak sok, de egyre erőteljesebb az elvárás arra is, hogy minél előbb végezzenek vele. Másfelől olyan mennyiségű adat halmozódott fel a belső kommunikációban, amit a munkavállalók már nem, vagy csak alig képesek kezelni.

A munkavállalók várják az új virtuális asszisztenst

Ez az oka annak, hogy a megkérdezettek közül jóval többen (70 százalék) bíznának annyi munkát a mesterséges intelligenciára, amennyit csak lehet, mint amennyien attól tartanak, hogy az új virtuális asszisztens elveszi a munkájukat (49 százalék). A megkérdezettek 33százaléka szerint a munkaidőnek legalább a felét lehetne így a magas hozzáadott értéket képviselő tevékenységekre fordítani, 26 százalék jobban át tudná tekinteni a feladatait, és a megkérdezettek 25százaléka állította, hogy több energiája lenne, ha egy mesterséges intelligenciával ellátott virtuális asszisztens segítené a munkáját.

A vezetők is úgy tekintenek az AI-ra, mint olyan eszközre, amely hatékonyabbá teszi a munkatársaikat, nem pedig fölöslegessé. Közülük kétszer annyian gondolják, hogy az AI fő értéke abban rejlik, hogy növeli a termelékenységet, mint akik szerint arra jó, hogy csökkenteni lehet vele a munkavállalói létszámot.

„Személyes kedvencem a Teams Premium újdonsága, ami akkor segít, ha nem tudtam részt venni egy online találkozón egyéb elfoglaltságom miatt. Ez összefoglalja a megbeszélésen elhangzott legfontosabb megállapításokat, külön részletezve az egyes résztvevők hozzászólásait. Ily módon egy szempillantás alatt elkészül a találkozó rövid, tömör leirata, amivel akár több órányi munkaidőt lehet megspórolni” – mondta Szabó Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezetője.

Ahogy várható volt, az adminisztratív feladatokat négyből három munkavállaló (76 százalék) a mesterséges intelligenciára bízná. Az információ felkutatásában ugyancsak sokan (86 százalék) hagyatkoznának rá. A válaszadók 80 százaléka szeretné a találkozók, az azokból következő teendők összefoglalását, 77 százalék pedig az időbeosztását egy okos, virtuális asszisztensre bízni.

Meglepő lehet, de a megkérdezettek hasonló arányban mondták azt is, hogy az elemzéshez (76 százalék), sőt, a kreatív feladatok elvégzéséhez (73 százalék) is igénybe vennék az AI segítségét. Mi több, a kreatív munkakörben dolgozó és a mesterséges intelligencia képességeivel tisztában lévő szakemberek 87 százaléka nyilatkozta azt, hogy szívesen használná az AI-t kreatív munkákra is.

Minden munkavállalót fel kell készíteni az AI nyújtotta előnyök kihasználására

A Work Trend Index arra is rámutatott, hogy nem elég nyitottnak lenni az új technológiára, a munkavállalókat fel is kell készíteni annak használatára. Például tudniuk kell megfelelő módon kérdést intézni és feladatot kiadni a mesterséges intelligenciának (prompt engineering).

A vezetők 82 százaléka ért egyet azzal, hogy a munkavállalóknak új képességekre lesz szükségük a mesterséges intelligencia által dominált munkakörnyezetben. 2023 márciusa óta 79 százalékkal nőtt meg azon amerikai álláshirdetések száma a LinkedIn-en, amelyek említik a GPT-t és a hozzá kapcsolódó képességeket. A mesterséges intelligenciára vonatkozó szakértelem minden bizonnyal mind a szakmai önéletrajzokban, mind az álláshirdetésekben még gyakrabban fog előfordulni a jövőben.

A Work Trend Indexben foglaltak segítséget nyújthatnak a vállalatvezetőknek ahhoz, hogy a megfelelő döntéseket hozzák meg a mesterséges intelligenciára alapuló megoldások minél gyorsabb bevezetése és felelősségteljes alkalmazása érdekében. A helyzet egyértelmű: a munka mennyisége folyamatosan nő, miközben egyre kevesebb idő áll rendelkezésre az elvégzésére. A munkavállalók emiatt nehezen tudnak megbirkózni az előttük tornyosuló feladatokkal, ami pedig negatívan hat az innovációra. Az újgenerációs AI terheket vesz le a munkavállalók válláról, és felszabadítja őket, hogy a valóban fontos feladataikra koncentrálhassanak – mondta Aliya Nazarkasimova, a Microsoft közép-európai, közép-ázsiai, közel-keleti és afrikai régiókért felelős Modern Work GTM igazgatója.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS