Újabb nyelveken szerez felhasználókat a Google

2019. 01. 25., 11:00

A Google.org 3,3 millió dollárral támogatja a Wikimediát, hogy még több nyelven legyenek elérhetőek a tartalmak. Így egyébként a Google is új felhasználókra tehet szert.

Partneri együttműködést jelentett be a Google és a Wikimedia Alapítvány a Wikipédián megjelenő lokális tartalmak készítésére – írja a hwsw.hu.

A Google kezdeményezéseit összefogó Google.org 1,1 millió dollárt adományoz a Wikimedia Alapítványnak, továbbá 2 millió dollárt a Wikipédia és társprojektjeinek jövőbeli működéséért is felelős Wikimedia Endowmentnek.

A Google és a szervezet kiterjeszti a Project Tigert, amelyet 2017-ben indítottak el, hogy a korábban alulreprezentált nyelveken növeljék a Wikipédia-szócikkek számát. 3 hónap alatt 4500 új szócikk készült az adott nyelveken.

A Wikimedia a kezdeményezés kiterjesztését jelentette be India mellett Indonéziával, Mexikóval, a Közel-Kelettel, Észak-Afrikával és Nigériával közösen, hogy 10 másik nyelvet vonjon be a programba.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS