Újabb nyelveken szerez felhasználókat a Google

2019. 01. 25., 11:00

A Google.org 3,3 millió dollárral támogatja a Wikimediát, hogy még több nyelven legyenek elérhetőek a tartalmak. Így egyébként a Google is új felhasználókra tehet szert.

Partneri együttműködést jelentett be a Google és a Wikimedia Alapítvány a Wikipédián megjelenő lokális tartalmak készítésére – írja a hwsw.hu.

A Google kezdeményezéseit összefogó Google.org 1,1 millió dollárt adományoz a Wikimedia Alapítványnak, továbbá 2 millió dollárt a Wikipédia és társprojektjeinek jövőbeli működéséért is felelős Wikimedia Endowmentnek.

A Google és a szervezet kiterjeszti a Project Tigert, amelyet 2017-ben indítottak el, hogy a korábban alulreprezentált nyelveken növeljék a Wikipédia-szócikkek számát. 3 hónap alatt 4500 új szócikk készült az adott nyelveken.

A Wikimedia a kezdeményezés kiterjesztését jelentette be India mellett Indonéziával, Mexikóval, a Közel-Kelettel, Észak-Afrikával és Nigériával közösen, hogy 10 másik nyelvet vonjon be a programba.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS