Új mobilitási szolgáltatásokat indít az Arval cégcsoport

2021. 02. 02., 13:00

Az Arval cégcsoport tovább erősíti azon törekvését, hogy vezető szerepet töltsön be a fenntartható mobilitás terén egy sor új mobilitási szolgáltatás elindításával, amelyek együttesen az iparágban most jelennek meg először. Egy megosztáson alapuló mobilitási megoldásokat összegyűjtő tudásközpont, egy mobilitási megoldásokat rendszerező applikáció és egy konzultációs szolgáltatás – ezek az újdonságok érkeztek elsőként Hollandiába, Franciaországba és Németországba, azzal a céllal, hogy hamarosan a többi európai országban, így hazánkban is bemutassák őket.

Három szolgáltatás egy közös céllal

Az újonnan bevezetett szolgáltatások egyike az Arval Mobility Hub, amely az Arval vállalati ügyfeleinek telephelyén rendelkezésre álló mobilitási lehetőségeket – többek között az autó-, kerékpár-, robogó- és mikromobilitási megoldásokat – gyűjti össze, hogy azok könnyen hozzáférhetők legyenek minden alkalmazott számára az utazási módjuktól vagy céljuktól függetlenül (távmunka, üzleti találkozók, személyes használat).

Az új szolgáltatás Hollandia mellett elsőként Franciaországban kelt életre. A másik kapcsolódó innováció az Arval Mobility App alkalmazás, amely lehetővé teszi a flottaszolgáltatást igénybe vevő cég alkalmazottai számára, hogy egy helyen összegyűjtve megtalálják és egyetlen érintéssel kiválasszák utazásukhoz legmegfelelőbb mobilitási lehetőséget. Igény szerint a munkavállalók tervezhetnek, foglalhatnak és fizethetnek a mobilitásért az applikáción belül. A sikeres hollandiai indulást követően az alkalmazás már elérhető Franciaországban és Németországban is.

A harmadik újítás pedig az Arval Mobility Consulting, amely egy integrált tanácsadási megoldás, arra tervezve, hogy támogassa a cégeket új mobilitási lehetőségek kialakításában, ami emellett fenntartható rendszerre és gyakorlatra való áttérést tesz lehetővé. Ez a változás nemcsak a vállalatok igényeihez, hanem az egyes alkalmazottak profiljához igazított megoldásokat hoz el. A szolgáltatás mostanra 11 európai országban lesz elérhető.

Az újdonságok az Arval 360°-os mobilitási ajánlatának keretében az Arval Beyond stratégiai terv részeként valósulnak meg, amelyet a cégcsoport 2020-ban indított el azzal a céllal, hogy a fenntartható mobilitás vezető szereplőjévé váljon. Ennek eléréséért 8 országban a közelmúltban elindított kerékpárlízinget követően most három új szolgáltatást is bevezetnek további országokban.

Az igény a fejlesztésekre vállalati oldalról érkezik, ezt támasztja alá az Arval Mobility Observatory kutatása, amely szerint az európai vállalatok 74 százaléka legalább egy alternatív mobilitási megoldást már megvalósított vagy a következő 3 évben tervez kivitelezni.

Hazánkba e-bike-ok és e-rollerek érkeznek

Az Arval cégcsoport közleménye szerint a sikeres franciaországi és németországi indulást követően néhány hónapon belül a többi európai országban is elérhetőek lesznek az új szolgálatások. Itthon addig a következő újítás a céges e-bike-ok és e-rollerek bevezetése lesz, amit 2021 tavaszára tervez a hazai leányvállalat.

Az Arval Magyarország szakértői szerint a hétköznapi életben már kipróbált, közkedvelt és praktikus eszközök hamarosan azt is bizonytani fogják, hogy munkaeszközként is remekül megállják a helyüket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-05 16:13:00
A háborúban álló szomszédos ország egyik automatizálással foglalkozó vállalata saját fejlesztésű megoldást kínál a termőföldek aknamentesítésére. Sok korábbi hadszínteret újra gazdálkodásra alkalmassá tehetnek a robottraktorok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS