Új mobilitási szolgáltatásokat indít az Arval cégcsoport

2021. 02. 02., 13:00

Az Arval cégcsoport tovább erősíti azon törekvését, hogy vezető szerepet töltsön be a fenntartható mobilitás terén egy sor új mobilitási szolgáltatás elindításával, amelyek együttesen az iparágban most jelennek meg először. Egy megosztáson alapuló mobilitási megoldásokat összegyűjtő tudásközpont, egy mobilitási megoldásokat rendszerező applikáció és egy konzultációs szolgáltatás – ezek az újdonságok érkeztek elsőként Hollandiába, Franciaországba és Németországba, azzal a céllal, hogy hamarosan a többi európai országban, így hazánkban is bemutassák őket.

Három szolgáltatás egy közös céllal

Az újonnan bevezetett szolgáltatások egyike az Arval Mobility Hub, amely az Arval vállalati ügyfeleinek telephelyén rendelkezésre álló mobilitási lehetőségeket – többek között az autó-, kerékpár-, robogó- és mikromobilitási megoldásokat – gyűjti össze, hogy azok könnyen hozzáférhetők legyenek minden alkalmazott számára az utazási módjuktól vagy céljuktól függetlenül (távmunka, üzleti találkozók, személyes használat).

Az új szolgáltatás Hollandia mellett elsőként Franciaországban kelt életre. A másik kapcsolódó innováció az Arval Mobility App alkalmazás, amely lehetővé teszi a flottaszolgáltatást igénybe vevő cég alkalmazottai számára, hogy egy helyen összegyűjtve megtalálják és egyetlen érintéssel kiválasszák utazásukhoz legmegfelelőbb mobilitási lehetőséget. Igény szerint a munkavállalók tervezhetnek, foglalhatnak és fizethetnek a mobilitásért az applikáción belül. A sikeres hollandiai indulást követően az alkalmazás már elérhető Franciaországban és Németországban is.

A harmadik újítás pedig az Arval Mobility Consulting, amely egy integrált tanácsadási megoldás, arra tervezve, hogy támogassa a cégeket új mobilitási lehetőségek kialakításában, ami emellett fenntartható rendszerre és gyakorlatra való áttérést tesz lehetővé. Ez a változás nemcsak a vállalatok igényeihez, hanem az egyes alkalmazottak profiljához igazított megoldásokat hoz el. A szolgáltatás mostanra 11 európai országban lesz elérhető.

Az újdonságok az Arval 360°-os mobilitási ajánlatának keretében az Arval Beyond stratégiai terv részeként valósulnak meg, amelyet a cégcsoport 2020-ban indított el azzal a céllal, hogy a fenntartható mobilitás vezető szereplőjévé váljon. Ennek eléréséért 8 országban a közelmúltban elindított kerékpárlízinget követően most három új szolgáltatást is bevezetnek további országokban.

Az igény a fejlesztésekre vállalati oldalról érkezik, ezt támasztja alá az Arval Mobility Observatory kutatása, amely szerint az európai vállalatok 74 százaléka legalább egy alternatív mobilitási megoldást már megvalósított vagy a következő 3 évben tervez kivitelezni.

Hazánkba e-bike-ok és e-rollerek érkeznek

Az Arval cégcsoport közleménye szerint a sikeres franciaországi és németországi indulást követően néhány hónapon belül a többi európai országban is elérhetőek lesznek az új szolgálatások. Itthon addig a következő újítás a céges e-bike-ok és e-rollerek bevezetése lesz, amit 2021 tavaszára tervez a hazai leányvállalat.

Az Arval Magyarország szakértői szerint a hétköznapi életben már kipróbált, közkedvelt és praktikus eszközök hamarosan azt is bizonytani fogják, hogy munkaeszközként is remekül megállják a helyüket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS