Tíz milliárd dollárt költ hét év alatt az új beruhására a Nanya

2021. 04. 23., 12:15

Tajvan vezető memóriachipgyártója, a Nanya Technology bejelentette, hogy 10 milliárd dolláros chipgyárat épít, amelynek célja a súlyos globális félvezetőhiány enyhítése és az 5G-vel kapcsolatos alkatrészek iránti növekvő kereslet kielégítése.

A 300 milliárd új tajvani dollár (10,69 milliárd USA dollár) értékű létesítmény az észak-tajvani Új Tajpej városában lesz, és a vállalat legnagyobb új üzeme lesz több mint egy évtized után – írja a Computerworld. A beruházás a következő hét évben valósul meg, és legalább 2000 új munkahelyet teremt.

A Nanya a világ negyedik legnagyobb dinamikus véletlen hozzáférésű memória, azaz DRAM chipgyártója a Samsung, az SK Hynix és a Micron mögött.

A Nanya tervezett létesítménye a memória- és logikai chipeknél elérhető legfejlettebb módszert, úgynevezett 10 nanométeres gyártási technológiát alkalmazza majd.

A chiphiány hangsúlyozza a félvezető alkatrészek fontosságát, amelyek szinte minden elektronikus eszköz szíveként és agyaként szolgálnak. Ennek eredményeképpen az Egyesült Államok és az EU egyaránt erőteljesen szorgalmazza a helyi chipgyártás növelését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS