Megint kutatták a tinik technológiai szokásait

2019. 06. 11., 10:15

A 13 és 17 év közötti fiatalokra jelentős figyelem irányul, mert ők lesznek a jövő vásárlói. Viszonyukat a technológiával számos mítosz lengi körül.

Úgy tűnhet, hogy a mai tizenévesek el sem tudják képzelni az életüket a kütyükhöz és az internethez való gyors hozzáférés nélkül – írja a Forbes.hu vendégszerzője, Boros Norbert.

A Nielsen Norman Group 13 és 17 év közötti fiatalokkal készített kutatást, hogy megértsék a digitális technológiával, interneten felnövő generáció elvárásait. A kutatók 210 weboldal és 30 mobilalkalmazás használata közben figyelték meg a fiatalokat és faggatták őket a szokásaikról.

A fiatalok kétségtelenül gyakorlott felhasználók mobilon, ebből adódhat a feltételezés, hogy az ott szerzett képességeiket a többi készüléken is kamatoztatni tudják. Valójában egészen más a helyzet, ha például asztali számítógéppel kerülnek szembe. A kutatás szerint a tesztalanyok némelyike csak az iskolában találkozott hasonló eszközzel.

A fiatalok jobban gépelnek mobilon, mint hagyományos billentyűzeten, de hasonló a helyzet a görgetéssel is.

Amikor a kutatók megvizsgálták a fiatalok telefonjait, számos alkalmazást találtak, amelyek például a tanulmányaikhoz, munkához, vagy internetes vásárláshoz szükségesek.

Többen arról is beszámoltak, hogy korlátozott mobilinternet-forgalmuk van, és ezért leginkább wifit használnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.
2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS