Megint kutatták a tinik technológiai szokásait

2019. 06. 11., 10:15

A 13 és 17 év közötti fiatalokra jelentős figyelem irányul, mert ők lesznek a jövő vásárlói. Viszonyukat a technológiával számos mítosz lengi körül.

Úgy tűnhet, hogy a mai tizenévesek el sem tudják képzelni az életüket a kütyükhöz és az internethez való gyors hozzáférés nélkül – írja a Forbes.hu vendégszerzője, Boros Norbert.

A Nielsen Norman Group 13 és 17 év közötti fiatalokkal készített kutatást, hogy megértsék a digitális technológiával, interneten felnövő generáció elvárásait. A kutatók 210 weboldal és 30 mobilalkalmazás használata közben figyelték meg a fiatalokat és faggatták őket a szokásaikról.

A fiatalok kétségtelenül gyakorlott felhasználók mobilon, ebből adódhat a feltételezés, hogy az ott szerzett képességeiket a többi készüléken is kamatoztatni tudják. Valójában egészen más a helyzet, ha például asztali számítógéppel kerülnek szembe. A kutatás szerint a tesztalanyok némelyike csak az iskolában találkozott hasonló eszközzel.

A fiatalok jobban gépelnek mobilon, mint hagyományos billentyűzeten, de hasonló a helyzet a görgetéssel is.

Amikor a kutatók megvizsgálták a fiatalok telefonjait, számos alkalmazást találtak, amelyek például a tanulmányaikhoz, munkához, vagy internetes vásárláshoz szükségesek.

Többen arról is beszámoltak, hogy korlátozott mobilinternet-forgalmuk van, és ezért leginkább wifit használnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-05 16:13:00
A háborúban álló szomszédos ország egyik automatizálással foglalkozó vállalata saját fejlesztésű megoldást kínál a termőföldek aknamentesítésére. Sok korábbi hadszínteret újra gazdálkodásra alkalmassá tehetnek a robottraktorok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS