Magyar startup reformálja meg a virtuális valóságot

Magyar startup reformálja meg a virtuális valóságot
2021. 07. 01., 15:00

A virtuális valóság és az agyműködés kapcsolatában rejlő hatékonyságnövelést használja ki az a magyar startup cég, amely a virtuális valóság megreformálását és hétköznapi felhasználását tűzte ki célul. Az emberi agy többdimenziós fókuszálási képességének stimulálásában rejlő lehetőségeket állítja az ipar, az oktatás, a konferenciák szolgálatába a MaxWhere, melyet magyar alapítók hoztak létre 5 évvel ezelőtt. Mára már olyan cégeknek építenek digitális teret, mint az East-West Gate (EWG) intermodális terminál, illetve több mint 24 ezer felhasználó számára tették valóságos tudássá a virtuálisan megosztott információkat.

Az információbefogadás felgyorsításával megalapozottabb döntéseket, hatékonyabb munkát, élvezetesebb oktatást és sikeresebb kiállításokat eredményeznek a 3D virtuális valóságába áthelyezett projektek.

A MaxWhere lenyűgöző virtuális terekből álló, sokoldalú platformot teremt, amely a fizikai tér illúziójával segíti a könnyebb befogadást és ezáltal a hatékonyabb munkát, oktatást vagy prezentációt, miközben tökéletesen kiegészíti a meglévő szoftvereket és élményszerűvé teszi használatukat.

Hetényi Márk, a MaxWhere Solutions vezérigazgatója hozzátette: „A virtuális valóságban rejlő lehetőségek kiaknázása nem újkeletű, azonban a pandémia óriási fejlődési lökést adott neki. Az igényekből azt látjuk, hogy a vírushelyzet visszahúzódásával sem fog ez csökkenni, hiszen a jövőben a hibrid megoldásoké lehet a főszerep, a megszokott, jólműködő virtuálisan megvalósítható eseményekről később sem akarunk majd lemondani".

Agykutatás a VR szolgálatában

A virtuális valóság, mint új kognitív kommunikációs csatorna az agy plasztikusságát kihasználva különböző érzékszervek és érzékelni kívánt információk közötti kapcsolatokat flexibilisen variálja, jelentősen növelve ezzel a kommunikáció hatékonyságát. A MaxWhere megoldásai például digitális tér felépítésével teszik hatékonyabbá egy-egy gyári munkafolyamat betanítását, ahol élethű virtuális valóságban, kockázat és helyváltoztatás nélkül, szimulációs jelleggel végezhetőek a tréningek.

Egyetemi pilot projekttől a virtuális ikertestvérig 

A MaxWhere hatékonyságát először nemzetközi egyetemi kutatásokban vizsgálták, majd különböző pilotprojektekben alkalmazták sikerrel, így fejlődött a hazai startup szcéna egyik jelentős alakjává. Elsőként hallgatói csoportok tanultak a segítségével, többszáz tananyagot töltenek fel rá a mai napig, illetve ehhez kapcsolódó kutatócsoport is létrejött a Széchenyi István Egyetemen, amely kimutatta, hogy ezt az új, téralapú rendszert a hallgatók 50 százalékkal hatékonyabbnak találják, átlátják és jobban emlékeznek az itt tálalt tananyagra.

A pilotprojekt azóta kinőtte magát, mára már valósághű, virtuális ikertestvért építenek az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. által fejlesztés alatt álló, fényeslitkei East-West Gate (EWG) intermodális terminálnak, amely valós időben, 3D-ben követi a logisztikai központ folyamatait és működését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-18 14:44:41
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.
2024-06-18 14:40:00
A jövedéki törvény szerint a jövedéki engedélyes kereskedő a beszerzéseiről, készletcsökkenéssel járó eseményekről, valamint a napi zárókészletéről – telephelyenként – folyamatosan elektronikus nyilvántartást vezet. Az adóhivatal rövid közleményben tisztázta, hogy a nyilvántartással szemben támasztott elvárások, valamint a folyamatos vezetés fogalma a következőképp értelmezendők az ellenőrzési gyakorlatban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS