Magyar startup reformálja meg a virtuális valóságot

Magyar startup reformálja meg a virtuális valóságot
2021. 07. 01., 15:00

A virtuális valóság és az agyműködés kapcsolatában rejlő hatékonyságnövelést használja ki az a magyar startup cég, amely a virtuális valóság megreformálását és hétköznapi felhasználását tűzte ki célul. Az emberi agy többdimenziós fókuszálási képességének stimulálásában rejlő lehetőségeket állítja az ipar, az oktatás, a konferenciák szolgálatába a MaxWhere, melyet magyar alapítók hoztak létre 5 évvel ezelőtt. Mára már olyan cégeknek építenek digitális teret, mint az East-West Gate (EWG) intermodális terminál, illetve több mint 24 ezer felhasználó számára tették valóságos tudássá a virtuálisan megosztott információkat.

Az információbefogadás felgyorsításával megalapozottabb döntéseket, hatékonyabb munkát, élvezetesebb oktatást és sikeresebb kiállításokat eredményeznek a 3D virtuális valóságába áthelyezett projektek.

A MaxWhere lenyűgöző virtuális terekből álló, sokoldalú platformot teremt, amely a fizikai tér illúziójával segíti a könnyebb befogadást és ezáltal a hatékonyabb munkát, oktatást vagy prezentációt, miközben tökéletesen kiegészíti a meglévő szoftvereket és élményszerűvé teszi használatukat.

Hetényi Márk, a MaxWhere Solutions vezérigazgatója hozzátette: „A virtuális valóságban rejlő lehetőségek kiaknázása nem újkeletű, azonban a pandémia óriási fejlődési lökést adott neki. Az igényekből azt látjuk, hogy a vírushelyzet visszahúzódásával sem fog ez csökkenni, hiszen a jövőben a hibrid megoldásoké lehet a főszerep, a megszokott, jólműködő virtuálisan megvalósítható eseményekről később sem akarunk majd lemondani".

Agykutatás a VR szolgálatában

A virtuális valóság, mint új kognitív kommunikációs csatorna az agy plasztikusságát kihasználva különböző érzékszervek és érzékelni kívánt információk közötti kapcsolatokat flexibilisen variálja, jelentősen növelve ezzel a kommunikáció hatékonyságát. A MaxWhere megoldásai például digitális tér felépítésével teszik hatékonyabbá egy-egy gyári munkafolyamat betanítását, ahol élethű virtuális valóságban, kockázat és helyváltoztatás nélkül, szimulációs jelleggel végezhetőek a tréningek.

Egyetemi pilot projekttől a virtuális ikertestvérig 

A MaxWhere hatékonyságát először nemzetközi egyetemi kutatásokban vizsgálták, majd különböző pilotprojektekben alkalmazták sikerrel, így fejlődött a hazai startup szcéna egyik jelentős alakjává. Elsőként hallgatói csoportok tanultak a segítségével, többszáz tananyagot töltenek fel rá a mai napig, illetve ehhez kapcsolódó kutatócsoport is létrejött a Széchenyi István Egyetemen, amely kimutatta, hogy ezt az új, téralapú rendszert a hallgatók 50 százalékkal hatékonyabbnak találják, átlátják és jobban emlékeznek az itt tálalt tananyagra.

A pilotprojekt azóta kinőtte magát, mára már valósághű, virtuális ikertestvért építenek az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. által fejlesztés alatt álló, fényeslitkei East-West Gate (EWG) intermodális terminálnak, amely valós időben, 3D-ben követi a logisztikai központ folyamatait és működését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-27 12:49:00
A lefoglalt luxusautók között volt egy Lamborghini Aventador és egy Bentley Continental is. Ezekkel szállította a bűnszervezet vezetője a szájmaszkadományokat a győri kórházaknak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS