Magyar startup reformálja meg a virtuális valóságot

Magyar startup reformálja meg a virtuális valóságot
2021. 07. 01., 15:00

A virtuális valóság és az agyműködés kapcsolatában rejlő hatékonyságnövelést használja ki az a magyar startup cég, amely a virtuális valóság megreformálását és hétköznapi felhasználását tűzte ki célul. Az emberi agy többdimenziós fókuszálási képességének stimulálásában rejlő lehetőségeket állítja az ipar, az oktatás, a konferenciák szolgálatába a MaxWhere, melyet magyar alapítók hoztak létre 5 évvel ezelőtt. Mára már olyan cégeknek építenek digitális teret, mint az East-West Gate (EWG) intermodális terminál, illetve több mint 24 ezer felhasználó számára tették valóságos tudássá a virtuálisan megosztott információkat.

Az információbefogadás felgyorsításával megalapozottabb döntéseket, hatékonyabb munkát, élvezetesebb oktatást és sikeresebb kiállításokat eredményeznek a 3D virtuális valóságába áthelyezett projektek.

A MaxWhere lenyűgöző virtuális terekből álló, sokoldalú platformot teremt, amely a fizikai tér illúziójával segíti a könnyebb befogadást és ezáltal a hatékonyabb munkát, oktatást vagy prezentációt, miközben tökéletesen kiegészíti a meglévő szoftvereket és élményszerűvé teszi használatukat.

Hetényi Márk, a MaxWhere Solutions vezérigazgatója hozzátette: „A virtuális valóságban rejlő lehetőségek kiaknázása nem újkeletű, azonban a pandémia óriási fejlődési lökést adott neki. Az igényekből azt látjuk, hogy a vírushelyzet visszahúzódásával sem fog ez csökkenni, hiszen a jövőben a hibrid megoldásoké lehet a főszerep, a megszokott, jólműködő virtuálisan megvalósítható eseményekről később sem akarunk majd lemondani".

Agykutatás a VR szolgálatában

A virtuális valóság, mint új kognitív kommunikációs csatorna az agy plasztikusságát kihasználva különböző érzékszervek és érzékelni kívánt információk közötti kapcsolatokat flexibilisen variálja, jelentősen növelve ezzel a kommunikáció hatékonyságát. A MaxWhere megoldásai például digitális tér felépítésével teszik hatékonyabbá egy-egy gyári munkafolyamat betanítását, ahol élethű virtuális valóságban, kockázat és helyváltoztatás nélkül, szimulációs jelleggel végezhetőek a tréningek.

Egyetemi pilot projekttől a virtuális ikertestvérig 

A MaxWhere hatékonyságát először nemzetközi egyetemi kutatásokban vizsgálták, majd különböző pilotprojektekben alkalmazták sikerrel, így fejlődött a hazai startup szcéna egyik jelentős alakjává. Elsőként hallgatói csoportok tanultak a segítségével, többszáz tananyagot töltenek fel rá a mai napig, illetve ehhez kapcsolódó kutatócsoport is létrejött a Széchenyi István Egyetemen, amely kimutatta, hogy ezt az új, téralapú rendszert a hallgatók 50 százalékkal hatékonyabbnak találják, átlátják és jobban emlékeznek az itt tálalt tananyagra.

A pilotprojekt azóta kinőtte magát, mára már valósághű, virtuális ikertestvért építenek az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. által fejlesztés alatt álló, fényeslitkei East-West Gate (EWG) intermodális terminálnak, amely valós időben, 3D-ben követi a logisztikai központ folyamatait és működését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 12:18:09
Az adóhatóság nemrég tette közzé a 2022-es vizsgálatairól szóló összefoglalóját. Az évkönyvből az adóhatóság ellenőrzési kapacitását és hatékonyságát alátámasztó statisztikákon túl az elmúlt éveket érintő és a jövőt előrevetítő tendenciák is leszűrhetők.
2023-06-07 11:18:38
Rekordot döntött idén az első három hónapban az utasbiztosítások díjbevétele. Azok a magyarok, akiknek telik rá, ismét utaznak, és többet költenek erre, mint korábban bármikor – derül ki a Bank360.hu összeállításából.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS