Kizárták a mérnököket a kiberbiztonság világából?

2021. 07. 30., 18:30

A kritikus infrastruktúrában működő szervezetek esetében azonban a megfelelő képzés nélkül a mérnökök azok, akik a kiberbiztonsági kockázat frontvonalában vannak.

A vállalatok kiberkultúrájában változás következik be, és végül egyesülnek azok az adatok, amelyeket a mérnökök és a hálózatbiztonsági szakemberek a sebezhetőségek felkutatására használnak. Amikor a vállalatok a kiberbiztonsági képzésre gondolnak, gyakran a technológián kívüli alkalmazottakra összpontosítanak – írja a Computerworld.

„Ki ért a mérnöki rendszerekhez? A mérnökök. Ki van kizárva a kiberbiztonság világából? A mérnökök” – mondta Joe Weiss, az Applied Control Solutions ügyvezető partnere. A kiberbiztonsági ismeretek a mérnöki karrier következő természetes lépése, mivel a vállalatok a mérnökökre támaszkodnak a biztonságos rendszerek működtetésében.

A szervezet kiberbiztonsági kultúrájának felülvizsgálatakor, megújításakor Tim Grieveson, az Aveva CISO-ja az alapok felülvizsgálatát javasolja. A vállalatoknak tudniuk kell válaszolni a következő kérdésekre:

  • Mennyire hatékony a képzésünk? Jól ismerik-e az alkalmazottak a biztonságot?
  • Figyelembe vesszük és megvalósítjuk-e a biztonságot a tervezési folyamat során? A biztonság a karbantartási intézkedések részét képezi-e?
  • A szállítók felárat számítanak fel azért, hogy a biztonságot hozzáadják a kínálatukhoz? A partnereink a legjobbak közé tartoznak?
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS