Kizárták a mérnököket a kiberbiztonság világából?

2021. 07. 30., 18:30

A kritikus infrastruktúrában működő szervezetek esetében azonban a megfelelő képzés nélkül a mérnökök azok, akik a kiberbiztonsági kockázat frontvonalában vannak.

A vállalatok kiberkultúrájában változás következik be, és végül egyesülnek azok az adatok, amelyeket a mérnökök és a hálózatbiztonsági szakemberek a sebezhetőségek felkutatására használnak. Amikor a vállalatok a kiberbiztonsági képzésre gondolnak, gyakran a technológián kívüli alkalmazottakra összpontosítanak – írja a Computerworld.

„Ki ért a mérnöki rendszerekhez? A mérnökök. Ki van kizárva a kiberbiztonság világából? A mérnökök” – mondta Joe Weiss, az Applied Control Solutions ügyvezető partnere. A kiberbiztonsági ismeretek a mérnöki karrier következő természetes lépése, mivel a vállalatok a mérnökökre támaszkodnak a biztonságos rendszerek működtetésében.

A szervezet kiberbiztonsági kultúrájának felülvizsgálatakor, megújításakor Tim Grieveson, az Aveva CISO-ja az alapok felülvizsgálatát javasolja. A vállalatoknak tudniuk kell válaszolni a következő kérdésekre:

  • Mennyire hatékony a képzésünk? Jól ismerik-e az alkalmazottak a biztonságot?
  • Figyelembe vesszük és megvalósítjuk-e a biztonságot a tervezési folyamat során? A biztonság a karbantartási intézkedések részét képezi-e?
  • A szállítók felárat számítanak fel azért, hogy a biztonságot hozzáadják a kínálatukhoz? A partnereink a legjobbak közé tartoznak?
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS