Kiválósági pályázatot hirdetett magyar és külföldi kutatóknak az ELKH

2023. 03. 27., 16:08

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Titkársága „ELKH Hazahívó és Külföldi Kutatókat Toborzó Program” címmel pályázatot hirdet olyan külföldön dolgozó magyar vagy külföldi kutatók felkeresésére és ELKH Kutatóhelyen történő foglalkoztatására, akik képesek lehetnek nemzetközi viszonylatban versenyképes kutatócsoport kialakítására.

A kutatóhálózat tudományos kiválóság irányába történő fejlesztése és nemzetközi sikerességének növelése kiemelt stratégiai cél. Ennek támogatására alakította ki az ELKH Titkárság az új kiválósági programját, amelynek célja a nemzetközi viszonylatban versenyképes magyar kutatók felkeresése és hazahozatala, továbbá külföldi kutatók ELKH-kutatóhelyeken történő foglalkoztatása – mondta dr. Zalányi Viktória Eszter, az ELKH főtitkára.

A pályázat keretében az ELKH-kutatóhelyek állampolgárságtól függetlenül olyan nemzetközi tudományos élvonalba tartozó kutatók foglalkoztatására nyújthatnak be pályázatot, akik jelenleg külföldön kutatóként dolgoznak, vállalják, hogy Magyarországra költöznek, és a kutatóhelyen munkaviszony vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony létesítése mellett új kutatócsoportot alakítanak.

A program keretében a maximálisan ötéves futamidőre projektenként összesen legfeljebb 200, azaz évi 40 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető, amelynek elnyeréséhez a kutatóhely részéről saját forrás bevonása is szükséges.

A felhívás az ELKH által lefedett valamennyi tudományterületre – matematikai és természettudományok, élettudományok, illetve bölcsészet- és társadalomtudományok – tématerületi megkötés nélkül vonatkozik. A 2023. évre rendelkezésre álló teljes pályázati keretösszeg 150 000 000 forint.

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. szeptember 15.

Az „ELKH Hazahívó és Külföldi Kutatókat Toborzó Program” pályázati felhívása itt olvasható.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS