Két magyar egészségügyi startup utazhat a világbajnokságra

Két magyar egészségügyi startup utazhat a világbajnokságra
2023. 11. 20., 20:40

A Dokiapp nyerte a Startup Világbajnokság budapesti elődöntőjét, a HoloSapiens a második helyet szerezte meg. Így két magyar projekt is kiérdemelte, hogy eljusson a San Francisco-i startup vb döntőjére.

A Startup Világbajnokság budapesti elődöntőjében sok egészségügyi projektet mutattak be. A nemzetközi szakmai zsűri a Dokiapp prezentációját ítélte a legjobbnak. Az online orvosi vagy pszichológiai konzultációt kínáló megoldás videótelefonáláson keresztül teszi elérhetővé az orvosi vizsgálatokat. Az alapító Somogyi Tibor szerint digitális egészségügyi platformjuk, olyan telemedicina megoldással segíti a vállalatokat, amelyek növeli az alkalmazottak egészségtudatosságát.

A második helyezett megoldása a virtuális térbe helyezi az orvosi oktatást, az emberi test megismerésének lehetőségeit. Az orvosokból szerveződött csapat, a HoloSapiens a virtuális valóság megoldásaival operáló, orvosi oktató projekt. A csapat alapítója, Móga Kristóf elmondta: hamarosan nagy szerepe lesz az orvosi és egészségtudományi oktatás és készségfejlesztés területén a kiterjesztett és kevert valóság módszereinek.

A két győztes november végén utazhat San Franciscóba. A Startup Világbajnokság döntőjében a 60 országban megrendezett elődöntők győztesei közül választják ki a legjobbat.

A budapesti rendezvényt idén is a Pozi.io nemzetközi innovációs platformjának szakemberei szervezték.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.
2023-12-01 17:55:00
„Az AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban – a szakértő könnyvizsgálót azonban nem tudják helyettesíteni.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS