Kényszerfrissítésbe fog a Microsoft

2019. 07. 18., 15:45

Megkezdi a Microsoft a 14 hónapja kijött Windows 10-et futtató számítógépek frissítését a legújabb változatra.

A Microsoft elkezdi a Windows 10 May 2019 Update telepítését azokra az eszközökre, amelyeken a támogatási időszaka végéhez közeledő verziójú operációs rendszer fut. Ezeknek a PC-knek a naprakészen tartása ugyanis kritikus biztonsági szempontból – írja a Computerworld.

Az 1803-as Windows 10-verzió támogatási időszaka november 12-én ér véget.

A biztonságra hivatkozva a támogatási idő lejárta felé közeledve a cég megkezdi a régi verziójú operációs rendszert használó PC-k kényszerfrissítését. És mivel az April 2018 Update az AdDuplex adatai szerint június végén a Windows 10-es számítógépek 58 százalékán futott, már most elkezdik a rengeteg gép frissítését.

A Microsoft kihagyja a problémás tavaly őszi 1809-es változatot, és egyből a legfrissebb kiadásra frissíti a PC-ket.

Először azok a gépek kerülnek sorra, amelyeket kompatibilisnek minősít a szoftvergyártó, vagyis amelyeken nincs olyan hardveres probléma, ami miatt a frissítést nem tanácsos elvégezni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS