Ezek a városok lehetnek a metaverzum központjai

Ezek a városok lehetnek a metaverzum központjai
2022. 09. 05., 19:18

Bár a metaverzum még sci-finek tűnhet, vannak városok, amelyek már most a metaverzumban való térnyerésre törekednek.

Becslések szerint 2026-ra a metaverzumban az emberek negyede dolgozik, tanul, vásárol és folytat társasági életet legalább napi egy órában. Négy éven belül a világ szervezeteinek körülbelül 30 százaléka már rendelkezni fog saját termékkel és szolgáltatással a metaverzumban – olvasható a fintech.hu-n.

Milyen előnyei származhatnak egy városnak, habelép a metaverzumba?

– A munkahelyteremtés növekedése (akár személyesen, akár virtuálisan).

– Az induló vállalkozások és a közvetlen külföldi befektetések (FDI) növekedése.

– A nemzetközi kereskedelem felpörgése további gazdasági növekedést okozhat.

– A fintech és az edtech technológiák tovább fejlődhetnek (például a gametech és a digitális valuták térnyerésével).

A következő városokban kormányzati stratégiai szinten arra törekednek, hogy a jövő globális metaverzum-központjai legyenek. Ezekben a városokban organikus a magánszektor érdeklődése és fejlesztések is folynak.

Sanghaj

Kína legnagyobb pénzügyi és kereskedelmi központja júliusban kiadott szakpolitikai dokumentuma alapján Sanghaj célja, hogy a metaverzum technológia „globális vezetőjévé” váljon. Célul tűzték ki, hogy 2025-re több mint 50 milliárd dolláros iparágat teremtsenek. Sanghaj több mint ezer blokklánc-, kripto- és metaverzum-céget szeretne vonzani, valamint több mint 40 ezer virtuális munkahely létrehozását támogatja 2030-ra.

Dubaj

A júliusban elindított Dubaji Metaverse Stratégia célja, hogy a város a világ 10 legjobb metaverzum gazdaságának egyikévé, valamint a metaverzum közösség globális központjává váljon, több mint ezer vállalatot vonzzon a blokklánc és a metaverzum területén. A stratégia támogatja több mint 40 ezer virtuális munkahely létrehozását is.

Kanton (Guangzhou)

A város (a fotón) saját ipari övezetet is létrehozott a metaverzumban. Már akár 30 millió dollár pénzügyi támogatás is elérhető a kulcsfontosságú technológiai innovációs hatásokkal rendelkező metaverzum platformok számára. Mindemellett a kis- és középvállalkozások három évre szóló bérleti mentességet élveznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-30 15:11:00
Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfás magánszemélyek tervezetének kivételével – május 22-ével automatikusan bevallássá válik – figyelmeztet a NAV.
2023-03-30 14:41:00
A munkavállalók és képviselőik egyértelmű és teljes körű tájékoztatásra jogosultak az egyéni és az átlagos bérszintekről, nemek szerinti bontásban. A munkaszerződésekben nem lehet megtiltani, hogy egy adott munkavállaló nyilvánosságra hozza, mennyit keres, illetve mások fizetéséről tájékozódjon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS