Ezek a városok lehetnek a metaverzum központjai

Ezek a városok lehetnek a metaverzum központjai
2022. 09. 05., 19:18

Bár a metaverzum még sci-finek tűnhet, vannak városok, amelyek már most a metaverzumban való térnyerésre törekednek.

Becslések szerint 2026-ra a metaverzumban az emberek negyede dolgozik, tanul, vásárol és folytat társasági életet legalább napi egy órában. Négy éven belül a világ szervezeteinek körülbelül 30 százaléka már rendelkezni fog saját termékkel és szolgáltatással a metaverzumban – olvasható a fintech.hu-n.

Milyen előnyei származhatnak egy városnak, habelép a metaverzumba?

– A munkahelyteremtés növekedése (akár személyesen, akár virtuálisan).

– Az induló vállalkozások és a közvetlen külföldi befektetések (FDI) növekedése.

– A nemzetközi kereskedelem felpörgése további gazdasági növekedést okozhat.

– A fintech és az edtech technológiák tovább fejlődhetnek (például a gametech és a digitális valuták térnyerésével).

A következő városokban kormányzati stratégiai szinten arra törekednek, hogy a jövő globális metaverzum-központjai legyenek. Ezekben a városokban organikus a magánszektor érdeklődése és fejlesztések is folynak.

Sanghaj

Kína legnagyobb pénzügyi és kereskedelmi központja júliusban kiadott szakpolitikai dokumentuma alapján Sanghaj célja, hogy a metaverzum technológia „globális vezetőjévé” váljon. Célul tűzték ki, hogy 2025-re több mint 50 milliárd dolláros iparágat teremtsenek. Sanghaj több mint ezer blokklánc-, kripto- és metaverzum-céget szeretne vonzani, valamint több mint 40 ezer virtuális munkahely létrehozását támogatja 2030-ra.

Dubaj

A júliusban elindított Dubaji Metaverse Stratégia célja, hogy a város a világ 10 legjobb metaverzum gazdaságának egyikévé, valamint a metaverzum közösség globális központjává váljon, több mint ezer vállalatot vonzzon a blokklánc és a metaverzum területén. A stratégia támogatja több mint 40 ezer virtuális munkahely létrehozását is.

Kanton (Guangzhou)

A város (a fotón) saját ipari övezetet is létrehozott a metaverzumban. Már akár 30 millió dollár pénzügyi támogatás is elérhető a kulcsfontosságú technológiai innovációs hatásokkal rendelkező metaverzum platformok számára. Mindemellett a kis- és középvállalkozások három évre szóló bérleti mentességet élveznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS