Ezek a városok lehetnek a metaverzum központjai

Ezek a városok lehetnek a metaverzum központjai
2022. 09. 05., 19:18

Bár a metaverzum még sci-finek tűnhet, vannak városok, amelyek már most a metaverzumban való térnyerésre törekednek.

Becslések szerint 2026-ra a metaverzumban az emberek negyede dolgozik, tanul, vásárol és folytat társasági életet legalább napi egy órában. Négy éven belül a világ szervezeteinek körülbelül 30 százaléka már rendelkezni fog saját termékkel és szolgáltatással a metaverzumban – olvasható a fintech.hu-n.

Milyen előnyei származhatnak egy városnak, habelép a metaverzumba?

– A munkahelyteremtés növekedése (akár személyesen, akár virtuálisan).

– Az induló vállalkozások és a közvetlen külföldi befektetések (FDI) növekedése.

– A nemzetközi kereskedelem felpörgése további gazdasági növekedést okozhat.

– A fintech és az edtech technológiák tovább fejlődhetnek (például a gametech és a digitális valuták térnyerésével).

A következő városokban kormányzati stratégiai szinten arra törekednek, hogy a jövő globális metaverzum-központjai legyenek. Ezekben a városokban organikus a magánszektor érdeklődése és fejlesztések is folynak.

Sanghaj

Kína legnagyobb pénzügyi és kereskedelmi központja júliusban kiadott szakpolitikai dokumentuma alapján Sanghaj célja, hogy a metaverzum technológia „globális vezetőjévé” váljon. Célul tűzték ki, hogy 2025-re több mint 50 milliárd dolláros iparágat teremtsenek. Sanghaj több mint ezer blokklánc-, kripto- és metaverzum-céget szeretne vonzani, valamint több mint 40 ezer virtuális munkahely létrehozását támogatja 2030-ra.

Dubaj

A júliusban elindított Dubaji Metaverse Stratégia célja, hogy a város a világ 10 legjobb metaverzum gazdaságának egyikévé, valamint a metaverzum közösség globális központjává váljon, több mint ezer vállalatot vonzzon a blokklánc és a metaverzum területén. A stratégia támogatja több mint 40 ezer virtuális munkahely létrehozását is.

Kanton (Guangzhou)

A város (a fotón) saját ipari övezetet is létrehozott a metaverzumban. Már akár 30 millió dollár pénzügyi támogatás is elérhető a kulcsfontosságú technológiai innovációs hatásokkal rendelkező metaverzum platformok számára. Mindemellett a kis- és középvállalkozások három évre szóló bérleti mentességet élveznek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.
2024-06-21 21:10:27
Az elmúlt napokra jellemző kánikula miatt továbbra is fennáll az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád mellett június 22-től Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is tűzgyújtási tilalmat rendelnek el.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS