Elon Musk tovább pörgeti a Tesla fejlesztését

2020. 07. 13., 11:30

Már nagyon közel a nap, hogy egy teljesen működőképes önvezető autó gördüljön le a gyártósorról – ígéri Elon Musk, a Tesla főnöke.

A Tesla 2016 óta működteti a „Teljes Önvezetés” fizetős szolgáltatást, ennek ellenére a gyártó az önvezető módban elkövetett közúti baleseteket a vezetők felelősségének tekinti – írja a Computerworld.

A technológia folyamatosan fejlődik, és hamarosan képes lehet ötödik szintű autonómiára, ami azt jelenti, hogy az autók egyáltalán nem igényelnek majd emberi beavatkozást.

„Jelenleg már nincsenek kritikus kihívások ezen a technológiai szinten. Van sok kisebb probléma, és az jelent kihívást, hogy ezeket mind megoldjuk, majd az egész rendszert egy nagy egésszé fejlesszük” nyilatkozta Elon Musk a sanghaji World AI Conference-en.

Ha a Tesla képes tartani a vezérigazgató által diktált tempót, akkor évekkel megelőzhetik a piacot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 17:18:00
Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.