Ekkora bevétel várható az AI-ből a fintech piacon

2021. 11. 17., 18:30

A globális fintech piacon belül a mesterséges intelligencia szegmens mérete a 2020-as 7,7 milliárd dollárról 2030-ra várhatóan 46,9 milliárdra nő, ami ebben a tíz évben 19,8 százalékos éves növekedést jelent – olvasható a P&S Intelligence piacelemző cég jelentésében.

Az AI segítségével a pénzügyi folyamatok hatékonysága és a pénzzel kapcsolatos adatok biztonsága masszívan javítható. Például a csalások felderítése során a mesterséges intelligencia figyeli az emberek online tranzakciós viselkedését, így minden eltérés és potenciális csalás valós időben azonosítható, azonnal megállítható – írja a Computerworld.

P&S Intelligence a következő főbb megállapításokat tette:

  • Az AI-megoldásokra nagyobb a kereslet, mint a menedzselt és a professzionális szolgáltatásokra, mivel az előbbiek kérdés- és válaszfeldolgozást, természetes nyelvi feldolgozást és generálást, arcfelismerést, videó- és képelemzést, valamint beszédfelismerést végeznek.
  • A fintech AI felhőalapú telepítése több bevételt hozott a piaci szereplők számára, mivel a felhőben a mesterséges intelligencia megérti a múltbeli adatokat, tanul belőlük, javaslatokat tesz, és elemzi az aktuális trendeket.
  • Az AI-megoldások a fintech szektorban a mennyiségi és vagyonkezelésben találnak a legszélesebb körű alkalmazásra, ahol lehetővé teszik az elemzők számára, hogy nagy mennyiségű értékes adatot könnyedén kinyerjenek.
  • A mobilfizetések adják a piac legfontosabb trendjét, mivel növekvő volumenük arra ösztönzi az online fizetési platformokat, hogy a jobb irányítás, a nagyobb hatékonyság és a csalások csökkentése érdekében mesterséges intelligenciával szerelkezzenek fel.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS