Ekkora bevétel várható az AI-ből a fintech piacon

2021. 11. 17., 18:30

A globális fintech piacon belül a mesterséges intelligencia szegmens mérete a 2020-as 7,7 milliárd dollárról 2030-ra várhatóan 46,9 milliárdra nő, ami ebben a tíz évben 19,8 százalékos éves növekedést jelent – olvasható a P&S Intelligence piacelemző cég jelentésében.

Az AI segítségével a pénzügyi folyamatok hatékonysága és a pénzzel kapcsolatos adatok biztonsága masszívan javítható. Például a csalások felderítése során a mesterséges intelligencia figyeli az emberek online tranzakciós viselkedését, így minden eltérés és potenciális csalás valós időben azonosítható, azonnal megállítható – írja a Computerworld.

P&S Intelligence a következő főbb megállapításokat tette:

  • Az AI-megoldásokra nagyobb a kereslet, mint a menedzselt és a professzionális szolgáltatásokra, mivel az előbbiek kérdés- és válaszfeldolgozást, természetes nyelvi feldolgozást és generálást, arcfelismerést, videó- és képelemzést, valamint beszédfelismerést végeznek.
  • A fintech AI felhőalapú telepítése több bevételt hozott a piaci szereplők számára, mivel a felhőben a mesterséges intelligencia megérti a múltbeli adatokat, tanul belőlük, javaslatokat tesz, és elemzi az aktuális trendeket.
  • Az AI-megoldások a fintech szektorban a mennyiségi és vagyonkezelésben találnak a legszélesebb körű alkalmazásra, ahol lehetővé teszik az elemzők számára, hogy nagy mennyiségű értékes adatot könnyedén kinyerjenek.
  • A mobilfizetések adják a piac legfontosabb trendjét, mivel növekvő volumenük arra ösztönzi az online fizetési platformokat, hogy a jobb irányítás, a nagyobb hatékonyság és a csalások csökkentése érdekében mesterséges intelligenciával szerelkezzenek fel.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-11 16:10:00
Míg a „scoring” csak bizonyos feltételek mellett megengedett, a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk huzamos ideig történő tárolása ellentétes az általános adatvédelmi rendelettel– mondta ki ítéleteiben az Európai Unió Bírósága.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS