Ekkora bevétel várható az AI-ből a fintech piacon

2021. 11. 17., 18:30

A globális fintech piacon belül a mesterséges intelligencia szegmens mérete a 2020-as 7,7 milliárd dollárról 2030-ra várhatóan 46,9 milliárdra nő, ami ebben a tíz évben 19,8 százalékos éves növekedést jelent – olvasható a P&S Intelligence piacelemző cég jelentésében.

Az AI segítségével a pénzügyi folyamatok hatékonysága és a pénzzel kapcsolatos adatok biztonsága masszívan javítható. Például a csalások felderítése során a mesterséges intelligencia figyeli az emberek online tranzakciós viselkedését, így minden eltérés és potenciális csalás valós időben azonosítható, azonnal megállítható – írja a Computerworld.

P&S Intelligence a következő főbb megállapításokat tette:

  • Az AI-megoldásokra nagyobb a kereslet, mint a menedzselt és a professzionális szolgáltatásokra, mivel az előbbiek kérdés- és válaszfeldolgozást, természetes nyelvi feldolgozást és generálást, arcfelismerést, videó- és képelemzést, valamint beszédfelismerést végeznek.
  • A fintech AI felhőalapú telepítése több bevételt hozott a piaci szereplők számára, mivel a felhőben a mesterséges intelligencia megérti a múltbeli adatokat, tanul belőlük, javaslatokat tesz, és elemzi az aktuális trendeket.
  • Az AI-megoldások a fintech szektorban a mennyiségi és vagyonkezelésben találnak a legszélesebb körű alkalmazásra, ahol lehetővé teszik az elemzők számára, hogy nagy mennyiségű értékes adatot könnyedén kinyerjenek.
  • A mobilfizetések adják a piac legfontosabb trendjét, mivel növekvő volumenük arra ösztönzi az online fizetési platformokat, hogy a jobb irányítás, a nagyobb hatékonyság és a csalások csökkentése érdekében mesterséges intelligenciával szerelkezzenek fel.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 17:38:56
4 millió eurós képzési projektet indított Magyarország piacvezető higiéniai papírgyártója, a Vajda-Papír több mint 500 munkavállalójának, köztük annak a 60 új foglalkoztatottnak, akik Európa legmodernebb higiéniai papírgyára, a dunaföldvári gyár tavalyi, 64,2 millió eurós fejlesztésének köszönhetően csatlakoztak a céghez.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS