Balesetezett a robottaxi: a Cruise autója vezető és utas nélkül ütközött

Balesetezett a robottaxi: a Cruise autója vezető és utas nélkül ütközött
2023. 03. 29., 09:09

Mivel senki sem sérült meg, elvileg semmi oka nincs, hogy egy koccanásos baleset bejárja a világsajtót, ám itt egy AI-vezérelt, automatizált fuvarozószolgáltatás robotautójáról van szó. Vajon veszélyes?

Rövid időn belül másodszor okozott hajmeresztő helyzetet a Cruise robottaxi szolgáltató járműve San Franciscoban, az első olyan amerikai metropoliszban, ahol szinte a teljes belterületet lefedik az telefonalkalmazással kihívható, vezető nélkül fuvarozó autók. A legutóbbi baleset múlt csütörtökön történt: az autonóm, kezelő sofőr és utasok nélkül közlekedő jármű hátulról beleütközött egy helyi buszjáratba. Senki sem sérült meg, csak a kocsiban és a Muni tömegközlekedési vállalat buszában keletkezett kár. Előbbinél érdemes megjegyezni, hogy a Forbes szerint

az autó jól viselte az ütközést, magyarán valószínűleg akkor sem esett volna baja senkinek, ha emberek tartózkodnak az utastérben.

Bár sok részlet ebből sem derül ki a baleset körülményeiről, a Cruise az alábbi rövid közleményt tweetelte az eset után:

„Tegnap az egyik járművünk érintkezett egy Muni-busz hátuljával. Sérülésekről nem érkezett jelentés, és a Cruise AV-ben nem tartózkodtak utasok. Vizsgáljuk az esetet, és szükség esetén további lépéseket teszünk.”

Az önvezető járműveket gyártó és műkdötető cégek általában gyorsan tisztázzák magukat, ha a járműveik nem hibásak a balesetben, amiben részt vettek. Éppen ezért sokan találhatják furcsának azt, ahogy a Cruise fogalmazott („... érintkezett egy Muni-busz hátuljával”), hiszen egy ilyen becsapódást a világ minden táján ugyanúgy kezelnek: a hátulról érkező jármű vezetője (jelen esetben a Cruise AI-vezérelt rendszere) hibázott.

A forgalmas városi útszakaszon bekövetkezett baleset nagyon nem jött jókor a Cruise-nek, mert csak néhány nappal korábban is magyarázkodni kényszerült, amiért az egyik járműve életveszélyes helyzetet okozva áthajtott egy ideiglenes korlátozást jelző figyelmeztető szalagon. A lezárást szélviharban leszakadt felsővezetékek úttestre zuhanása miatt rendelték el, de az önvezető autó nem vette figyelembe a jelzést és simán áthajtott a magasfeszültségű kábeleken. Mivel ezek már pont nem voltak áram alatt, nem történt baj – írja a The Robot Report.

Rájár a rúd a vállalatra, mert a fentebb írt két baleset nélkül is vizsgálat zajlik ellene: a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal tavaly decemberben jelezte, hogy két elszigetelt, másokra nézve veszélyes probléma is érdekelné. Az egyik az, hogy a robottaxik állítólag túl erősen lassítanak, ha hátulról gyorsan érkező járművet észlelnek (büntetőfékezés?!), a másik pedig azzal az esettel kapcsolatos, amikor a Cruise autonóm járműveiből egyszerre több is megállt és hosszasan vesztegelt, forgalmas utak kellős közepén.

Az incidensek különösen rosszul jönnek a vállalatnak, hiszen pont a múlt héten nyújtottak be kérelmet a kaliforniai gépjármű-felügyelethez, hogy engedélyeztessék a robottaxik egész államban történő tesztelését. A vállalat több területen, többek között Austinban és Phoenix külvárosában is igyekszik kiterjeszteni szolgáltatásait, miközben azon is dolgozik, hogy San Francisco közútjain bevezesse a kifejezetten helyi sajátosságokhoz fejlesztett Origin járművét.

Gábor János

Főoldali kép: bauer (Twitter-felhasználó)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS