Az idei év újabb rekordot hozhat mezőgazdasági gépek forgalmazásában

2021. 05. 25., 13:00

A magyar gépgyártás és gépforgalmazás szempontjából 2021 a lehetőségek éve, amely új rekordokat is eredményezhet ebben a szegmensben – hangsúlyozta dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Novara Coop Kft. mezőgépkereskedő társaság tököli telephely- és gyáravató eseményén szombaton.

Az idén 15 éve működő 100 százalékos hazai tulajdonosi bázissal rendelkező Novara Coop 260 millió forintos beruházás révén kibővített telephelyét dr. Feldman Zsolt államtitkár és Pilisi Ernő, a Novara Coop alapító tulajdonosa avatta fel.

Dr. Feldman Zsolt megnyitójában felidézte, hogy 2020-ban új rekord született a hazai gépforgalmazásban: az értékesített gépek és alkatrészek értéke elérte 255 milliárd forintot. Ebből az összegből közel 200 milliárd forintot új gépek beszerzésére fordítottak, ami azt mutatja, van forrás és jövőkép a hazai mezőgazdaságban.

Az államtitkár kiemelte: a Vidékfejlesztési Program forrásainak megháromszorozása nyomán ezekben a hetekben, hónapokban is számos pályázat jelenik meg, melyek keretében állattartó telepek, kertészeti üzemek és terménytárolók létesítése és fejlesztése zajlik majd. Mindez kiemelt lehetőséget jelent a gépgyártás- és forgalmazás számára is, és hozzájárulhat ahhoz, hogy az idei év eredményei a tavalyi rekordokat is túlszárnyalják.

Pilisi Ernő, a Novara Coop Kft. ügyvezető tulajdonosa megnyitó beszédében elmondta, hogy a gépforgalmazás mellett egyre nagyobb szerepet kap az innovatív gépgyártás, -gyártatás a cég tevékenységében. E tevékenység új mérföldköveként a mai napon stratégia partnerségi megállapodást kötnek már meglévő partnercégükkel, a vajdsági Adán működő Termometallal. A korszerű gépek gyártásán keresztül ez a megállapodás fontos lehetőséget teremt a vajdasági magyarság helyben történő munkához jutására is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS