Az idei év újabb rekordot hozhat mezőgazdasági gépek forgalmazásában

2021. 05. 25., 13:00

A magyar gépgyártás és gépforgalmazás szempontjából 2021 a lehetőségek éve, amely új rekordokat is eredményezhet ebben a szegmensben – hangsúlyozta dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Novara Coop Kft. mezőgépkereskedő társaság tököli telephely- és gyáravató eseményén szombaton.

Az idén 15 éve működő 100 százalékos hazai tulajdonosi bázissal rendelkező Novara Coop 260 millió forintos beruházás révén kibővített telephelyét dr. Feldman Zsolt államtitkár és Pilisi Ernő, a Novara Coop alapító tulajdonosa avatta fel.

Dr. Feldman Zsolt megnyitójában felidézte, hogy 2020-ban új rekord született a hazai gépforgalmazásban: az értékesített gépek és alkatrészek értéke elérte 255 milliárd forintot. Ebből az összegből közel 200 milliárd forintot új gépek beszerzésére fordítottak, ami azt mutatja, van forrás és jövőkép a hazai mezőgazdaságban.

Az államtitkár kiemelte: a Vidékfejlesztési Program forrásainak megháromszorozása nyomán ezekben a hetekben, hónapokban is számos pályázat jelenik meg, melyek keretében állattartó telepek, kertészeti üzemek és terménytárolók létesítése és fejlesztése zajlik majd. Mindez kiemelt lehetőséget jelent a gépgyártás- és forgalmazás számára is, és hozzájárulhat ahhoz, hogy az idei év eredményei a tavalyi rekordokat is túlszárnyalják.

Pilisi Ernő, a Novara Coop Kft. ügyvezető tulajdonosa megnyitó beszédében elmondta, hogy a gépforgalmazás mellett egyre nagyobb szerepet kap az innovatív gépgyártás, -gyártatás a cég tevékenységében. E tevékenység új mérföldköveként a mai napon stratégia partnerségi megállapodást kötnek már meglévő partnercégükkel, a vajdsági Adán működő Termometallal. A korszerű gépek gyártásán keresztül ez a megállapodás fontos lehetőséget teremt a vajdasági magyarság helyben történő munkához jutására is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.