Aktívak maradtak a zsarolóvírusokkal támadók

2019. 09. 12., 09:30

2019-ben sem csökkent a zsarolóvírusokkal elkövetett célzott támadások száma, melyeket általában észrevétlen botnetes behatolások előznek meg.

Feleannyi kriptobányász-incidenst észleltek, mint tavaly, célkeresztbe kerültek viszont az ellátási láncok, emiatt az Egyesült Államokban már dedikált ajánlások születtek – mondja Vándor Benjámin, a Check Point Software Technologies magyarországi értékesítési vezetője a Computerworldnek adott interjúban.

Általában hitelesnek tűnő címről érkeznek a levelek, amelyekkel számukra ismerősnek tűnő oldalra irányítják át a gyanútlan, informatikában járatlan címzetteket. Mobiltelefonon különösen nehéz meggyőződni arról, hogy valóban a kívánt oldalra navigáltunk-e.

A szakértő figyelmeztet: aki ezután megadja a felhasználónevét és jelszavát, máris lépre ment. Kifinomultabb támadásoknál ezután a valódi oldalra irányítanak át, hiszen a szükséges információt már megszerezték, és kezdődhet a zsarolás.

Vándor Benjámin úgy látja, hogy a ma aktív trendek folytatódni fognak. Ilyenek például az infrastruktúrát pénztermelésre használó kriptobányász-támadások. Észak-Korea például így tett szert katonai célokra fordítható dollármilliókra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-04 15:17:17
Az MNB értesítette a K&H Biztosító Zrt.-t Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási pályázata pozitív elbírálásáról. Az új konstrukció forgalmazása így akár azonnal indulhat. Ezzel már 12 minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás érhető el a piacon.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS