Aktívak maradtak a zsarolóvírusokkal támadók

2019. 09. 12., 09:30

2019-ben sem csökkent a zsarolóvírusokkal elkövetett célzott támadások száma, melyeket általában észrevétlen botnetes behatolások előznek meg.

Feleannyi kriptobányász-incidenst észleltek, mint tavaly, célkeresztbe kerültek viszont az ellátási láncok, emiatt az Egyesült Államokban már dedikált ajánlások születtek – mondja Vándor Benjámin, a Check Point Software Technologies magyarországi értékesítési vezetője a Computerworldnek adott interjúban.

Általában hitelesnek tűnő címről érkeznek a levelek, amelyekkel számukra ismerősnek tűnő oldalra irányítják át a gyanútlan, informatikában járatlan címzetteket. Mobiltelefonon különösen nehéz meggyőződni arról, hogy valóban a kívánt oldalra navigáltunk-e.

A szakértő figyelmeztet: aki ezután megadja a felhasználónevét és jelszavát, máris lépre ment. Kifinomultabb támadásoknál ezután a valódi oldalra irányítanak át, hiszen a szükséges információt már megszerezték, és kezdődhet a zsarolás.

Vándor Benjámin úgy látja, hogy a ma aktív trendek folytatódni fognak. Ilyenek például az infrastruktúrát pénztermelésre használó kriptobányász-támadások. Észak-Korea például így tett szert katonai célokra fordítható dollármilliókra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-01-26 17:57:24
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint január 31-én éjfélkor nagyjából 2,8 millió, a 2021-es évre megváltott éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le, és ez a nap a mentességek és kedvezmények igénybevételéhez kapcsolódó bejelentési határidő is.

  Rovathírek: GUSTO

A Griffé egy olyan egyedülálló mandula rocher, amelyben a mandulapálcikák frissen pörkölt fekete szezámmaggal és granolával találkoznak magas kakaótartalmú tejcsokoládéban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS