Aktívak maradtak a zsarolóvírusokkal támadók

2019. 09. 12., 09:30

2019-ben sem csökkent a zsarolóvírusokkal elkövetett célzott támadások száma, melyeket általában észrevétlen botnetes behatolások előznek meg.

Feleannyi kriptobányász-incidenst észleltek, mint tavaly, célkeresztbe kerültek viszont az ellátási láncok, emiatt az Egyesült Államokban már dedikált ajánlások születtek – mondja Vándor Benjámin, a Check Point Software Technologies magyarországi értékesítési vezetője a Computerworldnek adott interjúban.

Általában hitelesnek tűnő címről érkeznek a levelek, amelyekkel számukra ismerősnek tűnő oldalra irányítják át a gyanútlan, informatikában járatlan címzetteket. Mobiltelefonon különösen nehéz meggyőződni arról, hogy valóban a kívánt oldalra navigáltunk-e.

A szakértő figyelmeztet: aki ezután megadja a felhasználónevét és jelszavát, máris lépre ment. Kifinomultabb támadásoknál ezután a valódi oldalra irányítanak át, hiszen a szükséges információt már megszerezték, és kezdődhet a zsarolás.

Vándor Benjámin úgy látja, hogy a ma aktív trendek folytatódni fognak. Ilyenek például az infrastruktúrát pénztermelésre használó kriptobányász-támadások. Észak-Korea például így tett szert katonai célokra fordítható dollármilliókra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS