Aktívak maradtak a zsarolóvírusokkal támadók

2019. 09. 12., 09:30

2019-ben sem csökkent a zsarolóvírusokkal elkövetett célzott támadások száma, melyeket általában észrevétlen botnetes behatolások előznek meg.

Feleannyi kriptobányász-incidenst észleltek, mint tavaly, célkeresztbe kerültek viszont az ellátási láncok, emiatt az Egyesült Államokban már dedikált ajánlások születtek – mondja Vándor Benjámin, a Check Point Software Technologies magyarországi értékesítési vezetője a Computerworldnek adott interjúban.

Általában hitelesnek tűnő címről érkeznek a levelek, amelyekkel számukra ismerősnek tűnő oldalra irányítják át a gyanútlan, informatikában járatlan címzetteket. Mobiltelefonon különösen nehéz meggyőződni arról, hogy valóban a kívánt oldalra navigáltunk-e.

A szakértő figyelmeztet: aki ezután megadja a felhasználónevét és jelszavát, máris lépre ment. Kifinomultabb támadásoknál ezután a valódi oldalra irányítanak át, hiszen a szükséges információt már megszerezték, és kezdődhet a zsarolás.

Vándor Benjámin úgy látja, hogy a ma aktív trendek folytatódni fognak. Ilyenek például az infrastruktúrát pénztermelésre használó kriptobányász-támadások. Észak-Korea például így tett szert katonai célokra fordítható dollármilliókra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS