Agya is van az energiát adó exoskeletonnak

2021. 12. 29., 10:04

Ha „ráadják” az emberre a robotot, olyan képességeket szerezhet, amelyek alkalmassá teszik különleges feladatok ellátására.

A legegyszerűbb esetben a speciális öltözékek mesterséges intelligencia segítségével növelik az emberek fizikai erejét. Az ilyen exoskeletonok fejlesztése először katonai igények szerint kezdődött, de mára a munka átterjedt a civil felhasználási területre is – írja a Computerworld.

A German Bionic most jelentette be a Cray X nevű exoskeletonját, amelyet rengeteg funkcióval láttak el. Többek között asszisztált járást, vízállóságot és frissített energiagazdálkodási rendszert tartalmaz. Az exoskeleton nem csak energiát ad a felhasználóknak, de agya is van.

A German Bionic egy ideje már ellátja háttámasszal a nehéz tárgyakat emelőket. A BMW és az Ikea alkalmazottai már viselték a Cray X korábbi verzióit, de az új változat a járást is elsajátította, két testtájat támogat, továbbá 66 kiló emelőerőt ad hozzá az sajátjához.

„A Cray X úgy működik, hogy finoman előre tolja a lábakat, amikor terheket kell mozgatni. Így segít csökkenteni a korai kimerülést és megőrizni a dolgozók energiaszintjét, akik emeléssel és járással járó feladatokat is végeznek” – közölte a vállalat.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-13 13:15:00
A NAV 2023-as évkönyve részletes áttekintést ad az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról, amelyből a jövőre vonatkozóan is értékes tanulságok szűrhetők le. A legfontosabb tudnivalókat a Deloitte szakértői foglalták össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS