Agya is van az energiát adó exoskeletonnak

2021. 12. 29., 10:04

Ha „ráadják” az emberre a robotot, olyan képességeket szerezhet, amelyek alkalmassá teszik különleges feladatok ellátására.

A legegyszerűbb esetben a speciális öltözékek mesterséges intelligencia segítségével növelik az emberek fizikai erejét. Az ilyen exoskeletonok fejlesztése először katonai igények szerint kezdődött, de mára a munka átterjedt a civil felhasználási területre is – írja a Computerworld.

A German Bionic most jelentette be a Cray X nevű exoskeletonját, amelyet rengeteg funkcióval láttak el. Többek között asszisztált járást, vízállóságot és frissített energiagazdálkodási rendszert tartalmaz. Az exoskeleton nem csak energiát ad a felhasználóknak, de agya is van.

A German Bionic egy ideje már ellátja háttámasszal a nehéz tárgyakat emelőket. A BMW és az Ikea alkalmazottai már viselték a Cray X korábbi verzióit, de az új változat a járást is elsajátította, két testtájat támogat, továbbá 66 kiló emelőerőt ad hozzá az sajátjához.

„A Cray X úgy működik, hogy finoman előre tolja a lábakat, amikor terheket kell mozgatni. Így segít csökkenteni a korai kimerülést és megőrizni a dolgozók energiaszintjét, akik emeléssel és járással járó feladatokat is végeznek” – közölte a vállalat.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS