Agya is van az energiát adó exoskeletonnak

2021. 12. 29., 10:04

Ha „ráadják” az emberre a robotot, olyan képességeket szerezhet, amelyek alkalmassá teszik különleges feladatok ellátására.

A legegyszerűbb esetben a speciális öltözékek mesterséges intelligencia segítségével növelik az emberek fizikai erejét. Az ilyen exoskeletonok fejlesztése először katonai igények szerint kezdődött, de mára a munka átterjedt a civil felhasználási területre is – írja a Computerworld.

A German Bionic most jelentette be a Cray X nevű exoskeletonját, amelyet rengeteg funkcióval láttak el. Többek között asszisztált járást, vízállóságot és frissített energiagazdálkodási rendszert tartalmaz. Az exoskeleton nem csak energiát ad a felhasználóknak, de agya is van.

A German Bionic egy ideje már ellátja háttámasszal a nehéz tárgyakat emelőket. A BMW és az Ikea alkalmazottai már viselték a Cray X korábbi verzióit, de az új változat a járást is elsajátította, két testtájat támogat, továbbá 66 kiló emelőerőt ad hozzá az sajátjához.

„A Cray X úgy működik, hogy finoman előre tolja a lábakat, amikor terheket kell mozgatni. Így segít csökkenteni a korai kimerülést és megőrizni a dolgozók energiaszintjét, akik emeléssel és járással járó feladatokat is végeznek” – közölte a vállalat.

(A fotó illusztráció)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.
2023-12-01 17:55:00
„Az AI rendszerek kiváló eszközök lehetnek az auditori munka során, mivel segíthetnek a hatékonyabb kommunikációban, információgyűjtésben és problémamegoldásban – a szakértő könnyvizsgálót azonban nem tudják helyettesíteni.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS