A Samsung bejelentette az Élmények Korszakát

2020. 01. 08., 17:30

A Samsung a 2020-as CES kiállításon nyitotta meg az „Élmények Korszakát”. A vállalat a jövőben az emberközpontú innovációra helyezi a hangsúlyt, amely a hardveres és szoftveres elemek zökkenőmentes integrációjával nyújt személyre szabott élményeket, és teheti kényelmesebbé, örömtelibbé és tartalmasabbá a felhasználók életét.

Az „Élmények Korszaka” megváltoztathatja azt, ahogyan a felhasználók magukról és a családjukról gondoskodnak, megtervezik az otthonukat, és elhozza a biztonságosabb és fenntarthatóbb intelligens városokat. A Samsung bemutatta legújabb fejlesztéseit az intelligens robotika, a mesterséges intelligencia, az 5G és az edge computing területén, ezzel a vállalat bepillantást enged a nem túl távoli jövőbe, ahol a technológiák együttesen még gazdagabb és adaptívabb élményeket tesznek lehetővé a felhasználók számára.

Az Élmények Korszaka arról szól, hogy újragondoljuk, hogyan teremthetünk összhangot különböző, változatos életstílusok között – mondta H. S. Kim, a Samsung Szórakoztatóelektronikai üzletágának elnök-vezérigazgatója. – A Samsung egyedi megközelítése, az emberközpontú innováció letisztult filozófiáján alapul. Célunk, hogy válaszokat adjunk a mindennapok kihívásaira és hozzájáruljunk egy újfajta minőségű életmódhoz.”

A személyes gondoskodás következő szintje

A Samsung emberközpontú víziójának középpontjában a személyes gondoskodás áll. A vállalat számára fontos a felhasználók egészsége és jóléte, éppen ezért fejleszt az egyéniigényeknek megfelelő szolgáltatásokat. A jövőben a robotok segítséget nyújthatnak az emberek számára. Ennek fényében a Samsung a CES 2020 kiállításon bemutatta Balliet, az apró guruló robotot, amely megérti és támogatja a felhasználókat, valamint aktív hozzájárulásával segít a mindennapi feladatok megoldásában.

A beépített mesterséges intelligenciának köszönhetően a robot akár fitnesz asszisztensként is képes segíteni, mobil felhasználói felületével pedig megoldásokat keres a folyamatosan változó felhasználói igényekre. Ballie működése során megfelel a szigorú adatvédelmi alapelveknek.  

„A Samsung szerint az MI a személyes gondoskodás jövője – mondta el Dr. Seung, a Samsung vezető kutatója és ügyvezető alelnöke. – A beépített mesterséges intelligencia elengedhetetlen a személyre szabott élményekhez. Ez a megoldás a felhasználó kezébe helyezi az adatai feletti ellenőrzést, így védi a magánszférát, miközben kihasználja a személyre szabott szolgáltatások előnyeit.”

A Samsung a rendezvényen bemutatta továbbfejlesztett és az egyedi igényekhez igazodó egészségügyi megoldásait. A vállalat a Kaiser Permanente-tel való együttműködés keretében olyan otthoni virtuális kardio-rehabilitációs programot fejlesztett ki, amely Bluetooth kapcsolaton keresztül köti össze a Samsung okosóráit egy okostelefonnal.

A Samsung HeartWise alkalmazás emlékeztetőt küld a felhasználónak a rendszeres testedzésről, aktivitási adatokat gyűjt, és folyamatosan jelzi a szívritmust sportolás közben. Az adatok az okostelefonon keresztül automatikusan hozzáadódnak a felhasználók egészségügyi kartonjához, így az orvosok, egészségügyi dolgozók és fizikoterapeuták nyomon követhetik a változásokat, és ez alapján tehetnek javaslatokat.

Személyre szabott otthonok

Federico Casalegno, a vállalat Dizájninnovációs központjának vezetője szerint a felhasználók otthona a jövőben különleges élményeket kínál majd az olyan, legújabb innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint például az MI, a modern érzékelők és az adatalapú szolgáltatások. “Az okosotthonok az élő szervezetekhez hasonlóan működnek majd, személyes terek lesznek, az egyes lakók egyéni igényeihez igazodó élményekkel.”  

A digitális és a fizikai világ közötti határok egyre inkább elmosódnak, a hagyományos életterekből így egyedi élmény-terek lesznek, mint például egy galéria vagy egy jógastúdió. Casalegno szerint a két funkció találkozása jelöli majd ki az utat a következő évtized okosotthon-innovációi számára.     

A Samsung bemutatta, hogyan alakulhatnak át a lakás helyiségei a MicroLED kijelzőknek és a hozzájuk tartozó szoftverek, az MI, az IoT lehetőségek és a hardverek egyidejű alkalmazásának köszönhetően.

„A képernyő nem pusztán termék, hanem egy ablak a világra, amelyen keresztül a felhasználók úgy tarthatják a kapcsolatot a szeretteikkel, mintha egy szobában lennénekmondta Dr. Casalegno, és kiemelte, hogy az okos szobák határtalan élményeket kínálnak. – A felhasználók szinte az egész világot megismerhetik a képernyőn keresztül, és rengeteg felejthetetlen élményben lehet részük.”  

A modern konyhaművészet fejlődésével a berendezések valódi konyhai segédekként működhetnek, akár egy személyes séf, egy táplálkozási tanácsadó és egy bevásárló asszisztens egyetlen eszközben. Az intelligens és innovatív technológia a teljes gasztronómiai élményt személyre szabja, az egyedileg ajánlott receptektől és a rendelkezésre álló alapanyagok alapján tervezett étkezésektől a kényelmes bevásárlásig, kiszállításig és főzésig. A vállalat bemutatott egy otthoni zöldségtermesztést támogató konyhakertállomást és az ételkészítést segítő robotasszisztenst, a Bot Chefet.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

Az élesztőről kevesen tudják, hogy nem valami furcsa vegyi anyag, hanem zseniális kis élőlény: a sarjadzógombák közé tartozik és gyakorlatilag mindenütt ott van a környezetünkben. Aki már készített cefrét, kelesztett tésztát vagy véletlenül megerjesztett egy gyümölcslét a konyhapulton, direkt vagy véletlenül már találkozott vele.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS