16 milliárdot fektet az egészségügybe a Microsoft

2021. 06. 08., 15:45

A Microsoft megkapta a jóváhagyást a Nuance Communications mesterséges intelligencia és beszédtechnológiai vállalat megvásárlásához.

Az áprilisban bejelentett 16 milliárd dolláros üzletre azt követően került sor, hogy a vállalatok 2019-ben partnerségre léptek az egészségügyi adminisztrációs munkák, például a dokumentáció automatizálása érdekében – írja a Computerworld.

A Nuance az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott beadványában közölte, hogy június 1-jén lejárt a határidő, ameddig az amerikai kormány kifogást emelhetett az ügylet ellen. A Microsoft szóvivője elmondta, hogy az ügylet más joghatóságok vizsgálatán is átesik, és a tervek szerint 2021 végén zárul le.

A Microsoft számára azért volt fontos a Nuance felvásárlása, mert a cég Cloud for Healthcare szolgáltatása a Nuance megoldásaival és szakértelmével jelentősen megerősödik a professzionális egészségügyi piacon.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS