Új, digitális szolgáltatások érhetők el a Széchenyi Kártya Programban

2022. 03. 25., 12:29

A koronavírus által felgyorsított digitalizáció az egyik oka, hogy a Széchenyi Kártya Program által kínált Széchenyi Lízing GO! és Széchenyi Mikrohitel GO! igénylése már online is elkezdhető.

A 2021 őszén elindított program különlegessége, hogy a digitalizációnak köszönhetően a lízing- és hiteligénylés első szakaszának hossza felére csökkent. Még így is szükség van arra, hogy a cég képviseletében a végén egy tisztviselő szignálja a papírokat, de az a része eltűnik a folyamatnak, amikor két ember ül egy asztalnál egymással szemben és az egyik számokat diktál be a másik számítógépébe.

Az igénylési folyamatot hét lépésre bontották, amelyekhez bemutató videó is készült. A rendszer automatikusan képes a vállalati és pénzügyi adatbázisokban szereplő információk behúzására, így az adatrögzítés unalmas folyamata nagyrészt el is tűnik. Az igénylés bármikor megszakítható, az egyszer már a felhasználói fiókhoz rendelt adatok azonban nem tűnnek el, így később lehet folytatni a munkát. Amennyiben pedig nem egy megbeszélés vagy a munkaidő vége miatt szakad félbe a folyamat, hanem valami kérdés merül fel, a telefonos ügyfélszolgálat segítségét lehet kérni.

Az eddigi visszajelzésekre reagálva a Széchenyi Kártya Program már rendelkezik olyan tervekkel és irányokkal, amelyek a fejlesztést és a bővítést szolgálják. Alaposabban előkészíthetővé fog válni az igénylés, a rendszer hamarosan a szükséges csatolandó dokumentumokat is megtanulja kezelni.

Forrás: FinTechRadar

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 10:13
Élénkebbé válhat a lakásbiztosítások piaca egy új, 2023. április végén érvénybe lépő jogszabály miatt. Az ügyfelek többek között egy plusz alkalmat kapnak a lakásbiztosítási szerződésük költségek nélküli felmondására.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.