Taxisok számára is elérhető a 0 százalékos Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel

2020. 10. 08., 08:05

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett Széchenyi Kártya Program konstrukciók folyamatosan igazodnak a vállalkozások igényeihez. A Széchenyi Kártya Programban 2020. szeptember 21-én bevezetésre került Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel október 22-től már a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozások számára is elérhető – jelentette be dr. Parragh László, az MKIK elnöke, a KAVOSZ Zrt. igazgatósági elnöke.

Az eddigi feltételrendszer alapján a vendéglátás, szállodai és szálláshely szolgáltatás, rendezvényszervezés, utazásszervezés, és -közvetítés, különjárati autóbuszos személyszállítás területen működő vállalkozások igényelhették a konstrukciót, amely most az MKIK elnökének javaslatára, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai támogatása mellett kiegészül a taxis és kisbuszos személyszállító vállalkozásokkal is (taxis személyszállítással foglalkozó vállalkozások, valamint szintén a 4939 TEÁOR szerinti tevékenységet végző – jellemzően mikrobuszos személyszállító – vállalkozások).

Az említett vállalkozások számára a Széchenyi Turisztikai Kártya 2020. október 22-től

  • 0 százalék kamattal,
  • 0 forint kezelési költséggel,
  • 0 forint bírálati díjjal,
  • 1, 2 vagy 3 éves futamidőre,
  • akár 250 millió forintig

igényelhető.

A Programon belüli konstrukcióink az állami támogatásoknak köszönhetően igen népszerűek a vállalkozások számára, jelen helyzetben nélkülözhetetlenek a szektorban. A Széchenyi Turisztikai Kártya országszerte igényelhető a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. A részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon elérhetőek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS