Százezres ajándékokkal indították újra a babaváró hitelt a bankok

2023. 01. 02., 20:14

A decemberi kényszerű felfüggesztések után januártól újraindították a babaváró hiteleiket a bankok, amelyek százezres kedvezményekkel csábítják a 10 millió forintos kölcsönfelvételre a gyermeket vállaló családokat. A Bank360.hu összegyűjtötte, melyik bank mit kínál a hitel fejében.

A babaváró támogatás és hitel folytatásának bizonytalansága miatt decemberben sorra függesztették fel a kölcsönkérelmek befogadását a bankok, vagy adtak ki figyelmeztetést. Az eredetileg 2022. december 31-én lejáró babaváró támogatás meghosszabbítását ugyan már nyáron megígérte a kormány, azonban hónapokig nem jelent meg az ehhez szükséges jogszabály. Erre egészen december 28-ig kellett várni, amikor a családtámogatásokról szóló rendelet a falusi csok mellett ennek igényelhetőségét is meghosszabbította 2024. december 31-ig.

A bankok rögtön reagáltak is, és szinte azonnal újranyitották a babaváró hiteleiket, amelyeket 2023-ban a korábbi feltételek szerint lehet igényelni. Gyermekvállalás fejében maximum 10 millió forint hitelt lehet felvenni szabad felhasználásra, ingatlanfedezet nélkül. Ha legalább egy gyermek megszületik, akkor már kamatmentessé válik a kölcsön. A tartozást két gyermeknél 30 százalékban, háromnál pedig teljes egészében elengedik. 

A babavárós ügyfelekért 2022-ben is nagy volt a verseny a bankok között, ami az idén is megmarad. Ennek hatására a rövid szünet után teljes erővel újraindított hiteleket extra kedvezményekkel kínálják. 

Ha valaki alaposan szétnéz az ajánlatok között, akkor akár 180 ezer forintos jóváírást is kaphat, ami négyhavi törlesztőrészletnek felel meg ennél a kölcsönnél. 

A Bank360.hu összegyűjtötte, hogy 2023 elején melyik bank mit kínál a babaváró hitelt felvevőknek extra kedvezményként:

  • Gránit Bank: a január 31-ig befogadott igénylés esetén 180 000 forint jóváírása az ügyfél kölcsönszerződésében szereplő folyószámláján a folyósítást követő hónap végéig, ha az február 28-ig megtörténik.
  • Unicredit: A január 1. és január 31. közötti időszakban új ügyfelektől befogadott hitelkérelem esetén 150 000 forint jóváírást nyújt, amennyiben a folyósítás február 28-ig megtörténik.
  • MKB: 130 000 forintos egyösszegű jóváírás.
  • Takarékbank: 130 000 forint egyösszegű jóváírási kedvezmény.
  • Erste: 120.000 forint jóváírási kedvezmény.
  • Raiffeisen: 120 000 forint jóváírás feltétel nélkül.
  • K&H: 120 000 ezer forint jóváírás 10 millió forint hitel esetén.
  • CIB: 50 000 forintos energiahatékonysági bónuszt kaphat az, akinek a hitelkérelmét március 31-ig teljeskörűen befogadja a bank, és a kölcsön folyósítása legkésőbb május 31-ig megtörténik. Ehhez a kölcsön igénylésekor nyilatkozni kell arról, hogy annak összegét energiahatékonysági felújításra, energiahatékonysági korszerűsítésre vagy energiahatékonyságot növelő eszközre költi az igénylő. A bónuszt CIB-nél lévő lakossági folyószámlán írják jóvá.
  • Az OTP jelenleg nem kínál extra pénzt a hiteligénylőknek, de a honlapján már ő is azt közli, hogy a jogszabálynak megfelelően 2023. január 1-jét követően is befogadja a babaváró kölcsön és támogatás igényléseket változatlan feltételek mellett. Tavaly ősszel neki is volt egy 80 ezer forintos jóváírást kínáló akciója, így elképzelhető, hogy valamikor újra kínál majd hasonló kedvezményt a babaváró kölcsön fejében.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-05 16:40:00
A NIS2 irányelv magasabb szintre emelte a korábbi uniós kiberbiztonsági szabályozást és számos új kötelezettséget vezetett be. Az irányelv szabályainak túlnyomó részét már átültették a magyar jogba, így a jövő év folyamán 2500–3000 hazai közép- és nagyvállalatnak kell a szigorú szabályoknak megfelelni, továbbá az ellátási láncuk biztonságát megteremteni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely Gábor, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners Ügyvédi Iroda szabályozási ügyekért felelős vezető ügyvédje.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS