Százezres ajándékokkal indították újra a babaváró hitelt a bankok

2023. 01. 02., 20:14

A decemberi kényszerű felfüggesztések után januártól újraindították a babaváró hiteleiket a bankok, amelyek százezres kedvezményekkel csábítják a 10 millió forintos kölcsönfelvételre a gyermeket vállaló családokat. A Bank360.hu összegyűjtötte, melyik bank mit kínál a hitel fejében.

A babaváró támogatás és hitel folytatásának bizonytalansága miatt decemberben sorra függesztették fel a kölcsönkérelmek befogadását a bankok, vagy adtak ki figyelmeztetést. Az eredetileg 2022. december 31-én lejáró babaváró támogatás meghosszabbítását ugyan már nyáron megígérte a kormány, azonban hónapokig nem jelent meg az ehhez szükséges jogszabály. Erre egészen december 28-ig kellett várni, amikor a családtámogatásokról szóló rendelet a falusi csok mellett ennek igényelhetőségét is meghosszabbította 2024. december 31-ig.

A bankok rögtön reagáltak is, és szinte azonnal újranyitották a babaváró hiteleiket, amelyeket 2023-ban a korábbi feltételek szerint lehet igényelni. Gyermekvállalás fejében maximum 10 millió forint hitelt lehet felvenni szabad felhasználásra, ingatlanfedezet nélkül. Ha legalább egy gyermek megszületik, akkor már kamatmentessé válik a kölcsön. A tartozást két gyermeknél 30 százalékban, háromnál pedig teljes egészében elengedik. 

A babavárós ügyfelekért 2022-ben is nagy volt a verseny a bankok között, ami az idén is megmarad. Ennek hatására a rövid szünet után teljes erővel újraindított hiteleket extra kedvezményekkel kínálják. 

Ha valaki alaposan szétnéz az ajánlatok között, akkor akár 180 ezer forintos jóváírást is kaphat, ami négyhavi törlesztőrészletnek felel meg ennél a kölcsönnél. 

A Bank360.hu összegyűjtötte, hogy 2023 elején melyik bank mit kínál a babaváró hitelt felvevőknek extra kedvezményként:

  • Gránit Bank: a január 31-ig befogadott igénylés esetén 180 000 forint jóváírása az ügyfél kölcsönszerződésében szereplő folyószámláján a folyósítást követő hónap végéig, ha az február 28-ig megtörténik.
  • Unicredit: A január 1. és január 31. közötti időszakban új ügyfelektől befogadott hitelkérelem esetén 150 000 forint jóváírást nyújt, amennyiben a folyósítás február 28-ig megtörténik.
  • MKB: 130 000 forintos egyösszegű jóváírás.
  • Takarékbank: 130 000 forint egyösszegű jóváírási kedvezmény.
  • Erste: 120.000 forint jóváírási kedvezmény.
  • Raiffeisen: 120 000 forint jóváírás feltétel nélkül.
  • K&H: 120 000 ezer forint jóváírás 10 millió forint hitel esetén.
  • CIB: 50 000 forintos energiahatékonysági bónuszt kaphat az, akinek a hitelkérelmét március 31-ig teljeskörűen befogadja a bank, és a kölcsön folyósítása legkésőbb május 31-ig megtörténik. Ehhez a kölcsön igénylésekor nyilatkozni kell arról, hogy annak összegét energiahatékonysági felújításra, energiahatékonysági korszerűsítésre vagy energiahatékonyságot növelő eszközre költi az igénylő. A bónuszt CIB-nél lévő lakossági folyószámlán írják jóvá.
  • Az OTP jelenleg nem kínál extra pénzt a hiteligénylőknek, de a honlapján már ő is azt közli, hogy a jogszabálynak megfelelően 2023. január 1-jét követően is befogadja a babaváró kölcsön és támogatás igényléseket változatlan feltételek mellett. Tavaly ősszel neki is volt egy 80 ezer forintos jóváírást kínáló akciója, így elképzelhető, hogy valamikor újra kínál majd hasonló kedvezményt a babaváró kölcsön fejében.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS