„Rengeteg elképzelésem van, és úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel segítségével meg tudom valósítani”

„Rengeteg elképzelésem van, és úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel segítségével meg tudom valósítani”
2021. 12. 16., 08:30

2017-ben az UniCredit bankos tanácsadónk ajánlására vettük igénybe a Széchenyi Kártya hitelt, amelyet az árukészlet növelésére fordítottunk. A több pénz és több áru nagyobb forgalmat generált – mondja Bényei Iván, a HSC Motor Kft. vezérigazgatója, akit a cég történetének legfontosabb mérföldköveiről és a terveiről is kérdeztünk.

– Közel 20 éve foglalkoznak minőségi kínai gyártású termékek, elsősorban traktorok, rakodógépek, targoncák, mezőgazdasági gépek hazai forgalmazásával. Milyen volt a piacra lépés, és mik voltak a cég eddigi legnagyobb mérföldkövei?

– A kétezres évek elején úgy gondoltuk, hogy a géppiacon igény lenne alacsony árfekvésű, de minőségi traktorokra. Az első próbálkozásunk zsákutca volt, nem a megfelelő gyártóval kerültünk kapcsolatba. Ezt követően már tudatosan kerestük a legnagyobb, legerőteljesebb kínai gyártót: a Foton Lovol Industry vállalatcsoport termékeinek 2005 óta vagyunk a kizárólagos magyarországi képviselete.
A Lovol traktorok piaci bevezetése során különös figyelmet fordítottunk a garanciális és garanciaidőn túli meghibásodások azonnali kezelésére, mert üzletpolitikánk fő eleme, hogy az elégedett vásárló hozza a következő vevőt.
A traktorok mellett igény jelentkezett a kiegészítő munkaeszközökre (talajmarók, szárzúzógépek) is, elsődleges szempont itt is a kiváló minőség volt, akárcsak a traktorok esetében. 2012-től megkezdtük permetezőgépek és egyéb eszközök gyártását, ez jelentős változás volt a cég életében. 2020-ban a gyártási kapacitásunkat jelentős mértékben modernizáltuk CNC lézervágó, CNC-3D élhajlító gépek beszerzésével.

– Miért kínai mezőgazdasági gépekre esett a választás, amikor anno beléptek a piacra? Volt ennek valamilyen különleges oka?

– A nagyobb európai traktorgyártók már rendelkeztek magyarországi partnerekkel. Muszáj volt olyan brandet találni, akinek még nincs magyar kapcsolata. Szükséges volt a nagyon jó ár-érték arányú traktorok megtalálása, így kerültek a képbe a kínai gyártók. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt 15–16 évben sikerült egy meghatározó traktormárkát felépítenünk a Lovol márkából. A mai világban furcsán hangzik, de mi tényleg ugyanazokkal a beszállítókkal dolgozunk 16 éve.

– Óriási tapasztalatuk és személyes kapcsolatrendszerük lehet ezen a területen. Hűségesek a vásárlóik és hallgatnak Önökre, nyitottak az újdonságokra?

– Igen, ez valóban így van. Vásárlóink nagy része megkeres minket, ha további gép vásárlása merül fel. Cégünk folyamatosan fejleszt, és vásárlóink bizalommal fogadják újdonságainkat. A korábban említett hozzáállásunk a meghibásodások kezelése során kialakította a bizalmat új termékeink iránt is.

– Az UniCredit Bank ügyfeleként mikor igényeltek először Széchenyi Kártya hitelt és miben segítette ez a vállalkozást?

– 2017-ben az UniCredit bankos számlavezető tanácsadónk ajánlására vettük igénybe a Széchenyi Kártya hitelt, melyet az árukészlet növelésére fordítottunk. A több pénz és több áru nagyobb forgalmat generált. A cég árbevétele jelentősen megnőtt, az elmúlt évek alatt kb. a háromszorosára.

– Melyek a legnagyobb kihívások, amelyekkel szembe kell nézniük ebben a szektorban?

– A legfontosabb a folyamatos fejlődés, fejlesztés, a hatályos szabályozásoknak való megfelelés.

– A vírushelyzet mennyire viselte meg az üzletet?

– A pandémia alatt sokkal többet dolgoztunk, nagyobb energiát fektettünk a fejlesztésekbe. Ennek eredménye, hogy 33 százalékkal nagyobb árbevételt értünk el, mint az azt megelőző évben.

– Hogy látja a jövőt, merre tud a cég tovább fejlődni?

– Rengeteg elképzelésem van: a termékpaletta bővítése az elsődleges cél, illetve a saját gyártású gépek további fejlesztése. Úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel termékek segítségével meg tudom valósítani.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS