„Rengeteg elképzelésem van, és úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel segítségével meg tudom valósítani”

„Rengeteg elképzelésem van, és úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel segítségével meg tudom valósítani”
2021. 12. 16., 08:30

2017-ben az UniCredit bankos tanácsadónk ajánlására vettük igénybe a Széchenyi Kártya hitelt, amelyet az árukészlet növelésére fordítottunk. A több pénz és több áru nagyobb forgalmat generált – mondja Bényei Iván, a HSC Motor Kft. vezérigazgatója, akit a cég történetének legfontosabb mérföldköveiről és a terveiről is kérdeztünk.

– Közel 20 éve foglalkoznak minőségi kínai gyártású termékek, elsősorban traktorok, rakodógépek, targoncák, mezőgazdasági gépek hazai forgalmazásával. Milyen volt a piacra lépés, és mik voltak a cég eddigi legnagyobb mérföldkövei?

– A kétezres évek elején úgy gondoltuk, hogy a géppiacon igény lenne alacsony árfekvésű, de minőségi traktorokra. Az első próbálkozásunk zsákutca volt, nem a megfelelő gyártóval kerültünk kapcsolatba. Ezt követően már tudatosan kerestük a legnagyobb, legerőteljesebb kínai gyártót: a Foton Lovol Industry vállalatcsoport termékeinek 2005 óta vagyunk a kizárólagos magyarországi képviselete.
A Lovol traktorok piaci bevezetése során különös figyelmet fordítottunk a garanciális és garanciaidőn túli meghibásodások azonnali kezelésére, mert üzletpolitikánk fő eleme, hogy az elégedett vásárló hozza a következő vevőt.
A traktorok mellett igény jelentkezett a kiegészítő munkaeszközökre (talajmarók, szárzúzógépek) is, elsődleges szempont itt is a kiváló minőség volt, akárcsak a traktorok esetében. 2012-től megkezdtük permetezőgépek és egyéb eszközök gyártását, ez jelentős változás volt a cég életében. 2020-ban a gyártási kapacitásunkat jelentős mértékben modernizáltuk CNC lézervágó, CNC-3D élhajlító gépek beszerzésével.

– Miért kínai mezőgazdasági gépekre esett a választás, amikor anno beléptek a piacra? Volt ennek valamilyen különleges oka?

– A nagyobb európai traktorgyártók már rendelkeztek magyarországi partnerekkel. Muszáj volt olyan brandet találni, akinek még nincs magyar kapcsolata. Szükséges volt a nagyon jó ár-érték arányú traktorok megtalálása, így kerültek a képbe a kínai gyártók. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt 15–16 évben sikerült egy meghatározó traktormárkát felépítenünk a Lovol márkából. A mai világban furcsán hangzik, de mi tényleg ugyanazokkal a beszállítókkal dolgozunk 16 éve.

– Óriási tapasztalatuk és személyes kapcsolatrendszerük lehet ezen a területen. Hűségesek a vásárlóik és hallgatnak Önökre, nyitottak az újdonságokra?

– Igen, ez valóban így van. Vásárlóink nagy része megkeres minket, ha további gép vásárlása merül fel. Cégünk folyamatosan fejleszt, és vásárlóink bizalommal fogadják újdonságainkat. A korábban említett hozzáállásunk a meghibásodások kezelése során kialakította a bizalmat új termékeink iránt is.

– Az UniCredit Bank ügyfeleként mikor igényeltek először Széchenyi Kártya hitelt és miben segítette ez a vállalkozást?

– 2017-ben az UniCredit bankos számlavezető tanácsadónk ajánlására vettük igénybe a Széchenyi Kártya hitelt, melyet az árukészlet növelésére fordítottunk. A több pénz és több áru nagyobb forgalmat generált. A cég árbevétele jelentősen megnőtt, az elmúlt évek alatt kb. a háromszorosára.

– Melyek a legnagyobb kihívások, amelyekkel szembe kell nézniük ebben a szektorban?

– A legfontosabb a folyamatos fejlődés, fejlesztés, a hatályos szabályozásoknak való megfelelés.

– A vírushelyzet mennyire viselte meg az üzletet?

– A pandémia alatt sokkal többet dolgoztunk, nagyobb energiát fektettünk a fejlesztésekbe. Ennek eredménye, hogy 33 százalékkal nagyobb árbevételt értünk el, mint az azt megelőző évben.

– Hogy látja a jövőt, merre tud a cég tovább fejlődni?

– Rengeteg elképzelésem van: a termékpaletta bővítése az elsődleges cél, illetve a saját gyártású gépek további fejlesztése. Úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel termékek segítségével meg tudom valósítani.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-29 09:27:00
A 19–29 évesek 19 százaléka az inflációt meghaladó, 56 százalékuk pedig attól elmaradó béremelkedésre számít – derül ki a K&H ifjúsági indexéhez 2022 második negyedévében készült reprezentatív felmérésből.
2022-06-28 17:27:00
A borászok kiválóan alkalmazkodnak a változásokhoz, úttörői a mezőgazdasági újításoknak, és utat mutatnak az egész magyar agrárium számára – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a 41. Országos Borverseny megnyitóján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS