„Rengeteg elképzelésem van, és úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel segítségével meg tudom valósítani”

„Rengeteg elképzelésem van, és úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel segítségével meg tudom valósítani”
2021. 12. 16., 08:30

2017-ben az UniCredit bankos tanácsadónk ajánlására vettük igénybe a Széchenyi Kártya hitelt, amelyet az árukészlet növelésére fordítottunk. A több pénz és több áru nagyobb forgalmat generált – mondja Bényei Iván, a HSC Motor Kft. vezérigazgatója, akit a cég történetének legfontosabb mérföldköveiről és a terveiről is kérdeztünk.

– Közel 20 éve foglalkoznak minőségi kínai gyártású termékek, elsősorban traktorok, rakodógépek, targoncák, mezőgazdasági gépek hazai forgalmazásával. Milyen volt a piacra lépés, és mik voltak a cég eddigi legnagyobb mérföldkövei?

– A kétezres évek elején úgy gondoltuk, hogy a géppiacon igény lenne alacsony árfekvésű, de minőségi traktorokra. Az első próbálkozásunk zsákutca volt, nem a megfelelő gyártóval kerültünk kapcsolatba. Ezt követően már tudatosan kerestük a legnagyobb, legerőteljesebb kínai gyártót: a Foton Lovol Industry vállalatcsoport termékeinek 2005 óta vagyunk a kizárólagos magyarországi képviselete.
A Lovol traktorok piaci bevezetése során különös figyelmet fordítottunk a garanciális és garanciaidőn túli meghibásodások azonnali kezelésére, mert üzletpolitikánk fő eleme, hogy az elégedett vásárló hozza a következő vevőt.
A traktorok mellett igény jelentkezett a kiegészítő munkaeszközökre (talajmarók, szárzúzógépek) is, elsődleges szempont itt is a kiváló minőség volt, akárcsak a traktorok esetében. 2012-től megkezdtük permetezőgépek és egyéb eszközök gyártását, ez jelentős változás volt a cég életében. 2020-ban a gyártási kapacitásunkat jelentős mértékben modernizáltuk CNC lézervágó, CNC-3D élhajlító gépek beszerzésével.

– Miért kínai mezőgazdasági gépekre esett a választás, amikor anno beléptek a piacra? Volt ennek valamilyen különleges oka?

– A nagyobb európai traktorgyártók már rendelkeztek magyarországi partnerekkel. Muszáj volt olyan brandet találni, akinek még nincs magyar kapcsolata. Szükséges volt a nagyon jó ár-érték arányú traktorok megtalálása, így kerültek a képbe a kínai gyártók. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt 15–16 évben sikerült egy meghatározó traktormárkát felépítenünk a Lovol márkából. A mai világban furcsán hangzik, de mi tényleg ugyanazokkal a beszállítókkal dolgozunk 16 éve.

– Óriási tapasztalatuk és személyes kapcsolatrendszerük lehet ezen a területen. Hűségesek a vásárlóik és hallgatnak Önökre, nyitottak az újdonságokra?

– Igen, ez valóban így van. Vásárlóink nagy része megkeres minket, ha további gép vásárlása merül fel. Cégünk folyamatosan fejleszt, és vásárlóink bizalommal fogadják újdonságainkat. A korábban említett hozzáállásunk a meghibásodások kezelése során kialakította a bizalmat új termékeink iránt is.

– Az UniCredit Bank ügyfeleként mikor igényeltek először Széchenyi Kártya hitelt és miben segítette ez a vállalkozást?

– 2017-ben az UniCredit bankos számlavezető tanácsadónk ajánlására vettük igénybe a Széchenyi Kártya hitelt, melyet az árukészlet növelésére fordítottunk. A több pénz és több áru nagyobb forgalmat generált. A cég árbevétele jelentősen megnőtt, az elmúlt évek alatt kb. a háromszorosára.

– Melyek a legnagyobb kihívások, amelyekkel szembe kell nézniük ebben a szektorban?

– A legfontosabb a folyamatos fejlődés, fejlesztés, a hatályos szabályozásoknak való megfelelés.

– A vírushelyzet mennyire viselte meg az üzletet?

– A pandémia alatt sokkal többet dolgoztunk, nagyobb energiát fektettünk a fejlesztésekbe. Ennek eredménye, hogy 33 százalékkal nagyobb árbevételt értünk el, mint az azt megelőző évben.

– Hogy látja a jövőt, merre tud a cég tovább fejlődni?

– Rengeteg elképzelésem van: a termékpaletta bővítése az elsődleges cél, illetve a saját gyártású gépek további fejlesztése. Úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel termékek segítségével meg tudom valósítani.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS