Közös golfozás helyett Big Data elemzés

2021. 07. 01., 17:00

Bár a számuk 15 év alatt több mint duplájára nőtt, egyre nagyobb a terhelés a magyarországi privátbankárokon. Az egy főre eső kezelt vagyon összege immár megközelíti a 16 milliárd forintot, emellett az ügyfelek mind szélesebb palettán fogalmazzák meg elvárásaikat. 2021 vízválasztó lehet abból a szempontból is, hogy melyik vagyonkezelő tudja sikerrel megtartani és motiválni munkatársait.

Míg 2005-ben még csak 185 privátbanki tanácsadó dolgozott Magyarországon, tavaly év végére számuk meghaladta a négyszázat. A szakemberek által kezelt vagyon átlagos összege pedig az elmúlt másfél évtizedben megháromszorozódott: 4,8 milliárd forintról 15,8 milliárd forintra nőtt.

„Nem csak e tekintetben egyre nagyobb a terhelés a hazai privátbankárokon. A világjárvány felgyorsított számos korábban már látható trendet, és új igényeket is támasztott a szakemberekkel szemben. Ma már egy privátbankártól azt várják el, hogy pénzügyi Jolly Jokerként funkcionáljon és bróker helyett olyan személyes tanácsadóvá fejlessze magát, aki a legújabb digitális felületeket is rutinszerűen kezeli. Aki nem csak befektetési tanácsadó, hanem a banküzem és a pénzügyek széles palettájára rálátással bíró szakember és egy kicsit üzleti coach is” ‒ hívja fel a figyelmet Karagich István, a Blochamps Capital Kft. alapítója.

A pénzügyi tanácsadó cég 2004 óta piacvezető Magyarországon a vagyonkezelési monitoring és kutatási tanácsadásban, ügyfelei között tudva a bankszektor minden szolgáltatóját.

Hard times, soft skills

Idén a privátbanki szolgáltatók 80 százaléka több forrást fordít majd IT-fejlesztésekre, mint az elmúlt 20 évben bármikor, és a vezetők 47 százaléka szerint ez az év meghatározó lesz a munkatársak megtartása és motiválása szempontjából is – derül ki a Blochamps 2021-re vonatkozó elemzéséből.

„A jövő privátbankárának tudását az minősíti majd, hogy az ügyfél problémáiban felismeri-e azt, hogy valójában milyen jellegű támogatásra van szüksége. Azaz specialistából generalistává kell válniuk, és ehhez a tudásfejlesztéshez a szolgáltatóknak kell biztosítaniuk a szakmai edukációs hátteret. Azoknak, akik meg szeretnék tartani piaci pozíciójukat és növelni a részesedésüket, nagy hangsúlyt kell fektetniük a soft skillek fejlesztésére is” ‒ teszi hozzá Karagich István.

Noha a hard skillek fontos szerepet játszanak az első benyomások kialakításakor, a fiatalabb privátbanki ügyfelek ma már főként rugalmasságot, asszertivitást, karizmatikus személyiséget, tettrekészséget és a digitális felületeken is működő, kiemelkedően jó kommunikációs készségeket várnak el, amikor bankárt választanak.

„Míg néhány éve még elegendő volt évente egy-egy 3 napos anyabanki vizit a szakemberek továbbképzéséhez, ma már tematikus és specifikus workshopokra, lokális versenytárs monitoringra, esettanulmányok rendszeres és mélyreható vizsgálatára, szituációs gyakorlatok végzésére van szükség” ‒ véli a szakember, aki szerint mindez korántsem azt jelenti, hogy a privátbankároknak egy személyben túl kellene szárnyalniuk a technológiai újításokat.

A munkaadóknak támogatniuk kell a privátbankári munka egyre bővülő feladataihoz annak készségfejlesztő folyamatát, a szakmának szüksége van itthon is a komplex, lokális tudásfelvételre.

„Rendkívül közelről látjuk a szektor vagyonkezelési szolgáltatóinak az igényváltozásait abból, hogy milyen workshop elvárásokkal keresnek meg bennünket. Az azokra adott üzletági válaszokban unikális lehetőségünk nyílik arra, hogy az érintett szakembereknek hasznos „best practice” étlapot tudjunk átnyújtani a nemzetközi mintákból, amelyből felhasználhatják a számukra legjobban adaptálható megoldásokat.”

Közös golfozás helyett Big Data elemzés

„Inkább a magas komplexitású, a digitális platformokon keresztül el nem érhető hozzáadott értékekre kell összpontosítaniuk, és kihasználni a hibrid tanácsadásban rejlő lehetőségeket. A nemzetközi trendek egyértelműen azt mutatják, hogy a közös golfozások és ebédek helyét felváltja az online és a social media alapú kommunikáció. A következő években a digitális felületek válnak a legnagyobb csatatérré, ha a privátbanki ügyfelek meggyőzéséről van szó. A vagyonkezelők szakértelme és iránymutatása még mindig domináns, de ha meg akarják tartani ügyfeleiket, meg kell tanulniuk bővíteni képességeiket az elérhető digitális innovációkkal a legmagasabb ügyfélszegmensek felé is. Az ügyfelek 0-24 órában elérhető portfóliókimutatásokra, látványos, ugyanakkor egyszerű, egyedi, interaktív ábrákra vágynak. A fiatal generációk tagjainál legalábbis mindenképp.” ‒ teszi hozzá a kutatást összeállító Kovács Andrea és Csepeti Fanny.

Számos más területen is dinamikusan változnak az igények a hozammal szembeni elvárásoktól az egészségügyi, oktatással, nyugdíjjal kapcsolatos pénzügyi tervekig. Ennyiféle elvárásnak csak az lesz képes megfelelni, akinek a munkáltatója háttértámogatásként stabilan biztosítja a komoly és folyamatos adatmérést, az intelligens és következetes adatfelhasználást, valamint a bővüléshez szükséges lokális erőforrásokat, ugyanakkor tehermentesíti privátbankárait a fölösleges adminisztráció alól.

A rovat támogatója a KAVOSZ Zrt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS