Közös golfozás helyett Big Data elemzés

2021. 07. 01., 17:00

Bár a számuk 15 év alatt több mint duplájára nőtt, egyre nagyobb a terhelés a magyarországi privátbankárokon. Az egy főre eső kezelt vagyon összege immár megközelíti a 16 milliárd forintot, emellett az ügyfelek mind szélesebb palettán fogalmazzák meg elvárásaikat. 2021 vízválasztó lehet abból a szempontból is, hogy melyik vagyonkezelő tudja sikerrel megtartani és motiválni munkatársait.

Míg 2005-ben még csak 185 privátbanki tanácsadó dolgozott Magyarországon, tavaly év végére számuk meghaladta a négyszázat. A szakemberek által kezelt vagyon átlagos összege pedig az elmúlt másfél évtizedben megháromszorozódott: 4,8 milliárd forintról 15,8 milliárd forintra nőtt.

„Nem csak e tekintetben egyre nagyobb a terhelés a hazai privátbankárokon. A világjárvány felgyorsított számos korábban már látható trendet, és új igényeket is támasztott a szakemberekkel szemben. Ma már egy privátbankártól azt várják el, hogy pénzügyi Jolly Jokerként funkcionáljon és bróker helyett olyan személyes tanácsadóvá fejlessze magát, aki a legújabb digitális felületeket is rutinszerűen kezeli. Aki nem csak befektetési tanácsadó, hanem a banküzem és a pénzügyek széles palettájára rálátással bíró szakember és egy kicsit üzleti coach is” ‒ hívja fel a figyelmet Karagich István, a Blochamps Capital Kft. alapítója.

A pénzügyi tanácsadó cég 2004 óta piacvezető Magyarországon a vagyonkezelési monitoring és kutatási tanácsadásban, ügyfelei között tudva a bankszektor minden szolgáltatóját.

Hard times, soft skills

Idén a privátbanki szolgáltatók 80 százaléka több forrást fordít majd IT-fejlesztésekre, mint az elmúlt 20 évben bármikor, és a vezetők 47 százaléka szerint ez az év meghatározó lesz a munkatársak megtartása és motiválása szempontjából is – derül ki a Blochamps 2021-re vonatkozó elemzéséből.

„A jövő privátbankárának tudását az minősíti majd, hogy az ügyfél problémáiban felismeri-e azt, hogy valójában milyen jellegű támogatásra van szüksége. Azaz specialistából generalistává kell válniuk, és ehhez a tudásfejlesztéshez a szolgáltatóknak kell biztosítaniuk a szakmai edukációs hátteret. Azoknak, akik meg szeretnék tartani piaci pozíciójukat és növelni a részesedésüket, nagy hangsúlyt kell fektetniük a soft skillek fejlesztésére is” ‒ teszi hozzá Karagich István.

Noha a hard skillek fontos szerepet játszanak az első benyomások kialakításakor, a fiatalabb privátbanki ügyfelek ma már főként rugalmasságot, asszertivitást, karizmatikus személyiséget, tettrekészséget és a digitális felületeken is működő, kiemelkedően jó kommunikációs készségeket várnak el, amikor bankárt választanak.

„Míg néhány éve még elegendő volt évente egy-egy 3 napos anyabanki vizit a szakemberek továbbképzéséhez, ma már tematikus és specifikus workshopokra, lokális versenytárs monitoringra, esettanulmányok rendszeres és mélyreható vizsgálatára, szituációs gyakorlatok végzésére van szükség” ‒ véli a szakember, aki szerint mindez korántsem azt jelenti, hogy a privátbankároknak egy személyben túl kellene szárnyalniuk a technológiai újításokat.

A munkaadóknak támogatniuk kell a privátbankári munka egyre bővülő feladataihoz annak készségfejlesztő folyamatát, a szakmának szüksége van itthon is a komplex, lokális tudásfelvételre.

„Rendkívül közelről látjuk a szektor vagyonkezelési szolgáltatóinak az igényváltozásait abból, hogy milyen workshop elvárásokkal keresnek meg bennünket. Az azokra adott üzletági válaszokban unikális lehetőségünk nyílik arra, hogy az érintett szakembereknek hasznos „best practice” étlapot tudjunk átnyújtani a nemzetközi mintákból, amelyből felhasználhatják a számukra legjobban adaptálható megoldásokat.”

Közös golfozás helyett Big Data elemzés

„Inkább a magas komplexitású, a digitális platformokon keresztül el nem érhető hozzáadott értékekre kell összpontosítaniuk, és kihasználni a hibrid tanácsadásban rejlő lehetőségeket. A nemzetközi trendek egyértelműen azt mutatják, hogy a közös golfozások és ebédek helyét felváltja az online és a social media alapú kommunikáció. A következő években a digitális felületek válnak a legnagyobb csatatérré, ha a privátbanki ügyfelek meggyőzéséről van szó. A vagyonkezelők szakértelme és iránymutatása még mindig domináns, de ha meg akarják tartani ügyfeleiket, meg kell tanulniuk bővíteni képességeiket az elérhető digitális innovációkkal a legmagasabb ügyfélszegmensek felé is. Az ügyfelek 0-24 órában elérhető portfóliókimutatásokra, látványos, ugyanakkor egyszerű, egyedi, interaktív ábrákra vágynak. A fiatal generációk tagjainál legalábbis mindenképp.” ‒ teszi hozzá a kutatást összeállító Kovács Andrea és Csepeti Fanny.

Számos más területen is dinamikusan változnak az igények a hozammal szembeni elvárásoktól az egészségügyi, oktatással, nyugdíjjal kapcsolatos pénzügyi tervekig. Ennyiféle elvárásnak csak az lesz képes megfelelni, akinek a munkáltatója háttértámogatásként stabilan biztosítja a komoly és folyamatos adatmérést, az intelligens és következetes adatfelhasználást, valamint a bővüléshez szükséges lokális erőforrásokat, ugyanakkor tehermentesíti privátbankárait a fölösleges adminisztráció alól.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 10., 11:53
Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
2022-08-13 09:45:00
Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS