Koronavírus: így intézd a banki ügyeidet, ha el akarod kerülni a fertőzést

2020. 03. 16., 19:00

Mit tehetünk, ha banki ügyeket intéznénk, de a lehető legkevesebb emberrel és fertőzésveszélyes eszközzel akarunk érintkezni? A Bank360.hu összegyűjtötte a lehetőségeinket.

Dobjuk a készpénzt, jöjjön a mobilfizetés

Bár a jegybank közlése szerint a forint bankjegyek millióit fertőtlenítik és tartják kéthetes pihenőn, jogos az aggály, hogy a piszkos, több tucat kézen átmenő bankjegyek akár hordozhatják is a vírust.

Ha nem akarjuk az érmék és bankjegyek okozta fertőzéskockázatot futni, érdemes bankkártyát használni, de azt is úgy, hogy nem adjuk ki a kezünkből. Ma már szinte minden fontosabb üzletben, intézményben tudunk kártyával fizetni. Még jobb, ha a kártya helyett a bankunk mobiltárcáját használjuk, azaz okostelefonon vagy más okoseszközön keresztül fizetünk (időnként fertőtlenítsük ezeket az eszközöket is).

Szinte minden bank kínál ma már Magyarországon is valamilyen mobilos fizetési megoldást, akár androidosok vagyunk, akár az Apple Pay-t használjuk, így nincs más dolgunk, mint regisztrálni a mobilbanki applikációban a kártyánkat és engedélyezni készülékünkön az NFC használatát, így mobiltelefon-érintéssel is fizethetünk az üzletekben. 

Senkivel és semmivel sem kell érintkeznünk, csak a mobilunkkal. Hogy mely bankok kínálnak mobiltárcát, az könnyedén kideríthető a Bank360.hu bankszámla kalkulátorával. 

Ha pedig mindenképpen készpénzt kell felvennünk, használjunk ATM-eket. Befizetés esetén - bár kevés banknál egyelőre - szintén a befizetős automaták jelentik a nagyobb biztonságot. A hozzánk legközelebb eső ATM-et megtalálhatjuk a Bank360.hu ATM-keresőjével.  

Fizessünk számlát és vásároljunk online

Be kell fizetni a sárgacsekket vagy meg kellene csinálni a nagybevásárlást? A nagyobb élelmiszerláncoknál kérhetünk még kiszállítást és átutalással, kártyával vagy mobillal is tudunk fizetni. Szintén tudunk online fizetni szinte az összes webshopban, ha pedig csekket kell befizetni, akkor sincs ok a pánikra: a cetlin lévő QR-kódot a legtöbb mobilbanki applikáció le tudja olvasni, így mindössze néhány érintés a telefonunkon, és már át is utalhatjuk az összeget.

Gyorsan kell hitel? Mindent elintézhetsz a gép előtt

Ha valakinek éppen most van szüksége egy jelentősebb összegre, a hitelfelvétel is megoldható otthonról, teljesen online, akár egy órán belül. Az online igényelhető személyi kölcsönöket több bank is kínálja, a hitelösszeg pedig akár több millió forint is lehet. 

Ha a jövedelmünk a hitelező banknál vezetett számlára érkezik, a pénzintézet a bankszámlakivonatunk alapján végzi el a jövedelemvizsgálatot. Ha nem ez a helyzet, szerencsére márciustól az sem probléma. Ha keresetigazolást kell benyújtanunk, online megbízást adhatunk a bankoknak, hogy hozzáférjenek ehhez a NAV segítségével. A személyes azonosítás és a szerződések aláírása pedig digitálisan hitelesített dokumentumokkal vagy videóchaten keresztüli beolvasással és beleegyezéssel történik. Érdemes munkaidőben igényelni, hiszen ekkor érhetők el a kísérő rendszerek, mint a KHR, amelyről mindenképpen kell adatot kérnie a banknak. Az egész folyamat akár kevesebb mint egy óra is lehet, az azonnali átutalási rendszerben pedig gyakorlatilag a jóváhagyás után azonnal megjelenhet a számlánkon a hitel. 

A legkedvezőbb ajánlatokért érdemes a Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátorát használni, ahol beállíthatjuk, hogy csak a 100 százalékban online igényelhető hiteleket jelenítse meg a rendszer.

Bankszámlára van szükség? Ez is megy otthonról

Sőt, ma már nem csak hitelt igényelhetünk teljesen online, hanem lakossági bankszámlát is nyithatunk bárhonnan, ahol van kameránk és internetkapcsolatunk. Így, ha mindenképpen egy bankszámlára van szükségünk a járvány kellős közepén, de nem kockáztatnánk meg a fióki látogatást, több bank számlacsomagja közül választhatunk. Ahogy a hiteleknél, úgy a bankszámláknál is videóchates azonosítással és nyilatkozatokkal nyithatjuk meg a számlát, amelyet aztán a netbankon és mobilbankon keresztül kezelhetünk. A Bank360.hu bankszámla kalkulátorával szűrhetünk kizárólag videós számlanyitással nyitható csomagokra. 

Átutalás, limitmódosítás, ügyintézés: menjen minden a netbankon

A legfontosabb banki folyamatokért már nem kell a bankfiókba menni. Használjuk ki a netbank és mobilbank nyújtotta lehetőségeket és intézzük el ügyeinket ott, szükség esetén telefonos ügyintézővel is egyeztethetünk.

Elérhetetlen a tanácsadó, nincs ügyintéző? Használjunk online megoldásokat

A bankok többsége már korlátozta tanácsadóinak az ügyfelekkel történő személyes találkozókat. Akinek segítségre van szüksége a megfelelő termékek kiválasztásában, az támaszkodhat az aggregátor oldalakra is, mint amilyen a Bank360.hu. Folyamatosan naprakész adatok segítségével választhatjuk ki a legkedvezőbb kölcsönöket, hitelkártyákat, bankszámlákat és vállalati termékeket biztonságban, otthonról.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS