Bővült a Babaváró támogatást lakáscélra fordítók köre

2023. 04. 21., 13:18

Átvehette az otthonfelújítási támogatás szerepét a Babaváró támogatás a gyermeket tervezők körében a pénzügyi szakértők tapasztalatai alapján. A Credipass legfrissebb felmérése szerint ugyanis az igénylők 91,2 százaléka lakáscélra fordította a kamatmentes, szabadfelhasználású kölcsön összegét idén. A szakértők közreműködésével beadott kérvények 94 százalékban a maximálisan elérhető támogatást jelölték meg az ügyfelek.

Bár a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az idei év során kihelyezett támogatások értéke jelentősen elmarad a korábbi hónapok volumenétől, mégis a Családvédelmi Akcióterv slágerének tekinthető idén is a Babaváró támogatás. A rendelkezésre álló adatok szerint az idei év első két hónapjában mindössze 19,09 milliárd forintra tehető a kifizetett támogatások értéke, ami érthető, hiszen az év végén, az igénylési határidő meghosszabbítása előtt jelentősen megugrott a beadott kérvények száma.

„Nehéz is lenne felülmúlni az elmúlt hónapokban kötött új szerződések értékét, hiszen a népszerű, kamatmentes, szabadfelhasználású kölcsön 2019. júliusi indulása óta az eredeti igénylési határidő végét jelentő hónapban, vagyis 2022 decemberében helyezték ki a negyedik legtöbb, vagyis 70,41 milliárd forint támogatást a pénzintézetek” – mondta Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője.

A Duna House cégcsoport nemzetközi pénzügyi márkája, a Credipass ügyfelei körében végzett felmérés adatai alapján az otthonteremtők és a felújítást, korszerűsítést tervezők körében továbbra is kiemelt fontosságú a támogatási forma jelenléte, ugyanis a pénzügyi szakértők tapasztalatai szerint szinte mindenki, az igénylők 91,2 százaléka lakáscélra fordította a kapott összeget idén, ami közel 4 százalékpontos erősödést jelent a tavalyi adatokhoz viszonyítva.

A Credipass szakértőinek közreműködésével beadott igények 94 százalékban a maximális, 10 millió forintos támogatást kérték az ügyfelek, akik között alig akadt olyan, aki nem lakásvásárlásra, felújításra, korszerűsítésre, vagy bővítésre költötte a kapott kölcsönt 2023 első negyedévében.

„A felhasználási adatokból egyértelműen következtethető, hogy az otthonteremtés fókusza mellett a Babaváró támogatás átvette a gyermeket tervező családok körében a megszüntetett otthonfelújítási támogatás szerepét is. Akik felújítást, energetikai korszerűsítést, modernizálást terveztek és beadták kérelmüket az otthonfelújítási támogatásra határidőn belül, de elutasító határozatot kaptak, azoknak a pályázatát a 131/2023. (IV. 18.) Korm. rendelet szerint két esetben újra elbírálják. Akik pedig erről a lehetőségről is lemaradtak, azoknak érdemes pénzügyi szakértővel konzultálni az elérhető egyéb finanszírozási formákkal kapcsolatban” – hívta fel a figyelmet Benedikt Károly.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-05 16:40:00
A NIS2 irányelv magasabb szintre emelte a korábbi uniós kiberbiztonsági szabályozást és számos új kötelezettséget vezetett be. Az irányelv szabályainak túlnyomó részét már átültették a magyar jogba, így a jövő év folyamán 2500–3000 hazai közép- és nagyvállalatnak kell a szigorú szabályoknak megfelelni, továbbá az ellátási láncuk biztonságát megteremteni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely Gábor, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners Ügyvédi Iroda szabályozási ügyekért felelős vezető ügyvédje.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS