A járvány alatt többen keresték a biztonságot

2021. 03. 15., 10:00

Bár a múlt évben a személyi kölcsönök magyarországi piaca 40 százalékkal zsugorodott, a K&H-nál mindössze fele akkora volt a csökkenés, miközben jelentősen nőtt az online igénylések aránya. Tavaly már a személyi kölcsönök több mint 50 százalékát kérték a bank online felületein, szemben az egy évvel korábbi 33 százalékkal. A személyi kölcsönösök körében 5 százalékkal nőtt az igény arra is, hogy a hitelhez elérhető legyen a törlesztési biztosítás, amely pénzügyi nehézség esetén jelent segítséget.

Felemásra sikerült a múlt év a személyi kölcsönöknél. A korábbi években tempósan bővülő teljes magyarországi piac tavaly – az előző évhez képest – 40 százalékkal zsugorodott, a K&H azonban ennél jóval visszafogottabb, fele akkora csökkenést könyvelt el.

Online boom

A szűkülő piacon ennek ellenére az online csatorna szerepe még jobban felértékelődött. A személyi kölcsön iránt érdeklődő ügyfelek még nagyobb arányban választották az online megoldást: 2020-ban az igénylések több mint 50 százalékát adták be a K&H e-bankján vagy mobilbankján keresztül, szemben az egy évvel korábbi 33 százalékkal.

„Az online személyi kölcsönt keresők körében igény mutatkozott arra, hogy digitálisan megköthessék a törlesztési biztosítást is. A K&H Biztosító március 8-tól elérhetővé tette a biztosítást az elektronikus csatornákon, az e-bankban és a mobilbankban is. Így a személyi kölcsönt igénylők egy kattintással kérhetik az extra biztonságot a törlesztésükhöz” – mondta Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője.

Zsebben a bank és a biztosító

Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője hozzátette„ez egy következő lépcső abban a folyamatos és több éve tartó digitalizációs folyamatban, melynek célja, hogy az ügyfelek valóban a zsebükben hordozhassák a bankot és a biztosítót a mobilbank segítségével.”

A személyi kölcsönökhöz nyújtott törlesztési biztosítás váratlanul előálló, egészségügyi és anyagi problémák esetén nyújt segítséget, amennyiben a biztosított egy esetleges balesetből eredő 50 százalékot meghaladó maradandó egészségkárosodást szenved, esetleg életét veszti balesetből vagy betegségből kifolyólag, akkor a K&H Biztosító kifizeti a teljes fennálló tartozást.  Amennyiben a biztosított munkanélkülivé vagy keresőképtelenné válik (betegségből, balesetből kifolyólag), akkor a biztosítótársaság maximum 10 hónapra átvállalja az esedékes törlesztőrészleteket.

A törlesztési biztosítás iránti igény 5 százalékkal növekedett az elmúlt egy évben, ezért fontos, hogy könnyedén, biztonságosan, fizikai jelenlét nélkül is elérhetővé váljon.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 02., 13:23
A Via Credit pályázati tanácsadó öt közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségre hívja fel a vállalatok figyelmét. Van idő a felkészülésre: a beadásra kettő-négy hónap áll a vállalatok rendelkezésére.
2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-06 15:19:53
Az Agrárminisztérium kidolgozta annak a 3 milliárd forint értékű támogatásnak a koncepcióját, amely a történelmi léptékű aszály miatt ellátási gondokkal küzdő állattartók tömegtakarmány szállítási költségeinek finanszírozásában nyújt segítséget.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS