A járvány alatt többen keresték a biztonságot

2021. 03. 15., 10:00

Bár a múlt évben a személyi kölcsönök magyarországi piaca 40 százalékkal zsugorodott, a K&H-nál mindössze fele akkora volt a csökkenés, miközben jelentősen nőtt az online igénylések aránya. Tavaly már a személyi kölcsönök több mint 50 százalékát kérték a bank online felületein, szemben az egy évvel korábbi 33 százalékkal. A személyi kölcsönösök körében 5 százalékkal nőtt az igény arra is, hogy a hitelhez elérhető legyen a törlesztési biztosítás, amely pénzügyi nehézség esetén jelent segítséget.

Felemásra sikerült a múlt év a személyi kölcsönöknél. A korábbi években tempósan bővülő teljes magyarországi piac tavaly – az előző évhez képest – 40 százalékkal zsugorodott, a K&H azonban ennél jóval visszafogottabb, fele akkora csökkenést könyvelt el.

Online boom

A szűkülő piacon ennek ellenére az online csatorna szerepe még jobban felértékelődött. A személyi kölcsön iránt érdeklődő ügyfelek még nagyobb arányban választották az online megoldást: 2020-ban az igénylések több mint 50 százalékát adták be a K&H e-bankján vagy mobilbankján keresztül, szemben az egy évvel korábbi 33 százalékkal.

„Az online személyi kölcsönt keresők körében igény mutatkozott arra, hogy digitálisan megköthessék a törlesztési biztosítást is. A K&H Biztosító március 8-tól elérhetővé tette a biztosítást az elektronikus csatornákon, az e-bankban és a mobilbankban is. Így a személyi kölcsönt igénylők egy kattintással kérhetik az extra biztonságot a törlesztésükhöz” – mondta Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője.

Zsebben a bank és a biztosító

Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője hozzátette„ez egy következő lépcső abban a folyamatos és több éve tartó digitalizációs folyamatban, melynek célja, hogy az ügyfelek valóban a zsebükben hordozhassák a bankot és a biztosítót a mobilbank segítségével.”

A személyi kölcsönökhöz nyújtott törlesztési biztosítás váratlanul előálló, egészségügyi és anyagi problémák esetén nyújt segítséget, amennyiben a biztosított egy esetleges balesetből eredő 50 százalékot meghaladó maradandó egészségkárosodást szenved, esetleg életét veszti balesetből vagy betegségből kifolyólag, akkor a K&H Biztosító kifizeti a teljes fennálló tartozást.  Amennyiben a biztosított munkanélkülivé vagy keresőképtelenné válik (betegségből, balesetből kifolyólag), akkor a biztosítótársaság maximum 10 hónapra átvállalja az esedékes törlesztőrészleteket.

A törlesztési biztosítás iránti igény 5 százalékkal növekedett az elmúlt egy évben, ezért fontos, hogy könnyedén, biztonságosan, fizikai jelenlét nélkül is elérhetővé váljon.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS