Óriási tokaji siker az Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen

2021. 04. 20., 16:00

A mádi Demetervin Pincészet dűlőszelektált, 2013-as évjáratú Király furmint aszúja nagy aranyérmet nyert Moszkvában az április 13-15 között megrendezett Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen.

A nemzetközi megmérettetésen mindössze 3 bort értékelt ilyen nagyra a világ szakértőiből álló zsűri, amelyek közül az egyiket a tokaji borvidék hozta el – írja a Gusto.

Dr. Demeter Endre szőlész-borász a díjról elmondta, igazán örömteli az elismerés, hiszen szigorú bírálati rendszerben, komoly nemzetközi zsűri és minták közt állt helyt a tétel. 

Oroszország és Eurázsia láthatóan újra felfedezi és megkedveli a csúcs tokaji borokat, ugyanakkor a települési eredetvédelmi egyesület, a Mádi Kör törekvése is visszaigazolást nyert, amely szerint az egyedi geológiával rendelkező, 1730 óta klasszifikált szőlőterületeket érdemes kompromisszummentes, komoly borokkal bemutatni, ezzel a világörökségi hagyományainkat fenntartani.

A regisztrált bioművelést folytató pincészet csak a kiemelkedő évjáratokban készíti el a csúcsborát, a Király-hegyen található 3 hektárnyi, fél kilogrammos tőketerhelésű furmint ültetvényeiről az aszúbort.

Ez 2013-ban 1376 palackos tételt jelentett, 200 gramm feletti természetes maradékcukor-tartalommal, amelyet a 8 grammos savtartalom, valamint az andezites, riolitos ásványosság tart feszes, elegáns egyensúlyban.

Ez a bor Angliában és a Távol-Keleten örvend nagy népszerűségnek, a rendelések jelentős része export, elsősorban csúcséttermek és borklubok kínálatában található meg világszerte.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-31 10:44:05
Alig egy hét alatt több mint 330 milliárd forintnyi fogyott el az inflációt követő hozamú Prémium Magyar Állampapírból. Már csaknem 4600 milliárd forint van ebben a befektetésben, amely egyértelműen az új szuperállampapírrá vált.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS