Öt év után büntettek a hamis értékelések miatt

2019. 07. 25., 09:30

Százezer euróra büntette a bíróság Olaszországban a Tripadvisort az értékelésekkel kapcsolatos hamis információk terjesztése miatt.

Az ítéletben aggályosnak nevezték a Tripadvisor néhány állítását, mert azok a bíróság szerint alkalmasak arra, hogy egy átlagos internetfelhasználóban hamis meggyőződést alakítsanak ki a megjelentetett értékelések megbízhatóságával és valódiságával kapcsolatban – írja a turizmus.com. A Tripadvisornak 100 ezer eurós büntetést kell fizetnie.

Az ügy 2014-ben kezdődött, amikor a versenyhivatal a Fogyasztók Nemzeti Szövetsége és a Federalberghi – az olasz szállodaszövetség – bejelentésére bírságot rótt ki az utazási platformra. A Tripadvisor akkor nem fogadta el a döntést.

A Federalberghi azt kérte, hogy a weboldalakon kizárólag olyan értékeléseket lehessen megjelentetni, amit létező emberek írnak valós tapasztalatok alapján.

A szállodaszövetség kételyeinek is hangot adott. „A bíróság munkája dicséretes, de aligha tud rendet tenni egy fénysebességgel változó piacon” – jegyezték meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-08 12:19:08
Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS