Nébih: újabb jelentős szakág válik „papírmentessé”

2022. 02. 23., 17:33

2022. március 1-től a parazitológiai, valamint a hal- és a méhbetegség-vizsgálatok online megrendelésére is módot nyújt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) LABOR rendszere. Az elektronikus eredményközlés szintén elindul ezen vizsgálatok esetében is, így ismét egy jelentős szakág válik „papírmentessé”.

A naptári tavasz első napjától újabb funkciók válnak elérhetővé a felhasználók számára a LABOR rendszerben, mégpedig a parazitológiai, a hal- és méhbetegség-vizsgálatok esetében is élesedik az online vizsgálatmegrendelési funkció, továbbá elindul az elektronikus eredményközlés. Ezzel a fejlesztéssel gyakorlatilag teljeskörűen digitális alapokra kerül az állatdiagnosztikai vizsgálatok ügyvitele, minden szakterület esetében biztosítva a „papírmentesség” lehetőségét.

Bár a parazitológiai, a hal- és méhbetegség-vizsgálatok esetében egyelőre a hagyományos, papírformátumú vizsgálatmegrendelési mód is megmarad, a labordiagnosztikai eljárás, és főként az eredményközlés gyorsítása érdekében az állatorvosoknak érdemes mielőbb áttérniük az elektronikus funkciók használatára. Fontos tudniuk azt is, hogy a Nébih továbbra sem számít fel adminisztrációs költséget ezeknél a vizsgálatoknál.

A LABOR rendszer használatával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket az adi-labor@nebih.gov.hu e-mail címre küldhetik el. (Nébih)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-29 18:16:14
Köszönet illeti a fajtaklubok tagjait, a galambtartókat és a tenyésztőket, hogy óvják a csodát, megőrzik a génállományt, a biológiai sokféleséget és továbbadják az utókornak az állatok szeretetét, a galambász hagyományokat – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.
2023-01-29 12:16:15
Európa egyik vezető divatkereső platformjának friss felmérése szerint tavaly bár a magas infláció, a geopolitikai kihívások, az energiaválság és a makrogazdasági eredmények romlása jelentős hatással volt a fogyasztói magatartásra, mégis a forgalom élénkülése volt a jellemző tendencia az ágazatban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS