Legyen biztos kezekben vállalatának fogyasztóvédelmi tevékenysége!

Legyen biztos kezekben vállalatának fogyasztóvédelmi tevékenysége!
2022. 01. 10., 13:05

Szakirányú továbbképzést indít hazánk legnépszerűbb üzleti egyeteme azok számára, akik naprakész ismeretek birtokában, hatékonyan kívánják támogatni vállalatuk fogyasztóvédelmi tevékenységét. (x)

A két féléves, munka mellett is végezhető fogyasztóvédelmi menedzser képzésre 2022. január 15-ig lehet jelentkezni.

A fogyasztóvédelem megkerülhetetlen elemévé vált az európai fogyasztói kultúrának. Ma már a legtöbb magyar vállalat és közmű köteles meghatározott szakképzettséggel rendelkező fogyasztóvédelmi referens(eke)t foglalkoztatni. Miért van szükség rájuk és milyen szaktudással kell rendelkezniük ahhoz, hogy hatékonyan tudják támogatni a vállalat fogyasztóvédelmi tevékenységét? Vajon ők is hozzájárulnak a fogyasztói elégedettséghez?

A vállalattal együtt a fogyasztókért

A fogyasztóvédelmi referens figyelemmel kíséri a vállalat fogyasztókat érintő tevékenységét, szabályszerűségét, hozzájárul a fogyasztóvédelmi szemlélet erősítéséhez, kapcsolatot tart a fogyasztóvédelmi hatósággal, békéltető testületekkel. Támogatja a vállalat fogyasztóvédelmi tevékenységét az ágazati sajátosságoknak megfelelően és az európai normákkal összhangban.

Naprakész elméleti és gyakorlati tudás, stratégiai szemléletmód szükséges ahhoz, hogy felkészült szakemberként biztosítsa, hogy a vállalat fogyasztóvédelmi tevékenysége teljes mértékben összhangban legyen a fogyasztók biztonságát célzó nemzetközi és hazai kereskedelmi, turisztikai, vendéglátóipari és közszolgáltatási irányelvekkel és ajánlásokkal. Fontos, hogy ismerje és elsajátítsa a termék- és szolgáltatásbiztonság, valamint a panasz- és problémakezelés hatékony ellátásához szükséges tudást és képességeket.

Fogyasztóvédelmi menedzser képzés a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának fogyasztóvédelmi menedzser szakirányú továbbképzésén a hallgatók a fogyasztóvédelmi referensi feladatok ellátásához szükséges fogyasztóvédelmi szemlélettel elsajátíthatják azokat az alapvető és területspecifikus fogyasztóvédelmi ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a vállalkozások tevékenysége teljes mértékben megfeleljen a nemzetközi és hazai kereskedelem, turizmus, vendéglátás, elektronikus hírközlési és közszolgáltatások területére vonatkozó fogyasztóvédelmi jogszabályoknak, hatósági és bírói gyakorlatnak.

Megismerhetik a fogyasztóvédelem stratégiai szemléletmódját, szakirányspecifikusan felkészültté válhatnak a piaci, termék- és szolgáltatásfejlesztési trendek, összefüggések megértésére is, megismerhetik a gyártókkal, importőrökkel, forgalmazókkal, szolgáltatókkal szemben támasztott követelményeket.

A képzés sikeres elvégzése a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény szerinti fogyasztóvédelmi referensi tevékenység ellátására is jogosít.

Jelentkezés és további információ ITT található.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS