Legyen biztos kezekben vállalatának fogyasztóvédelmi tevékenysége!

Legyen biztos kezekben vállalatának fogyasztóvédelmi tevékenysége!
2022. 01. 10., 13:05

Szakirányú továbbképzést indít hazánk legnépszerűbb üzleti egyeteme azok számára, akik naprakész ismeretek birtokában, hatékonyan kívánják támogatni vállalatuk fogyasztóvédelmi tevékenységét. (x)

A két féléves, munka mellett is végezhető fogyasztóvédelmi menedzser képzésre 2022. január 15-ig lehet jelentkezni.

A fogyasztóvédelem megkerülhetetlen elemévé vált az európai fogyasztói kultúrának. Ma már a legtöbb magyar vállalat és közmű köteles meghatározott szakképzettséggel rendelkező fogyasztóvédelmi referens(eke)t foglalkoztatni. Miért van szükség rájuk és milyen szaktudással kell rendelkezniük ahhoz, hogy hatékonyan tudják támogatni a vállalat fogyasztóvédelmi tevékenységét? Vajon ők is hozzájárulnak a fogyasztói elégedettséghez?

A vállalattal együtt a fogyasztókért

A fogyasztóvédelmi referens figyelemmel kíséri a vállalat fogyasztókat érintő tevékenységét, szabályszerűségét, hozzájárul a fogyasztóvédelmi szemlélet erősítéséhez, kapcsolatot tart a fogyasztóvédelmi hatósággal, békéltető testületekkel. Támogatja a vállalat fogyasztóvédelmi tevékenységét az ágazati sajátosságoknak megfelelően és az európai normákkal összhangban.

Naprakész elméleti és gyakorlati tudás, stratégiai szemléletmód szükséges ahhoz, hogy felkészült szakemberként biztosítsa, hogy a vállalat fogyasztóvédelmi tevékenysége teljes mértékben összhangban legyen a fogyasztók biztonságát célzó nemzetközi és hazai kereskedelmi, turisztikai, vendéglátóipari és közszolgáltatási irányelvekkel és ajánlásokkal. Fontos, hogy ismerje és elsajátítsa a termék- és szolgáltatásbiztonság, valamint a panasz- és problémakezelés hatékony ellátásához szükséges tudást és képességeket.

Fogyasztóvédelmi menedzser képzés a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának fogyasztóvédelmi menedzser szakirányú továbbképzésén a hallgatók a fogyasztóvédelmi referensi feladatok ellátásához szükséges fogyasztóvédelmi szemlélettel elsajátíthatják azokat az alapvető és területspecifikus fogyasztóvédelmi ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a vállalkozások tevékenysége teljes mértékben megfeleljen a nemzetközi és hazai kereskedelem, turizmus, vendéglátás, elektronikus hírközlési és közszolgáltatások területére vonatkozó fogyasztóvédelmi jogszabályoknak, hatósági és bírói gyakorlatnak.

Megismerhetik a fogyasztóvédelem stratégiai szemléletmódját, szakirányspecifikusan felkészültté válhatnak a piaci, termék- és szolgáltatásfejlesztési trendek, összefüggések megértésére is, megismerhetik a gyártókkal, importőrökkel, forgalmazókkal, szolgáltatókkal szemben támasztott követelményeket.

A képzés sikeres elvégzése a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény szerinti fogyasztóvédelmi referensi tevékenység ellátására is jogosít.

Jelentkezés és további információ ITT található.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 19:39:42
A Magyar Bankszövetség elkötelezett Magyarország pénzügyi stabilitása, a gazdaságfejlesztési megoldások támogatása és a gazdasági verseny élénkítése iránt – hangsúlyozta a bankszövetség, reagálva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önkéntes kamatplafon bevezetéséről szóló felhívására.
2023-10-03 15:09:00
Az Európai Parlament kedden 578 szavazattal, 24 ellenszavazattal és 19 tartózkodás mellett elfogadta azt az új kereskedelempolitikai eszközt, amely konkrét intézkedések meghozatalára jogosítja fel az EU-t arra az esetre, ha egy harmadik ország gazdasági eszközökkel próbálná rákényszeríteni az EU-t vagy valamelyik tagállamát adott szakpolitikájának vagy álláspontjának megváltoztatására.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS