Legyen biztos kezekben vállalatának fogyasztóvédelmi tevékenysége!

Legyen biztos kezekben vállalatának fogyasztóvédelmi tevékenysége!
2022. 01. 10., 13:05

Szakirányú továbbképzést indít hazánk legnépszerűbb üzleti egyeteme azok számára, akik naprakész ismeretek birtokában, hatékonyan kívánják támogatni vállalatuk fogyasztóvédelmi tevékenységét. (x)

A két féléves, munka mellett is végezhető fogyasztóvédelmi menedzser képzésre 2022. január 15-ig lehet jelentkezni.

A fogyasztóvédelem megkerülhetetlen elemévé vált az európai fogyasztói kultúrának. Ma már a legtöbb magyar vállalat és közmű köteles meghatározott szakképzettséggel rendelkező fogyasztóvédelmi referens(eke)t foglalkoztatni. Miért van szükség rájuk és milyen szaktudással kell rendelkezniük ahhoz, hogy hatékonyan tudják támogatni a vállalat fogyasztóvédelmi tevékenységét? Vajon ők is hozzájárulnak a fogyasztói elégedettséghez?

A vállalattal együtt a fogyasztókért

A fogyasztóvédelmi referens figyelemmel kíséri a vállalat fogyasztókat érintő tevékenységét, szabályszerűségét, hozzájárul a fogyasztóvédelmi szemlélet erősítéséhez, kapcsolatot tart a fogyasztóvédelmi hatósággal, békéltető testületekkel. Támogatja a vállalat fogyasztóvédelmi tevékenységét az ágazati sajátosságoknak megfelelően és az európai normákkal összhangban.

Naprakész elméleti és gyakorlati tudás, stratégiai szemléletmód szükséges ahhoz, hogy felkészült szakemberként biztosítsa, hogy a vállalat fogyasztóvédelmi tevékenysége teljes mértékben összhangban legyen a fogyasztók biztonságát célzó nemzetközi és hazai kereskedelmi, turisztikai, vendéglátóipari és közszolgáltatási irányelvekkel és ajánlásokkal. Fontos, hogy ismerje és elsajátítsa a termék- és szolgáltatásbiztonság, valamint a panasz- és problémakezelés hatékony ellátásához szükséges tudást és képességeket.

Fogyasztóvédelmi menedzser képzés a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának fogyasztóvédelmi menedzser szakirányú továbbképzésén a hallgatók a fogyasztóvédelmi referensi feladatok ellátásához szükséges fogyasztóvédelmi szemlélettel elsajátíthatják azokat az alapvető és területspecifikus fogyasztóvédelmi ismereteket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a vállalkozások tevékenysége teljes mértékben megfeleljen a nemzetközi és hazai kereskedelem, turizmus, vendéglátás, elektronikus hírközlési és közszolgáltatások területére vonatkozó fogyasztóvédelmi jogszabályoknak, hatósági és bírói gyakorlatnak.

Megismerhetik a fogyasztóvédelem stratégiai szemléletmódját, szakirányspecifikusan felkészültté válhatnak a piaci, termék- és szolgáltatásfejlesztési trendek, összefüggések megértésére is, megismerhetik a gyártókkal, importőrökkel, forgalmazókkal, szolgáltatókkal szemben támasztott követelményeket.

A képzés sikeres elvégzése a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény szerinti fogyasztóvédelmi referensi tevékenység ellátására is jogosít.

Jelentkezés és további információ ITT található.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 01. 27., 09:02
Szeretnénk az elsők között lenni azok között, akik a modern technológiát (ideértve akár a mesteréges intelligenciát is) a munkájuk integráns részévé teszik és kihasználják az ebből fakadó lehetőségeket – mondta az Üzletemnek Jalsovszky Pál ügyvéd, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda irodavezető partnere.
2022-01-27 20:57:00
Közel hétszeresére nőtt a GDPR-bírságok mértéke a tavalyi évhez képest – derül ki a DLA Piper 2022-es globális GDPR and Data Breach riportjából. A felmérés Magyarország mellett még további 30 országra terjed ki, és átfogó képet ad a legfontosabb végrehajtási trendekről. A főbb eredményeket Kozma Zoltán, a DLA Piper Hungary Technológiai csoportvezető partnere foglalta össze.
2022-01-27 18:03:47
Január 26-án a Dobosi Birtokközpontban összegyűlt a Balatoni Kör és a Rizling Generáció által összehívott bíráló bizottság, hogy végigkóstolják a borászok által leadott mintákat. A nap végére kiderült, melyik borok feleltek meg a BalatonBor minősítés követelményeinek!
2022-01-27 17:32:00
Egy év alatt 20 százalékkal nőtt a lakosság bankbetétekben, folyószámlán tartott pénze. Ennek túlnyomó része alig kamatozik valamit, de még a lekötött betétek is csak vesztenek az értékükből a szárnyaló az infláció mellett. Ezermilliárdok maradnak így parlagon ahelyett, hogy az inflációtól védő befektetésekben, például ilyen állampapírokban tartanák az emberek a pénzüket – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS