Korlátozza egyes sertéstermékek bevitelét az Egyesült Királyság

Korlátozza egyes sertéstermékek bevitelét az Egyesült Királyság
2022. 09. 03., 10:05

Az Európa-szerte zajló afrikai sertéspestis (ASP) kitörések miatt az Egyesült Királyság központi állategészségügyi hatósága úgy döntött, hogy 2022. szeptember 1-jétől további értesítésig korlátozza egyes sertéstermékek behozatalát Nagy-Britanniába az Európai Unióból – hívta fel a figyelmet a Nébih. A rendelkezés célja, hogy megvédjék a brit sertésállományt a nagy gazdasági kárral járó afrikai sertéspestis behurcolásától.

Az intézkedés nem befolyásolja a sertéshústermékek törvényes, kereskedelmi célú forgalmát, emellett nincs hatással a személyes felhasználás céljából magánpoggyászban szállított, kis mennyiségű hús vagy hústermék behozatalára sem.

A brit állategészségügyi hatóság értesítése alapján továbbra is a korábbi állategészségügyi feltételeknek megfelelően exportálhatók Nagy-Britanniába a következő sertéstermékek:
– emberi fogyasztásra szánt állati eredetű termékek (POAO), amelyeket a kereskedelemben megfelelő egészségügyi jelöléssel vagy azonosító jellel láttak el; 
– állati eredetű melléktermékek (nem emberi fogyasztásra szánt állati eredetű termékek, ABP), amelyeken szerepel a címkézésért felelős takarmányipari vállalkozó neve és címe vagy a terméket leíró és az állati melléktermék kategóriáját feltüntető címke; 
– a személyes használat céljából az Egyesült Királyságba szállított sertéstermékek, melyek együttes tömege nem haladja meg a 2 kg-ot.

A hatóság a korlátozásokat folyamatosan felülvizsgálja, szükség szerint átértékeli.

Részletes információ az intézkedésről angol nyelven itt olvasható.

Nébih

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-03 15:12:57
Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is.
2022-12-02 12:18:39
Nagyon eltérően látják a lakáspiaci árak alakulását a fiatalok. Erősen csökkent azoknak a száma, akik szerint nem változnak a közeljövőben az árak, míg az ingatlanok drágulására számító fiatalok aránya 65 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 53 százalékról.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS