Ez az e-teherautó gyártó mostantól újrahasznosítja az akkumulátorait

Ez az e-teherautó gyártó mostantól újrahasznosítja az akkumulátorait
2023. 03. 02., 10:07

A Tevva elektromos teherautógyártó első életciklusú akkumulátor-kezelési célból kötött partneri szerződést a lítium-ion eszközök újrahasznosításra specializálódott Ecobattal.

A vállalat mostantól javítja, felújítja, és újra felhasználhatóvá teszi a Tevva elektromos teherautóinak lítium-ion akkumulátorait. A partnerség egy 12 hónapos kísérleti fázissal kezdődik, ami az első életciklusú akkumulátorok kezelésére irányul, és további energiatárolási, illetve újrahasznosítási megoldásokra is kiterjeszthető – írja a The Engineer.

A Tevva székhelye az angliai Tilbury-ben található. Az e-mobilitási piac egy adott szegmensére koncentráló vállalat olyan elektromos járműgyártó, ami kizárólag 7,5 tonnás e-teherautókkal foglalkozik. A kocsik megépítésén és értékesítésén túl egyre jobban törődnek a fenntarthatósággal – annak környezettudatos és üzleti értelmében egyaránt.

Az Ecobattal kötött szerződés értelmében a partner akkumulátorszervízt is biztosít a Tevvának: amennyiben a jármű élettartama során probléma merülne fel, az Ecobat biztosítja, hogy a Tevva saját gyártású lítium-ion akkumulátorai a leghatékonyabb és környezetkímélőbb módon kerüljenek kezelésre, diagnosztizálásra és javításra.

„Azzal, hogy megállapodtunk és stratégiai partnerséget kötöttünk az Ecobattal, egy olyan vállalattal, amely bizonyítottan elkötelezett a hulladék minimalizálásában, az erőforrások tiszteletben tartásában és a ritkaföldfémek tiszteletben tartásában, tudatjuk ügyfeleinkkel, hogy a felelős vállalatként felkészültünk az akkumulátorok élettartamának végére” – jelentette ki a Tevva alapítója és vezérigazgatója. Asher Bennett a közleményben hozzátette: cége elkötelezett abban, hogy a lehető legjobb ügyfélszolgálatot nyújtsa, miközben támogatja az akkumulátorok kezelésének körforgásos megközelítését.

„Az Ecobat örömmel működik együtt egy olyan vállalattal, mint a Tevva, ami elkötelezte magát a hatékony, eredményes és fenntartható erőforrás-gazdálkodás mellett, és komolyan szeretné meghosszabbítani a lítium-ion akkumulátorainak életciklusát. Az olyan úttörőkkel való együttműködés, mint az akkumulátorok kezelésének támogatása érdekében fellépő Tevva, lehetőséget ad az Ecobatnak arra, hogy bővítse lítiumion-ion újrahasznosítási lábnyomát, és előmozdítsa a körforgásos energiagazdálkodást” – mondta Tom Seward, az Ecobat EU Key Accounts igazgatója.

A Tevva 7,5 tonnás akkumulátoros-elektromos teherautója, amelynek mostanában kezdik el a sorozatgyártását a vállalat londoni üzemében, 105 kWh kapacitású akkumulátorral üzemel. Az elem energiacellái annyi energiát vesznek fel, hogy a járműveik egyetlen feltöltéssel akár 220 kilométert is képesek megtenni, ami ebben a kategóriában kifejezetten impozáns teljesítménynek számít.

Nem ez az egyetlen innovációjuk egyébként: készülnek piacra lépni egy szintén 7,5 tonnás hidrogén-elektromos teherautóval is, ami jelentősen nagyobb, 560 kilométeres hatótávval rendelkezik. Egyéb tulajdonságok tekintetében mindkét jármű nagyon hasonló: 15–16 raklapnyi, összesen 2,8-3 tonnás rakományt bírnak el és az akkumulátoraik 90 százalékos feltöltési ideje 5-5 óra, de az utóbbi jármű hidrogéntartályának töltésére elegendő 10 perc is.

Gábor János

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS